DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Contraceptivele alterează modul de percepție!

Când folosești contraceptive nu mai ești tu însăți

 Gerard Migeon ne relatează cât de important și optimist este să fii tu însuți. Să știi ce vrei, să-ți poți găsi pacea în interior și săștii că multe lucruri pot sta în calea libertății de a fi tu însuți. Însă când se gândește la femeile care folosesc contraceptive, știe că pilulele sunt un obstacol în a fi ele însele.

 Autorul ne oferă câteva mărturii ale femeilor care au renunțat la pilulă. „În puținele luni în care m-am lăsat de pilulă, m-am simțit mai ușoară“ spune Holly Grigg-Spall. Era plină de optimism, entuziasm, echilibrată în interior. Amintește apoi de doctorița ei care a folosit contraceptive timp de 20 de ani spunând că și-a dat seamă că este cu totul altă persoană decât credea. Altă femeie spune că renunțarea la pilulă reprezintă o „trezire“.

 Gerard ne întreabă: „Oare să fie acestea numai imaginația cuiva sau doar ceea ce au trăit câteva femei? Cum de contraceptivele schimbă o femeie? Ce poți face tu dacă ești una dintre ele?“

 Multe adolescente ce au folosit contraceptive între 12-14 ani nici nu își dau seama de efectele lor pentru că au fost parte din ele atâta vreme. Anii adolescenței sunt foarte importanți pentru formarea creierului și este un timp în care se produc schimbări hormonale.

 Femeile ce trăiesc folosind contraceptive se aseamănă cu Forrest Gump ce a crescut având proteze la picioare. Fiindcă avea coloana curbată doctorul i-a prescris proteze. Acestea erau un moft în anii ’50 din cauza poliomelitei. Prin urmare unii copiii creșteau cu ele, deși nu toți aveau nevoie de ele.

 Așa sunt și femeile care, ani de zile, se hrănesc zilnic cu hormoni. Asta e tot ce știu, nici nu-și dau seama ce înseamnă să trăiești fără ele. Nu mai știu ce înseamnă să fie ele însele.

 Un studiu din Brain Research arată că pilula are un efect masiv asupra creierului, mai ales a părții responsabile cu activitățile cognitive. Schimbă percepția femeii asupra atracției față de sexul masculin. În mod natural, femeile sunt atrase de bărbați cu un cod genetic diferit de al lor. Aceasta asigură imunitatea viitorului copil. Contraceptivele inversează acest instinct natural, făcând femeile să se simtă atrase de bărbați cu aceleași gene. Astfel femeia fie va înceta să se simtă atrasă de bărbatul respectiv după ce renunță la contraceptive, fie copiii lor vor avea deficite de imunitate. Putem să ne întrebăm de ce există așa mulți copii autiști și cu ADHD.

 Un studiu din 2013 a vrut să arate că pilula poate ajuta la reglarea stărilor de spirit, dar au recunoscut efectele estrogenului asupra creierului și comportamentului prin acțiuni genomice și non-genomice. De asemenea și-au dat seama că unul din efectele adverse ale contraceptivelor este o depresie și mai mare. Răspândirea depresei în ziua de azi ar trebui să pună pe gânduri femeile care folosesc contraceptive.

În continuare, autorul pune câteva întebări femeilor care iau hormoni contraceptivi pentru a se putea autoevalua:

 Ai o părere bună despre tine și despre ceea ce ești?

  • Ai energie pentru activitățile zilnice?
  • Ai momente de pace chiar și atunci când nu totul merge bine în viața ta?
  • Simți adesea mulțumire când îi ajuți pe ceilalți?
  • În general ești spontană?
  • De obicei lupți pentru ceea ce crezi?
  • Crezi că trăiești cu un potențial maxim intelectual și creativ?
  • Te simți în regulă dacă ești provocată uneori?
  • Poți vorbi deschis despre talentele și slăbiciunile tale?

Gerard știe că sunt mulți factori care pot influența sinele, dar le roagă pe femei să se gândească la efectul contraceptivelor asupra lor.

 Vestea bună este că femeile nu trebuie să folosească contraceptive. Metoda calendarului este cea mai bună cale pentru a observa tulburările organismului, precum crampe, sindromul premenstrual, sângerările neobișnuite. Este la fel de eficient ca pilula, dar fără efecte adverse.

 Într-una din zile când Forrest Gump a început să fugă, fiind urmărit, i s-au rupt protezele. Și-a dat seama că nu are nevoie de ele și acum e liber să fugă ca vântul. „La fel ca Forrest poate și tu porți proteze hormonale care te împiedică să fii tu însăți. Ești ca Forrest Gump? Fugi! Fugi și fii liberă! Regăsește-te pe tine însăți.“

Prelucrare articol: Alexandra Potroghir

Sursa