DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Politica SUA de control al populației

Sau raportul Kissinger

Consiliul Național de Securitate a adoptat în 1974 un document top secret de control al populației intitulat National Security Study Memorandum or NSSM-200, numit și Raportul Kissinger prin care s-au studiat implicațiile mondiale ale creșterii populației. Cu toate că acest document a fost declasificat în 1990, el continuă să reprezinte politica externă SUA și se află publicat pe site-ul USAID.

Scopul acestui document este păstrarea accesului la resursele minerale ale țărilor subdezvoltate.

Raportul spune:

Economia US va avea nevoie de cantități mari și crescătoare de minerale din străinătate, în special din țările subdezvoltate.  De aceea Statele Unite au un interes mărit în stabilitatea politică, economică și socială ale țărilor furnizoare. Oriunde ușurarea presiunii populațiilor datorită reducerii ratelor de naștere poate mări perspectiva pentru stabilitate, politica populațiilor devenind relevantă pentru furnizarea resurselor și pentru interesele economice ale Statelor Unite.

People walking along an open sewer in a slum in Africa
People walking along an open sewer in a slum in Africa

Statele Unite caută colaborarea cu agențiile multilaterale, în special Fondul U.N. pentru Activitățile Populației care deja au proiecte în peste 80 de țări pentru a crește asistența populației pe o scară mai largă cu contribuții mărite din partea US. ”Acest lucru este dezirabil în termeni de interese US și necesar în termen politici în cadrul Națiunilor Unite.”

Elementele implantării raportului Kissinger ar putea include:

 • Legalizarea avortului
 • Stimulente financiare pentru țări ca să-și mărească ratele avortului, ale sterilizării, ale contracepției
 • Îndoctrinarea copiilor
 • Control obligatoriu al populației și constrângeri sub alte forme, precum reținerea ajutorului în caz de calamitate și a ajutorului alimentar până ce țara nu implementează programe de control al populațiilor.

Raportul declară că programul trebuie mascat prin colaborarea cu diverse organizații non-guvernamentale – precum Fondul pentru Cercetași, International Planned Parenthood Foundation și Population Council –  pentru evitarea unor acuzații de imperialism, ca aceștia să-i deruleze munca murdară.

Elementele acestui plan de reducere a populației arată astfel:

 • Statele Unite au nevoie de acces larg la resursele minerale ale națiunilor sub-dezvoltate.
 • Fluxul constant al resurselor către Statele Unite ar putea fi pus în pericol prin acțiuni guvernamentale, conflicte de muncă sau agitații civile. ”Aceste tipuri de frustrații sunt mult mai puțin probabile la o creștere lentă sau zero a populației.”
 • Tinerii se află mai degrabă în situația de a provoca imperialismul și structurile de putere ale lumii, așa încât numărul acestora ar trebui ținut cât mai redus.
 • De aceea Statele Unite trebuie să dezvolte o colaborare cu oameni cheie din guverne, ”ocolind voința poporului”
 • Elementele critice includ: identificarea țintelor primare: India, Bangladesh, Pakistan, Nigeria, Mexiko, Indonesia, Brazilia, Filipine, Tailanda, Egipt, Turcia, Etiopia și Columbia. Ajutorul multilateral oferit din partea organizațiilor de control al populației trebuie menționat pentru distragerea atenției față de eventuale acuzații de imperialism.
 • Recunoscând că ”nici o țară nu și-a redus creșterea populației fără să recurgă la avort.”
 • Concepând programe cu stimulente financiare pentru creșterea ratelor avortului, ale sterilizării și utilizării contracepției.
 • Concentrare pe ”îndoctrinarea” copiilor (în limbajul NSSM-200) cu propaganda anti-natalistă
 • Concepând și instigând programe de propagandă și curicule de educație sexuală pentru a convinge cuplurile să aibe familii mai mici, indiferent de considerațiile sociale sau culturale
 • Investigând dezirabilitatea programelor de control obligatoriu al populațiilor
 • Considerând utilizarea constrângerii sub alte forme, precum retragerea ajutorului în caz de calamitate și a ajutorului alimentar până la implementarea programelor de control al populației

Aceste programe guvernamentale ale Statelor Unite vor trebui deghizate ca fiind ”altruiste”, ascunzându-i-se urmele.

 

Prelucrare; sursă: https://www.hli.org/resources/exposing-the-global-population-control/