DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Adopția spirituală a unui copil nenăscut

PROMISIUNE SOLEMNĂ PENTRU ADOPȚIA SPIRITUALĂ A UNUI COPIL CONCEPUT

Sfântă Fecioară Maria, Maica lui Dumnezeu, toți Îngerii și Sfinții, mă angajez ca începând din __.__.____ cu ocazia Sărbătorii CONCEPȚIEI IMACULATE, să adopt în mod spiritual un copil, al cărui nume numai Dumnezeu îl cunoaște.

Timp de nouă luni mă voi ruga zilnic pentru salvarea vieții lui, precum și pentru ca după naștere să ducă o viață legitimă și cinstită:

În acest scop rugăciunile mele vor fi:

  • o decadă de rozariu;
  • propunerile mele voluntare: de a-l vizita și ajuta pe un bătrân care locuiește singur; de a ajuta material și spiritual o familie nevoiașă
  • și rugăciunea pe care astăzi o voi rosti pentru prima dată:

„Doamne Isuse, la intervenția Sfintei Tale Mame, Maria, care cu dragoste Te-a născut, aducându-Te în această lume, precum și la intervenția Sfântului Iosif, care cu atâta grijă te-a crescut de la nașterea ta, Te rog, în interesul acelui copil nenăscut pe care eu l-am adoptat în mod spiritual și care este în pericol de moarte. Te rog dă-le părinților lui dragostea și curajul necesar să păstreze viața copilului lor, pe care Tu i-ai hărăzit-o. Amin!“

NUMELE PERSOANEI ADOPTIVE: …………..

LOCUL ADOPȚIEI SPIRITUALE:     …………..

Desfășurarea liturghiei în cadrul căreia se vor face promisiuni de adopție spirituală:

După Evanghelie, conducătoarea celor angajate pentru acest scop se va adresa preotului:

Cond.: Părinte, în această frumoasă sărbătoare a Sfintei Fecioare Maria, candidatele sunt gata să facă promisiune de adopțiune spirituală, pentru a apăra câțiva micuți aflați în pericol de moarte înainte de a se naște.

Preotul: Accept cererile voastre, deoarece prin promisiunea voastră vă angajați să vă rugați pentru ocrotirea copilașilor care sunt în pericol de moarte încă înainte de nașterea lor.

Să facă un pas înainte cele care se angajează pentru adopțiune spirituală.

Candidatele se apropie de altar.

Preotul: Cu smerenie-L rugăm pe Dumnezeu, Tatăl nostru, ca surorile noastre să se achite cu conștiinciozitate de sarcina pentru care s-au angajat, adică să vegheze asupra sufletelor care încă nu s-au născut.

Îl rugăm pe Duhul Sfânt să le dea darul perseverenței.

Imn către Duhul Sfânt: Cântec:…..

La sfârșitul omiliei preotul li se va adresa candidatelor rostind următoarele:

Preotul: Stimate surori (candidate)! Veți ceghea asupra vieșilor omenești care abia se deșteaptă. Rugăciuneile, promisiunile voastre voluntare, faptele voastre, deosebite ajută Biserica în lupta sa împotriva stingerii vieților omenești prin avorturi.

Să fiți mereu atente la îndrumarea Sfântului Duh care v-a îndemnat să luați această hotărâre și fiecare să-și ocrotească „propriul“ copil; să-l apere de mâini criminale; să oferiți pentru acești copilași rugăciunile, împărtășaniile, posturile și ofrandele voastre; să găsiți în toate putere, bucurie și prin Isus Cristos oferiți darul vostru – adopțiunea.

După acest moment candidatelor li se oferă Lumina lui Cristos. Preotul aprinde lumânarea de Paști și luând lumina de acolo, aprinde lumânările candidatelor, spunând:

Preotul: Luați Lumina lui Cristos!

Lumina Domnului nostru Isus Cristos cel înviat, să alunge întunericul din inimile și mințile voastre.

Începe depunerea promisiunii solemne.

Preotul citește, iar candidatele repetă:

Să ne rugăm

PENTRU VIEȚILE AMENINȚATE CU MOARTEA!

DESPRE MIȘCAREA ADOPȚIEI SPIRITUALE

Adopția spirituală este o promisiune solemnă în care o persoană se obligă ca timp de 9 luni (adică atât timp cât un copil trăiește în mod normal în pântecul mamei de la concepție până la naștere) în fiecare zi să se roage pentru ocrotirea fătului aflat în pericol de a fi avortat, totodată și pentru ca acel copilaș, ales de Dumnezeu și numai de El cunoscut, să crească acceptat cu dragoste de către familie și într-un climat familial creștin.

Persoana angajată în mișcarea adopției spirituale va rosti zilnic timp de 9 luni următoarele rugăciuni:

  • o decadă de rozariu
  • o rugăciune dată pentru copil
  • precum și orice altă rugăciune
  • se va împărtăși mai des, va ține post, va ajuta mamele singure, familiile cu mulți copii sau persoane singure pe care nu le mai vizitează nimeni.

Scopul adopțiunii spirituale

Persoanele care fac această promisiune solemnă nu se roagă numai pentru viața fătului, ci și pentru părinții lui, pentru climatul moral al familiei.

Adopția spirituală vrea să asigure climatul familal prin rugăciune și jertfă, cu dăruire lui Dumnezeu. Taote aceste presupun o credință profundă și o iubire curată, gata de sacrificii pentru copiii pe care-i adoptă în mod spiritual și pe care nu-i cunoaște, nu-i vor putea îmbrățisa, copii care omenește niciodată nu le vor „aparține“, precum și pentru familiile acestor copii.

Scopul final al adopțiunii spirituale este ca întreaga familie să ducă o viață moral-creștină. Totodată să fie ca o jertfă pentru păcatele strigătoare la cer, și anume întreruperile de sarcină.