DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Transgenderismul – o rebeliune împotriva naturii și împotriva lui Dumnezeu

05/05/2023

„Tinerii au nevoie să fie ajutați să-și accepte propriul corp așa cum a fost creat, pentru că a gândi că ne bucurăm de putere absolută asupra propriului corp se transformă, adesea subtil, în a crede că ne bucurăm de putere absolută asupra creației… O apreciere a corpului nostru ca bărbat sau femeie este, de asemenea, necesar pentru propria noastră conștientizare de sine într-o întâlnire cu alții diferiți de noi înșine. În acest fel, putem accepta cu bucurie darurile specifice ale altui bărbat sau femeie, lucrarea lui Dumnezeu Creatorul, și putem găsi o îmbogățire reciprocă.”

― Papa Francisc, Amoris Laetitia

 În lupta împotriva extremismului transgender, există câteva semne tot mai mari de speranță. În urmă cu câteva zile, de exemplu, Florida a devenit al optulea stat care a interzis anumite tipuri de proceduri „transgender” pentru copiii sub 18 ani.

Noile reglementări vor interzice medicilor să prescrie blocanți ai pubertății sau hormoni artificiali minorilor care suferă de disforie de gen. Consiliul de Medicină din Florida și Consiliul de Medicină Osteopatică din Florida au aprobat inițial regulamentele în toamna trecută. Cu toate acestea, aprobarea finală a fost dată săptămâna trecută, punând în vigoare regula.

Între timp, în Casa Florida avansează un proiect de lege (HB 1421) care ar interzice astfel de proceduri experimentale periculoase. În urmă cu câteva zile, HB 1421 a primit aprobarea subtilă din partea Subcomitetului de reglementare a asistenței medicale a casei. Pe lângă interzicerea hormonilor artificiali și a blocanților pubertății, proiectul de lege ar interzice și intervențiile chirurgicale cu mutilare corporală menite să facă corpul unui copil să pară a fi cel al sexului opus.

„Copiii merită să învețe cum să navigheze în această lume fără presiuni dăunătoare, iar Florida va continua să lupte pentru ca copii să fie copii”, a declarat chirurgul general de stat, dr. Joseph Ladapo, într-o declarație ca răspuns la decizia Consiliului de Medicină. „Această acțiune îi protejează pe minori de intervenții chirurgicale ireversibile și de tratamente extrem de experimentale. Apreciez integritatea Consiliului pentru a hotărî în interesul superior al copiilor din Florida, în ciuda faptului că mă confrunt cu o presiune uriașă pentru a permite aceste tratamente neconfirmate și riscante.”

Biden: interzicerea procedurilor trans este „aproape păcătoasă”

Un număr tot mai mare de țări și state încep să fie alarmate de numărul de copii în creștere vertiginoasă care sunt în „tranziție” medicală, adesea fără nici un efort din partea medicilor pentru a identifica și trata afecțiunile de sănătate mintală subiacente. În schimb, copiilor li se prescriu medicamente puternice și sunt împinși către o intervenție chirurgicală cu mutilare corporală, adesea după o singură vizită la doctor.

Deși activiștii transgender încearcă adesea să pretindă că blocanții pubertății și hormonii sunt „tratamente inofensive” și dovedite științific pentru disforia de gen, în realitate, aceste „tratamente” cu totul experimentale implică medicamente puternice care pot avea efecte ireversibile pe tot parcursul vieții, inclusiv sterilitate îndelungată, osteoporoză și diverse tulburări de dispoziție și cognitive.

 Unii activiști, totuși, sunt atât de orbiți de ideologie încât continuă să vorbească mecanic despre „afirmare” și „acceptare” în fața unui tsunami de dovezi de vătămare gravă. În mod tragic, printre acești ideologi orbi îl putem găsi și pe autoproclamatul „catolic” președinte al Statelor Unite ale Americii.

Într-un interviu recent, președintele Biden a susținut că este îngrozit de măsurile de bun simț luate de Florida și alte state pentru a proteja copiii. În remarci cu adevărat bizare, președintele a întors realitatea complet pe dos, sugerând că protejarea copiilor în acest fel ar putea fi chiar păcătoasă din punct de vedere moral!

„Ceea ce se întâmplă în Florida este, așa cum ar spune mama mea, aproape de a fi păcătos”, i-a spus președintele lui Kal Penn în timpul unui interviu pentru The Daily Show. „Vreau să spun, este îngrozitor ceea ce fac.” El a adăugat: „Nu e ca și cum un copil se trezește într-o dimineață și spune, știi, am decis că vreau să devin bărbat, sau vreau să devin femeie, sau vreau să mă schimb… Sunt ființe umane. Ei iubesc, au sentimente, au înclinații care există… Adică, doar pentru mine este ceva ce nu știu, ceva crud.”

Președintele nostru „catolic” a continuat apoi să promoveze sprijinul administrației sale pentru așa-numita „Lege privind respectul pentru căsătorie”, care, după cum el a spus, „impune” tuturor statelor să recunoască „căsătoriile” între persoane de același sex.

