Un nou raport arată că 89 000 de bebeluși au fost salvați de la abolirea legii Roe vs Wade în SUA


Ce a determinat Legea DOBBS în SUA – 2022

Unul dintre rezultatele luptei acerbe pentru apărarea vieții în SUA, cu o vechime și perseverență de decenii: schimbarea legii pentru protecția vieții nenăscute la nivel federal în 2022!
Date publicate de Institutul Charlotte Lozier


Atentatul împotriva vieții a intrat în moravurile poporului

Pr. Ioan Chișărău
Ziua pentru Apărarea vieții la Parohia Greco-Catolică ‘Regina Păcii’ Timișoara
Luni, 22 ianuarie 2024


Cum universitățile moderne generează militanți ai ideologiei genului

Un număr tot mai mare de autori trag un semnal de alarmă față de universitățile moderne care au devenit astăzi o instituție care pune nu numai democrația dar și rațiunea în pericol. Cum se lucrează la deconstruirea moștenirii culturale. Despre cărți care au devenit bestseller la marile publicații americane.
Realizator: HLI Romania


Atunci când criticii literari și ideologii ne ucid trecutul

Ciclu de conferințe video ”Ce înseamnă să fii om” Partea 1 Rev. Pr. Francesco Giordano, STD
Human Life International, Director pentru Roma și Europa Universitatea Pontificală Sf. Toma de Aquinas „Angelicum”,
Facultea de Teologie Universitea Catolică din America, Programul Roma, Facultea de Teologie
Realizator: HLI Romania (Asociația Darul Vieții) www.darulvietii.ro www.hli.org www.vitaumanainternationale.org


AM FOST LA MARȘUL PENTRU VIAȚĂ. LA WASHINGTON DC, PE 19 IANUARIE 2024

Este un marș care se organizează în fiecare an în capitala Statelor Unite și la care vin participanți de pe tot teritoriul țării. Auzisem de acest marș cu alte ocazii, dar este cu totul altceva să fii chiar acolo! Parohia în care mă aflu pentru câteva luni, Immaculate Conception din Jenkintown, Pennsylvania, este la vreo 2 ore și jumătate cu mașina de Washington. M-am bucurat când am citit în bul421194912_18403954717037775_3272531357138132093_netinul parohial că se va organiza un autobuz pentru cei doritori să participe. M-am înscris imediat, deși nu cunoșteam pe nimeni, dar nici nu a fost nevoie să cunosc, pentru că, așa cum aveam să constat personal, și cum îmi spusese și o rudă care mai participase
în alți ani: „Ai să fii în compania celor mai buni și mai pașnici oameni pe care ai să-i întâlnești vreodată!”

Mai departe


MOŞTENIREA ÎNTUNECATĂ  A LUI KISSINGER: ÎNARMAREA CU CONTROLUL POPULAŢIEI

Kissinger, cunoscut fiind ca secretarul de stat al preşedintelui Nixton şi consilier de securitate naţională pe lânga preşedintele Gerald Ford,  a decedat pe data de 29 noiembrie 2023.

Henry Kissinger
Henry Kissinger

Desigur, citind Raportul Kissinger, suntem şocaţi de răceala şi cruzimea de abordare a problemei (controlului populației), care are implicaţii umane şi sociale atât de profunde, precum reproducerea umană şi naşterea de copii. 

Pe tot parcursul documentului, abia abia se percepe vreo conexiune înspre sensibilitatea şi chiar sacralitatea temei. În schimb, este evident că autorii adoptă un punct de vedere utilitar şi mecanic asupra problemei, luând de bună ideea că, după cum rata fertilităţii în ţările străine este relevantă pentru interesele securităţii naţionale ale Statelor Unite, aceasta trebuie să fie subiectul manipulării guvernului american, pentru a produce „cele mai benefice”  rezultate pentru America. 

NSSM – 200 a fost scris şi adoptat într-un timp când isteria suprapopulaţiei era în apogeu. Paul Ehrlich a publicat cunoscuta sa “Bombă a populației” („The Population Bomb”) în 1968.  Ehrlich a deschis cartea sa cu o singură frază, la început liniştitoare : „Bătălia pentru a hrăni întreaga umanitate a luat sfârşit.”  Apoi, a contiunat prevăzând înfometarea a sute de milioane de oameni  în anii 1970, incluzând zeci de milioane de americani.

Continuare aici


SPARGEREA HIMEREI GÂNDIRII DE GRUP TRANSGENDER

Atunci când medicina încetează să fie ghidată de știință și de norme etice fundamentale și este condusă în schimb de ideologie, ea va deveni un cult

Pr. Shenan Boquet

pexels-yan-krukau-8613089Mișcarea transgender are ceva care i-a atins pe mulți oameni, ca și cum ar ține de un mod fundamental de cult.
Iată ce spune Wikipedia despre culte: „Se spune că factorii specifici în comportamentul cultului, includ controlul mental manipulativ și autoritar asupra membrilor, organizație comună și totalitara, prozelitism agresiv, programe sistematice de îndoctrinare și perpetuare în comunitățile  clasei de mijloc.”

Mai departe aici


TRATATUL ACP-UE DIN 15 NOI. 2023 – O AMENINȚARE GRAVĂ LA SUVERANITATEA ȚĂRILOR!

