DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Avortul subteran în Polonia

Care este amploarea  problemei avortului subteran în Polonia? Este aceasta baza reală a problemei?

Este evident că statisticile oficiale privind numărul avorturilor diferă de realitate. Raporturile anuale ale Guvernului indică faptul că în fiecare an mai multe zeci de astfel de cazuri sunt subiectul unei anchete legale. De exemplu în 2005 au fost raportate 59 de cazuri în care s-au efectuat avorturi ilegale. Organele de urmărire penală nu sunt suficient de active în persecuţia avorturilor ilegale, ale căror număr, după cum am spus este mai mare decât cel pe care-l aflăm.

Numărul foarte mare de anunţuri de publicitate oferind  ”reglarea menstruaţiei” sau ”intervenţii chirurgicale ginecologice” (care sunt expresii ale avortului în alte cuvinte) juxtapuse cu numărul de avorturi ilegale investigate prezintă neglijenţa organelor de urmărire.

 

Este destul de dificil să estimăm numărul real al avorturilor ilegale în Polonia, cu toate acestea există dovezi arătând faptul că acest număr este mare. În mod contrar, lipsa efectelor secundare în legătură cu avortul, cum ar fi complicaţii ginecologice indică faptul că avortul ilegal nu este chiar o problemă socială.

 Toate acestea ne permit să prezentăm o teză credibilă şi anume, deşi avortul ilegal este încă o problemă, acesta nu este un fenomen de scară largă după cum s-a sugerat de către filiala poloneză a International Planned Parenthood Federation (Federaţia internaţională de planificare familială). Creanţe de acest gen nu au nici un temei substanţial, având ca scop dezinformarea publicului şi subminarea Legii anti-avort.

Tabelul 1. Numărul deceselor având legătură cu sarcina şi cu naşterea:

Polonia_decese_sarcina_nastere

 Sursa: Rapoarte  guvernamentale în executarea Actului anti-avort ”Planificarea familială, protecţia fătului uman şi condiţiile pentru efectuarea unui avort legal”.

Dr. Ing. Antoni Zięba
Președintele Asociației poloneze pentru Protejarea Vieții Umane (www.pro-life.pl)
Cofondator al Cruciadei Rugăciunii pentru Protejarea Copiilor Nenăscuți (www.krucjata.org)

 Traducere cu permisiune: Asociația Darul Vieții