DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Decernarea Premiului ”Paul Marx” lui John Smeaton

Pr. Shenan Boquet, președinte HLI

Sper ca voi toți să-mi fiți alături în a-l felicita pe bunul  nostru prieten, John Smeaton, director executiv al Societatii pentru Protecția copiilor nenăscuți, câștigătorul Premiul Pro-Life al  Părintelui Paul Marx. John și echipa sa au avut un rol esențial în combaterea culturii morții în Marea Britanie și în jurul Europei. Într-adevăr, John și SPUC au lucrat la aceasta mult timp. (…)

 

John și cu mine ne-am alăturat altor zeci de  persoane din Fatima în această săptămână (2-7 oct.2015) pentru o serie de întâlniri provocatoare și înălțătoare cu liderii pro-viață și pro-familie din întreaga Europa și America de Nord.

Stând în fața spitalului  Saint Andre (Sfântul Andrei) care este la o distanță de  aproximativ 30 de minute de Fatima, am fost șocat să aud că avorturile au loc în ceea ce se presupune a fi un loc de vindecare, și unul numit după un mare sfânt catolic! Este adevărat că acesta este un spital public, dar faptul că unii dintre pacienții săi – cei considerați incomozi – sunt uciși, este într-adevăr șocant.

Liderii care se rugau cu noi, toți au fost de acord  că – acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără răspândirea contracepției pe scară largă. Bărbații și femeile au fost induși în eroare pentru a crede că acestea sunt „sigure”, atunci când optează pentru sterilizare temporară; și nici un fel de statistici despre creșterea dramatică  de STD și de „sarcină nedorită” nu par să-i trezească. Nu, respingerea planului lui Dumnezeu referitor la sexualitate nu oferă nici o siguranță.

Alianța deschisă între contracepție și promotorii avortului  – non-sens atât de evident al dezbaterilor pe tema așa-numitului „război împotriva femeii”  din SUA – a arătat multe din ceea ce Biserica Catolică a cunoscut de mult timp: Contraceptia este poarta de intrare  pentru avort. Dacă nu ar fi fost legalizarea contracepției în SUA în anii ’60 ar fi fost un număr mult mai scăzut al cererilor de avort, și Roe v. Wade nu s-ar fi înființat niciodată. În schimb, desigur, am văzut opusul.

De aceea atât de mulți au fost alarmați de publicarea ”Instrumentum Laboris”, documentul de lucru care a fost destinat să ghideze discuțiile de la Sinodul pe tema Familiei. Practic ignoră amenințarea gravă pe care contraceptivele o au asupra familiei. Îngrijirea pastorală din Biserică cere o analiză mai serioasă și reafirmarea învățăturii neschimbate despre adevăratul sens al darului sexualității umane, și modul în care contracepția atacă acest mare dar.

În schimb, am auzit un alt citat al Cardinalului Kasper în această săptămână cu laude ciudate pentru metoda „personalistă” a Humanae Vitae înainte de a apela la un rol mai măreț pentru „conștiința” cuplurilor căsătorite.

De parcă nu este  destul de cunoscut faptul că puține cupluri catolice căsătorite au fost informați de această învățătură, și cu toate acestea, utilizează mijloace contraceptive, divorțează și comit avorturi, fiind aproape la fel ca populația generală. Este genul de întuneric pe care noi ar trebui să-l încurajăm cu mai puțină învățătură a adevărului și cu mai multă „libertate” de conștiință?

A face aluzie că contraceptivele pot fi permise, nu este numai împotriva învățăturii Bisericii, ci totodată accentuează  în continuare defalcarea căsătoriei, familiei și societății. Un astfel de dezacord susține înțelegerea culturii seculare referitor la sexualitate, ca fiind pur și simplu despre plăcere și satisfacție. Unii dintre părinții sinodali sunt, prin sprijinul lor, de partea acestei tabere deși probabil din ignoranță, nu își dau seama că avizarea acestor idei au consecințele dovedite de-a lungul istoriei referitor la contracepție: avort și violență împotriva femeilor și copiilor nenăscuți. Este o realitate faptul că contracepția duce la avort, este o realitate faptul că acești hormoni adesea afectează grav sănătatea femeilor și este o realitate faptul că contracepția hormonală mai poate avea un efect abortiv.

Este uimitor faptul că unii lideri ai Bisericii, într-o încercare de a aborda „pastoral”  lupta cuplurilor căsătorite de fapt promovează și susțin același instrument care va distruge căsnicia.

Vreau să fac apel la liderii Bisericii noastre, păstorii noștri, pentru a proteja căsătoria și copiii – născuți și nenăscuți – de consecințele contracepției.

 

Și eu aplez la voi, la toți să luați cu asalt cerul! Vă rog să adunați prietenii voștri credincioși pentru adorație, pentru rugăciune și penitență în acest moment crucial. Faceți acest lucru în speranța și în încrederea plină de bucurie a Domnului nostru, care a învins deja păcatul și moartea și ne cheamă să fim în uniune tot mai strânși cu El!

Sursa: Newsletter Spirit and Life, HLI