DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Cultura morții ne rănește adânc

14650179_1307169789313832_7148000950889646658_n-1Conferință pro-life la Riga, Letonia

Între 21-24 octombrie 2016 s-au întâlnit liderii mișcării de apărare a vieții HLI din Europa cu reprezentanții organizației 40 de Zile pentru Viață și cei ai mișcării pro-life din Letonia. Organizatori au fost: HLI Letonia, 40 de zile pentru Viață, HLI și Primăria din Riga, care a găzduit plenul adunării.  Din România au participat Dan și Iulia Călinescu (40 de zile pentru Viață) și Gerda Chișărău (Asociația Darul Vieții, HLI România)

Tema principală a întâlnirii a fost ”Dreptul la conștiință pentru personalul medical” – temă prezentată de Joseph Meaney, PhD, de la Human Life International. Partea I în limba engleză aici

josephmeaney
Joseph Meaney, PhD, coordonator internațional pentru HLI

”Adevărata conștiință are un fundament rațional și obiectiv iar concluziile ei pot fi justificate în fața celorlalți” a arătat Joseph Meaney. ”Conștiința trebuie să fie informată iar judecata morală trebuie să fie iluminată. O conștiință bine-formată este dreaptă și se află în adevăr. Ea își formulează judecățile conform cu adevăratul bine intenționat de înțelepciunea lui Dumnezeu. Educarea conștiinței este indispensabilă ființelor umane care sunt supuse influențelor negative și tentate de păcat pentru a prefera propriile lor judecăți și de a respinge învățăturile autoritare. Educarea conștiinței este o sarcină de o viață începând cu cea mai fragedă vârstă.”

Cultura morții ne rănește adânc, a arătat părintele Francis da Rossa din SUA, pentru că ea atacă demnitatea vieții și puritatea iubirii. Comportamentele homosexuale, adultere, ideologia gender precum și tehnicile medicale care manipulează vieți sunt tragice și auto-distructive. Iubirea și viața nu pot fi separate fără a introduce dezordine morală. Enciclica ”Humanae Vitae” ne oferă o viziune mai largă asupra vieții, așa cum o vede Dumnezeu. Iar poruncile a V-a și a VI-a protejează viața și iubirea.

14721509_1307169845980493_8301082771774988555_n
Prezentare plastică a evoluției intra-uterine

Soluțiile tehnice propuse de cultura morții sunt rapide dar îndreaptă omul spre disperare și moarte. Însă cultura vieții se împlinește în timp și este aducătoare de fericire. Planul lui Dumnezeu pentru fericirea noastră este mai mare decât fericirea noastră instantanee.

La discuțiile de grup s-a pus întrebarea care ar putea fi motivațiile celor care promovează avortul. Joseph Meaney a arătat scopurile și interesele grupurilor feministe, ale celor ecologiste, comuniste și controlul populațiilor de a promova avortul.

O mărturie impresionantă a depus Diana din Riga, motivându-și propria implicare în mișcarea de apărare a vieții: ea provine dintr-o familie cu 4 copii iar mama ei a rămas încărcinată la vârsta de 45 de ani. Medicii i-au spus atunci că e prea bătrână să mai aibe copii și i-au propus avortul. A urmat o depresie adâncă, povestește fiica ei cu lacrimi și copleșită de durere, iar în următorii ani a continuat să numere vârsta virtuală a copilului avortat ceea ce face până în ziua de astăzi…

Evidența pentru toți apărătorii vieții și ai familiei rămâne faptul că drepturile fiecăruia dintre noi se opresc acolo unde începe dreptul altuia, mai ales dreptul celui slab, bolnav, bătrân și a celui nenăscut!

14055789_1309299732434171_974825347_n

Câțiva reprezentanți ai Conferinței au fost invitați la o emisiune Radio Maria Latvia

http://www.darulvietii.ro/english/conscience-rights-health-care-workers/

ALBUM FOTO