Din fericire, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, nu a acceptat nimic din asta. Într-un Tweet, el a răspuns președintelui, spunând: „Nu este „păcătos” să interziceți mutilarea minorilor. Nu este acceptabil ca guvernul federal să ordone ca procedurile precum operațiunile de schimbare a sexului să fie permise copiilor.”

                                   

„De-tranziționații“ vorbesc

Este greu de crezut că un om cu atâta putere, care mărturisește a fi un „catolic” credincios, ar putea să nu aibă nici o urmă de bănuială despre durerea și suferința pe care le provoacă ideile sale, chiar acum. Într-adevăr, dacă cineva este „crud”, acesta este Biden și toți ideologii transgender pe care îi acoperă.

Într-adevăr, cred că istoria va condamna aspru orbirea voită a unor oameni precum Biden. De fapt, poate vor trece doar câțiva ani până când oameni ca Biden descoperă că opiniile lor sunt privite cu groază, ca dovadă a unui acces de nebunie care a pus mâna pe multe dintre instituțiile noastre și pe „elita socială”.

Deja încep să se arate crăpături pe fațada frontului unificat al mass-mediei de propagandă pro-transgender. Acest lucru se datorează, în mare măsură, exploziei bruște a așa-zișilor „de-tranziționați” care împărtășesc cu curaj povești îngrozitoare cum au fost conduși pe o cale de intervenții medicale asemănătoare lui Frankenstein la cele mai fragede vârste, pentru ca să se trezească din greșeala lor spre sfârșitul adolescenței sau la împlinirea a douăzeci de ani.

Un forum de pe site-ul de socializare Reddit dedicat „de-tranziției” a atras peste 45.000 de membri, o mare parte dintre aceștia s-au afiliat în ultimele luni. Nu pot recomanda neapărat forumul, deoarece discuțiile sunt uneori destul de explicite. Cu toate acestea, cred că cruzimea și sinceritatea poveștilor împărtășite vor fi esențiale pentru a schimba conversația pe această problemă.

Acest forum este plin de oameni care sunt post-tranziție și nu (așa cum încearcă să pretindă activiștii transgender în mod nesincer) pentru că sunt conservatori religioși care nu s-au putut „accepta” pe ei înșiși sau noua lor identitate. Mai degrabă, este plin de adolescenți și tineri adulți care sunt furioși pe adulții din viața lor pentru că nu îi iubesc suficient pentru a-i avertiza împotriva luării unor decizii oribile, care le schimbă viața, pur și simplu pentru că au trecut pentru scurt timp printr-o perioadă de disconfort cu corpul lor.

O fată, de exemplu, împărtășește cum a început să sufere de „disforie de gen” când avea treisprezece ani. Se simțea inconfortabil cu modificările normale ale pubertății, inclusiv cu creșterea sânilor. Când a căutat pe internet despre sentimentele ei, primul lucru pe care l-a găsit au fost informații despre transgenderism. Pe scurt, ea s-a convins că este „transgender” și a început să facă tranziția „social” (adică să se îmbrace ca sexul opus etc.). Între timp, însă, a constatat că se simte confortabil în corpul ei, asumându-și feminitatea ei.

„Sunt foarte bucuroasă că m-am născut într-o țară post-sovietică și nu într-o țară dezvoltată”, scrie ea, „altfel cu siguranță aș fi început deja tranziția și nimeni nu știe cum s-ar fi încheiat.” 

Gândește-te la asta pentru o clipă. În țara noastră „dezvoltată”, o fată perfect normală, care se confruntă cu sentimente perfect normale de stânjeneală a pubertății , ar putea decide că dorește să utilizeze hormoni puternici care o vor face sterilă pe viață sau să i se îndepărteze sânii chirurgical și există șanse mari că ar găsi medici dispuși să facă asta. Între timp, dacă ar aștepta doar un an sau doi, rușinea  pubertății ar dispărea și ar avea o viață perfect normală, fericită.

   Într-adevăr, acest lucru arată că o majoritate covârșitoare a copiilor care se confruntă cu disforia de gen își vor depăși starea cu timpul, atunci când li se oferă dragostea, îngrijirea și îndrumarea care respectă cu adevărat persoana umană și demnitatea umană dată de Dumnezeu.

Poveștile altor membri de pe forumul „de-trans” nu au un final atât de fericit ca fata menționată mai sus. Mulți dintre ei caută cu disperare sfaturi despre cum pot anula anii de medicamente hormonale sau pur și simplu își împărtășesc durerea față de viețile distruse de alegerile făcute când erau mult prea tineri și imaturi pentru a înțelege pe deplin consecințele.

Părinții nu au de ales 

Între timp, părinții copiilor care s-au auto-identificat ca „transgenderi” încep, de asemenea, să-și împărtășească poveștile pe o publicație Substack numită „Părinți cu adevăruri incomode despre trans (PITT)”. Și aceste povești sunt foarte dureroase.

