DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Crăciun binecuvântat!

CraciunDintre toate decorațiunile centrale referitor la Crăciun, scena nativității este cea indispensabilă. Crăciunul ne întoarce privirea asupra simplei scene a ieslei și asupra nașterii umile a Mântuitorului nostru. Iar Evanghelia (vestea cea bună) devine vizibilă în figurinele care le înfățișează pe Maria, pe Iosif, corul ceresc al îngerilor, pe sărmanii păstori, pe înțelepți și animalele –copilul sfânt, bebelușul din Betleem și Regele mântuitor.
”Semnul lui Dumnezeu este simplitatea. Semnul lui Dumnezeu ete bebelușul. Semnul lui Dumnezeu este că el se face pe sine mic pentru noi. El nu vine cu putere și cu splendoare exterioară. El vine în chip de bebeluș – lipsit de apărare și având nevoie de ajutorul nostru. El nu vrea să ne copleșească cu puterea lui. Ne ia frica de măreția Lui. El cere iubirea noastră..” (Papa Benedict XVI, Liturghia Nașterii Domnului din 2006)

Ieslea din Betleem ne ajută să ne amintim că Domnul nostru s-a născut în sărăcie, în umilință și în simplitate. ”Căci voi cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Cristos, care, pentru voi, deşi era bogat, s-a făcut sărac pentru ca, prin sărăcia lui, voi să vă îmbogăţiţi” (2Co,8.9). Este iubirea radicală a exemplului divin care ne poate fi de folos în învingerea Culturii Morții, care caută să ne distragă privirea de la Bebelușul și Mântuitorul sfânt cu zgomot lumesc – individualism, neînțelegeri, materialism, secularism, plăcere și lăcomie.

Să contemplăm miracolul Nașterii Domnului, să privim scena umilă și simpă a Betleemului: lemnul ieslei care a cuprins Copilul Sfânt urma să fie înlocuit într-o zi de lemnul Crucii. Noi, cei care ne încredem și îl iubim pe cel care a venit ca un copil umil la împlinirea timpului pentru a-și da viața pentru noi, proclamăm și apărăm Credința, Viața și Familia.

Cu adâncă recunoștință pentru toți colaboratorii, binefăcătorii noștri și pentru ceea ce a făcut Dumnezeu din micile noastre strădanii, vă urăm un timp sfânt împreună cu Pruncușorul Isus!

Părintele Shenan Boquet și echipa Asociației ”Darul Vieții”