DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Happy-end pentru o sarcină de tripleți cu risc înalt

Sursa: Northampton (kath.net/pl)
”Nu eram pregătită să avortez doi copii sănătoși, doar ca să-mi fac viața mai ușoară.” Aceasta a spus Jaime Halsey referindu-se la refuzul ei de a omorî doi copii din cadrul sarcinei ei cu tripleți, pentru a asigura supraviețuirea celui de-al treilea copil. Jamie și Steve Halsey s-au dus în săptămâna a 12-a la un consult ecografic de rutină, după cum relatează ei înșiși într-un video. După ce medicul a sesizat sarcina de tripleți, a trimis cuplul la un specialist. Acolo cei doi au fost informați despre gradul înalt de risc al unei sarcini cu tripleți, copiilor dându-se o șansă de doar 50% de supraviețuire. Afară de asta au aflat că unul dintre copii era cu 25% mai mic decât ceilalți doi. De aceea medicii consultați au sfătuit cuplul pentru ”avortul selectiv”, adică doi din cei trei copii să fie omorîți în mod țintit. Jamie Halsey (35) a fost participantă repetată la jocurile olimpice la săritura la trambulină, iar soțul ei este jucător rugby și între timp profesor și cei doi deja au o fiică de doi ani.

tripletiÎnsă la sfârșitul lui februarie s-a ajuns la happy end. Jamie a născut prin cezariană planificată trei fetițe sănătoase: Eden Rose, Amber Joy și Erin Aila. Au apărut doar complicații mici și ușor de rezolvat.

Despre nașterea pe care a trăit-o sub narcoză parțială, Jamie scrie pe blogul ei: ”Nașterea a fost experiența cea mai uimitoare, de-a dreptul supra-realistă a vieții mele și am savurat fiecare minut. Atunci când am auzit primul strigăt al fiecăruia dintre cei trei copii, m-am simțit atât de copleșită, i-am auzit pe toți plângând și puteam să-i văd, a fost cel mai bun sentiment pe care l-am avut vreodată.”

Sportul, explică ea mai departe, ”ne-a învățat pe amândoi faptul că, pentru a avea succes, ai nevoie doar de o șansă, afară de asta ai nevoie de o atitudine pozitivă și ca ceilalți să creadă în tine.”