Castitatea nu distruge o relație
|I-am spus prietenului meu că nu vreau să avem relații senzuale până la căsătorie și s-a supărat. Ce să fac?
Dacă un bărbat te iubește pentru ceea ce ești, persoana iubită nu are nimic de pierdut dacă rămâne în curăție. Din contră, dacă un băiat te părăsește pentru că nu vrei să întreții relații sexuale cu el, atunci poți știi sigur că nu te-a iubit niciodată. Dacă pentru el contează mai mult sexul decât tu însuți, puritatea ta va scoate la iveală intențiile lui. Castitatea te face liber să iubești și în același timp prin ea afli dacă și celălalt te iubește cu adevărat.
Cândește-te ce vrei de la un băiat. Unul care te va face să crești în virtuți, nu unul care să-ți ia pe calea sexuală, ceea ce tu vrei să-i oferi. Există un mit conform căruia bărbații se luptă cu ispitele sexuale, iar femeile sunt polițiștii castității. Este fals, deoarece și femeile au ispitele lor, iar decizia de a rămâne curat este și mai grea când doar unul luptă pentru aceasta.
Deci faptul că prietenul tău nu întreține relații sexuale cu tine nu este o favoare extraordinară. Este datoria lui ca bărbat, iar dacă îți spune că i-ai impus abstinența înseamnă că vrea să te manipuleze. Nu ar trebui să ai de-a face cu băieți care se supără atunci când tu faci un vot de curăție sau care pun la îndoială decizia ta de a trăi după voința lui Dumnezeu și nu a lui. Este mai bine ca el să se supere decât ca tu să cobori standardul. Urmează-ți conștiința! Dacă el trece peste această „dezamăgire“ și înțelege valoarea darului sexualității, relația voastră poate fi salvată. Dacă nu, nu-ți fie teamă să ieși din această relație. Dumnezeu vrea să fii fericit/ă și dacă el vă vrea împreună, atunci așteptarea până după căsătorie să te comporți ca soț-soție nu vă va distruge relația. Dacă puritatea determină sfârșitul unei relații înseamnă că de la început ea nu a fost construită pe o iubire adevărată.
De multe ori suntem atât de ocupați să ascultăm muzică, să stăm pe Facebook, să ne uităm la TV, să vorbim cu prietenii în loc să stăm în tăcere și să ne rugăm. Dacă nu ne luăm acel timp ne va fi foarte greu să îl auzim pe Dumnezeu. Pentru începători, planificați-vă un timp de rugăciune și țineți-vă de el. Nu putem să ne așteptăm la o creștere spirituală dacă ne rugăm la întâmplare. Locul meu preferat de rugăciune este în fața Preasfântului Sacrament în biserică. Când începi să te rogi, cheamă Duhul Sfânt să binecuvânteze rugăciunea ta. Citește Biblia, roag-o pe Sfânta Fecioară să te ajute să te rogi. Dacă faci acestea, vei vedea ce trebuie să faci cu relația ta de prietenie.
Autor: Jason&Crystalina Evert
Traducere și prelucrare: Alexandra-Ramona Potroghir