Pe 15 noiembrie, a fost semnat un tratat în Samoa între Uniunea Europeană și Organizația Statelor Africane, Caraibe și Pacificului (OACP). Acest tratat reprezintă o amenințare fără precedent, demnă de cea mai mare preocupare și acțiune a noastră, atât pentru cei care pledează pentru dreptul la viața copilului nenăscut, cât și pentru rolul de neînlocuit al familiei în societate, precum și pentru toată lumea, fără excepție, așa cum prezintă și o amenințare fără precedent la adresa autonomiei națiunilor și a principiilor dreptului internațional consacrat și protejat de Convenția de la Viena privind Legea Tratatelor din 1969. Versiunea finală a tratatului poate fi consultată aici. Mai departe aici


NOI ATACURI LA ADRESA FAMILIEI TRADIȚIONALE ȘI A LIBERTĂȚII RELIGIOASE

ACORD ACP-UE

ACP-EUAcordul dintre Grupul țărilor Africano-Caraibico-Pacifice cu UE (ACP-EU) dorește să oblige 79 de țări africane, 16 țări caraibiene și 14 țări din Pacific să semneze un Acord global pe 20 de ani pentru implementarea înșelătoare a unor politici cu noi obligații de promovare a “drepturilor omului” precum “educația sexuală”,  de “sănătate și drepturi reproductive” care avansează agenda EU a avortului și LGBT față de Africa. Se urmărește creșterea puterii UE de a influența legile și politica țărilor africane. 

Mai departe


TRADIȚIA: FUNDAMENTUL ORICĂREI SOCIETĂȚI SĂNĂTOASE

Părintele Francesco Giordano, STD
Human Life International

Giordano Pr_PNGTradiția este fundamentul oricărei societăți sănătoase și puternice, iar aceasta se transmite în familie. Benedict al XVI-lea a subliniat în mod repetat acest lucru pe parcursul Pontificatului său. El era conștient de puterea tradiției liturgice, dar aceasta nu
putea să nu se regăseasc
ă în mod concret în vibraţia vieţii bisericii, de la familie și parohie până la viața religioasă, în special cea monahală. În primul său discurs adresat participanților la Întrunirea eclezială a Diecezei de Roma, la 5 iunie 2005, Sanctitatea Sa a avut aceste cuvinte de împărtășit:

Pr. Francesco Giordano, STD

“Înainte de toate, căsătoria și familia nu sunt nicidecum o construcție sociologică întâmplătoare, produsul unor situații istorice și economice aparte. În al doilea rând rădăcinile problematicii relației corecte dintre bărbat și femeie se află  în miezul esențial al ființei umane și numai pornind de aici se poate găsi răspunsul.

Citește mai departe

 


Nu negocia cu dependența!

Pr. Valentin Danciu
Ciclul de Conferințe ”Robia digitală. Cum corup noile adicții viitorul tinerei generații depresive și ce e de făcut”, Partea a V-a
Noapte de Veghe pentru PACE în ȚARA SFÂNTĂ ISRAEL la Parohia greco-cat. „Regina Păcii
Vineri-sâmbătă 27-28 octombrie 2023



Familia și căsătoria, cale de transmitere a Tradiției

Părintele Francesco Giordano

Human Life International

Giordano Pr_PNGYves Congar, OP, scrie că tradiția este o comunicare vie, al cărei conținut este inseparabil de cel pe care o persoană vie îl transmite unei alte persoane. În schimb, ceea ce este pus în scris dobândeşte cumva, o realitate de sine stătătoare.  Noi, creştinii, nu avem însă o religie a cărții. Îmi place să spun că Tradiția este ca un cordon ombilical care ne leagă direct de Cristos. Așa cum spunea mons. Brunero Gherardini, tradiţia nu vine de la vreun conciliu, ci de la apostoli, pur şi simplu ne îndreaptă într-acolo. Nu putem trece cu vederea că există și succesorii apostolului Iuda de-a lungul istoriei, după cum arată pe bună dreptate cardinalul Sarah.  Luând în consideraţie acest fapt este îndreptăţit să ne întrebăm dacă se poate vorbi de o autentică evoluţie a doctrinei în Biserică?  E de fapt, întrebarea secolului al XIX-lea la care figuri precum Perrone, cardinalul Newman și cardinalul Franzelin au încercat să răspundă. Pe scurt, ei spun că, bineînțeles, există o astfel de evoluţie aşa încât Tradiția joacă un rol care este mai mare decât cel pe care îl are învăţătura unui Conciliu sau a unui Papă.

Citește mai departe


Despre modestie și paternitate. Rev. Pr. Giordano în România

Sf. Iosif ne da marturia pudorii. O pudoare nascuta din tacere, din rezerva naturala si reculegere. Iosif ocroteste intimitatea fiului sau adoptiv Isus. El respecta alteritatea Mariei, sotia sa, in misterul conceptiei sale virginale si a maternitatii sale divine. Pudoarea Sf. Iosif invaluie Sf. Familie si o protejeaza. http://www.vitaumanainternazionale.org

Articolul complet aici 

SFÂNTUL IOSIF, MODESTIE ȘI PATERNITATE DUPĂ EPISCOPUL DOMINIQUE REY


Sexul nu a fost niciodată liber

Citat din Jordan Peterson, psiholog din Canada, care răspunde tineretului


Ingrijirea ‘afirmării genului’ este periculoasă


Lobby-ul homosexual vizează sabotarea și distrugerea instituției fundamentale a căsătoriei


Iarna demografică. Căsătoria a fost și a rămas leagănul copilului