DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Transumanismul: Frontiera finală

De Brian Clowes, PhD HLI

Mulți apărători ai vieții cred că transumanismul este limitat la jocuri video de genul ”Deus Ex”, la filme science fiction precum Gattaca și la personalități precum Capitanul America și la persoana artificială Data din ”Star Trek: The Next Generation.” Ei cred că transumanismul este un concept abstract care poate va avea o relevanță pentru nepoții sau strănepoții noștri.

Aceștia sunt de obicei stupefiați auzind că transumanismul este o mișcare socială de bună-credință, solid întemeiată care a existat de mai bine de jumătate de secol. Ea se laudă cu reviste strălucitoare și jurnale tehnice, o rețea mondială de organizații bine- finanțate, cu conferințe internaționale înfățișând zeci de celebrități ale căror nume noi le recunoaștem cu toții și o mașină mediatică de miliarde de dolari care le împinge ideile în prim-plan.

Se ridică profeți și ne avertizează referitor la problemele vieții în cicluri de cca douăzeci de ani. Însă noi le-am ignorat cu totul și am permis ca mari nenorociri să pătrundă în lumea noastră fără să întâmpine nici o opoziție virtuală. În anii 1930 acești vizionari ne-au avertizat despre contracepție și noi am chicotit. În anii 1950 ni s-a spus că în curând avortul va fi legalizat dacă nu întreprindem ceva, dar nu i-am băgat în seamă. În anii 1970 au scris despre iminența eutanasiei și noi am ridicat din umeri. În anii 1990 ne-au avertizat asupra mișcării pentru drepturile speciale homosexuale și nu i-am băgat în seamă pentru că am socotit idea unei căsătorii dintre bărbați ar fi ridicolă.

Iar recent, în anii 2010 alții au ridicat drapelul roșu al transumanismului. Care va fi răspunsul nostru pentru a cincea oară? Am învățat lecția în cele din urmă? Ne vom trezi din moțăiala noastră pașnică sau vom urmări în mod pasiv o altă nenorocire care ne va ocupa țara pe-ndelete ?

Transumanismul nu va aduna decenii de abureală în viitorul îndepărtat – el avansează cu viteză deplină chiar acum. Astfel noi trebuie să acționăm concret și decisiv astăzi, deoarece transumanismul e mult mai periculos decât avortul, eutanasia, războiul sau genocidul la un loc. De fapt este prima amenințare adevărată existențială pentru omenire. Este prima amenințare din istorie care are potențialul de a pune capăt speciei umane.

Un cârd mărunt de oameni confuzi mental își impun absența moralității asupra restului dintre noi și suntem bombardați zilnic cu povești precum cea a lui Bruce/Caitlyn Jenner, proiecte de lege pentru toalete și celebrități  pro-trans indignate.

(…)

Cu câțiva ani în urmă termenul ”transsexual” a căzut în dizgrație, atunci când mai mulți oameni logici și educați au arătat că nu există așa ceva precum ”operație de schimbare a sexului”. O persoană nu își poate schimba sexul, deoarce fiecare celulă din trupul ei poate fi identificată în mod pozitiv ca fiind ori feminină ori masculină.

Tot ceea ce poți schimba este ”gender” (o chestiune a modului în care alții te percep) printr-o mutilare chirurgicală superficială și cu asistența unui bun designer vestimentar.

Astfel activiștii anti-life simplu au schimbat tactica. Bella Abzug ne-a dat o definiție pentru ”gender” care este un exemplu superb de ambiguitate, croit cu scopul manipulării: ”Sensul cuvântului gender a evoluat diferențiat de la cuvântul sex pentru a exprima realitatea faptului că rolurile femeii și ale bărbatului sunt construite social și sunt spuse schimbării.”

 Precum spune Abzug, gender este supus schimbării. Astfel avem cel puțin 250 de genuri, conform Tumblr. Categoriile includ androgini, neutrii, două-spirite, gender queer (ciudații gender), cisgender, pangender, MTF, și așa mai departe.  O persoană chiar își poate schimba genul de câteva ori pe zi dacă el sau ea (?) o dorește. După cum explică feminista Kate Bornestein ”Fluiditatea gender este abilitatea de a deveni în mod liber și conștient unul sau mai multe din numerele nelimitate ale genului, pentru orice interval de timp, la orice rată de schimb. Fluiditatea gender nu recunoaște nici o graniță sau regulă de gen.”

De exemplu există o proliferare confuză de pronume care se așteaptă a fi asimilate de către populație. Dacă nu ne conformăm, vom fi pedepsiți, ceea ce deja se întâmplă în școli. (…)

”Postgenderismul ne va introduce în transumanitate – asta face parte din planul jocului. Atunci când oamenii vor fi obișnuiți cu o inițiativă anti-life, întotdeauna așteaptă deja alta în flanc, pe deplin pregătită și cu subiecte de dezbatere care să fie azvârlite  în capetele goale ale mass mediei. …

Întotdeauna ei folosesc cuvântul ”alegere” cel puțin la început. Este o chestiune de timp ca în mod invariabil toate nenorocirile să se deruleze în așa fel încât alegerea să cadă la marginea drumului pe măsură ce ele să se transformă gradual în mandate acumulând suficientă putere. Dacă transgenderismul poate fi atât de  coercitiv și hărțuitor, cu cât mai rău va fi transumanismul?

Dar ei spun că toate sunt pentru binele comun.

Suntem condiționați să acceptăm ideea că transgenderismul este aici ca să rămână și că este inutil să mai vorbim despre el.

Traducere: Darul Vieții

https://www.hli.org/resources/what-is-transhumanism/?fbclid=IwAR0K2FsgOWQrJjlGrxIQvxyN28CaGeBtTrcZFZs4EoC325jd534VQF_m1o0