Tineri care vor să schimbe lumea
|Tinerii catolici duc o viața plină de virtuți, cu scopul de a schimba cultura în care trăim
Reînnoirea creştinismului nu este doar un slogan; este nevoie de acţiuni concrete. Este nevoie de idealism, este nevoie de credinţă şi este nevoie de lucrarea Duhului Sfânt.
Un grup local de tineri catolici din Philadelphia s-au implicat într-un proiect, numit ”Proiectul cultural” deoarece vor să fie diferiți de lume prin acțiunile si faptele lor, astfel ducând o viață virtuoasă.
Acest Proiect a fost înființat în iulie 2014 și deocamdată numără 31 de membrii, cu personal cu tot. Acești tineri sunt proaspeți absolvenți ai colegiului, iar scopul lor este de a restabili cultura prin experimentarea virtuților creștine.
Grupuri mici de tineri călătoresc prin toată țara vorbind în şcoli, conferințe și grupuri de tineri despre demnitatea persoanei umane, virtutea şi integritatea sexuală.
Scopul acestui proiect este de a dezvolta o cultură a vieții, o cultură de indivizi care să fie capabili să aleagă să facă ceea ce este bine, chiar şi atunci când acea acțiune pare imposibil de realizat.
Membrii misionari ai grupului trăiesc în comunități mici de același sex. În Philadelphia există un grup de bărbați care trăiesc în prezent în Portul Richmond și un grup de femei care trăiesc în Ardmore. Există o echipă care călătorește în prezent în Toledo, dar care trece și prin Miami și altă echipă se află în Los Angeles.
Scopul acestor misiuni este acela de a-i ajuta pe tineri să crească în virtute oferindu-le cadrul necesar dezvoltării lor pe plan spiritual. Viața lor se învârte în jurul a trei domenii: formare, rugăciune și muncă.
Toți, cu excepția unui singur membru, sunt necăsătoriți, deși câțiva sunt logodiți sau într-o etapă incipientă a unei relații. În cazul misionarilor, cerința este ca o relație să nu fie avansată la un alt nivel în timpul perioadei de serviciu convenită; ei, de asemenea, sunt de acord să se abțină de la întâlniri în această perioadă. În timpul celor două luni de vară a perioadei de formare inițială , viitorii misionari sunt supuși formării intelectuale, spirituale și umane împreună în comunitate practicând arta de a vorbi în public; nu cu scopul de a strângere fonduri pentru uz personal, ci pentru a ajuta la acoperirea propriilor cheltuieli; studierea problemelor legate de sexualitate și a vieții umane din perspectivă catolică, totodată aprofundând rugăciunea în viața lor.
Rugăciunea este constantă pe toată perioada în care sunt angajați în cadrul acestui proiect, în special prin primirea Euharistiei, rugându-se în special pentru dezvoltarea personală în sfințenie și virtute. În cele din urmă, a fi misionar în cadrul acestui proiect implică călătorii în locuri diferite la nivel național și internațional pentru a le vorbi tinerilor, indiferent de locație, ar putea fi la o școală, un campus dintr-un colegiu, un bar sau alt loc public, de asemenea, pot asista la evenimentele comunității locale sau pot merge în fața clinicilor unde se fac avorturi pentru a combate acest păcat prin rugăciune.
Acest proiect funcționează după sloganul benedictin si anume, ”ora et labora” (rugăciune și muncă).
Au fost tineri care au renunțat la cariere de succes pentru că s-au simțit chemați să facă parte din acest proiect. Unul dintre ei, a renunțat la meseria de arhitect pentru a intra în acest grup, pentru ca în viitorul apropiat să devină preot.
Prelucrare articol: Doriana Bodin