Unii dintre acești părinți împărtășesc faptul că instituțiile medicale și juridice le oferă o singură alegere, și anume, să-și „afirme” cu entuziasm copilul în noua sa identitate, sau să fie numiți „cinici” și excluși din viața copilului lor. Mulți dintre ei descriu, de asemenea, sentimentul copleșitor de neputință și durere văzându-și copiii căzuți sub stăpânirea ideologilor în sala de clasă sau la „clinica de gen”.

 Acești părinți rămân neputincioși privind copilul lor devenit distant emoțional, căzut în stări de depresie mentală profundă, anxietate și confuzie, căpătând o identitate complet nouă și începând să-și mutileze corpul. „Mi-e rău. Sunt incredibil de bolnavă”, a scris o femeie după ce a povestit cum fiica ei de 18 ani a decis brusc că este băiat.

O altă mamă povestește că un sfert dintre copiii din clasa fiicei sale au „ieșit” drept „transgender”. Șapte din douăzeci și opt de copii. Propria ei fiică a devenit una dintre ele, după ce a fost expusă la o discuție despre transgenderism, (discuție sancționată de școală). Fiica ea avusese prima menstruație doar cu două luni în urmă. Ea a decis că sentimentele ei de disconfort în corpul în curs de dezvoltare sunt perfect normale și ele „dovedesc” că ea este „transgender”.

Aceasta este lumea în care trăim din ce în ce mai mult, în care se așteaptă ca părinții să se conformeze și să „accepte” faptul că si copiii lor, și toți prietenii lor, s-au „născut într-un corp greșit” în mod magic și că singura soluție acceptabilă este de a le permite acelor copii să schimbe totul despre ei înșiși în mod nenegociabil.

Este o nebunie totală.

 Episcopii interzic procedurile transgender

Mulțumim lui Dumnezeu pentru politicieni precum guvernatorul Ron DeSantis, care sunt dispuși să facă față provocărilor, și pentru toate celelalte state care au pus piciorul în prag și au interzis procedurile transgender pentru copii. Mulțumim lui Dumnezeu și pentru păstorii spirituali curajoși care sunt dispuși și capabili să lumineze problemele mai profunde aflate în joc în această luptă pentru trupurile și sufletele copiilor noștri.

Recent, episcopul SUA a emis o declarație atentă și profundă cu privire la problema transgenderismului. Declarația ajunge la rădăcina ideologiei transgender și oferă câțiva pași practici pentru a rezista răului pe care îl provoacă. Un lucru pe care declarația îl clarifică este că nici un spital catolic nu poate fi vreodată implicat în operații de gen cu mutilare corporală sau alte așa-numite „tratamente”. 

„Tradiția hipocratică în medicină cheamă toți furnizorii de asistență medicală în primul rând să „nu facă rău” [primum non nocere]”, notează episcopii. „Orice intervenție tehnologică care nu este în acord cu ordinea fundamentală a persoanei umane ca unitate de trup și suflet, inclusiv diferența sexuală înscrisă în corp, în cele din urmă nu ajută, ci, mai degrabă, dăunează persoanei umane.”

În loc să utilizeze aceste intervenții medicale și chirurgicale radicale care violează natura, episcopii îndeamnă personalul medical catolic să „angajeze toate resursele adecvate pentru a atenua suferința celor care se luptă cu incongruența de gen”, asigurându-se în același timp că acele mijloace „respectă ordinea fundamentală” a corpului uman.” Cu alte cuvinte, acordați prioritate intervențiilor psihologice serioase, bazate pe dovezi, care pot ajuta persoanele care suferă de disforie de gen să învețe să trăiască în pace cu corpul lor și cu sexul primit la naștere.

După cum notează episcopii, avem responsabilitatea morală de a respecta ordinea dată de Dumnezeu în natura umană. „Nu noi am creat natura umană; este un dar de la un Creator iubitor”, scriu ei. „Nici nu suntem „stăpâni” pe natura noastră umană, de parcă am fi liberi să o folosim oricum. Astfel, respectul autentic pentru demnitatea umană necesită ca deciziile privind utilizarea tehnologiei să fie ghidate de respectul autentic pentru ordinea Creației.”

Prin urmare, în centrul transgenderismului se află o răzvrătire împotriva naturii și, în cele din urmă, împotriva lui Dumnezeu. În loc să primească ceea ce a fost dat de Dumnezeu, ființele umane caută, prin tehnologie, să-și impună voința asupra realității. Totuși, după cum notează episcopii, sexul nostru este un aspect dat al realității, ceva pe care trebuie să-l asumăm cu recunoștință, mai degrabă decât să-l schimbăm prin proceduri medicale care nu vindecă nici o boală, ci mai degrabă dăunează funcționării naturale a corpului.

Este bine să vedem anumite state și țări care încep să interzică aceste proceduri dăunătoare și să-i vedem pe episcopii noștri catolici emițând învățături clare cu privire la această problemă tot mai presantă. Mă rog ca tot mai mulți oameni să înceapă să se ridice și să riște criticile publice pentru a spune adevărul în această problemă cea mai importantă, protejarea copiilor și a familiilor noastre.

Traducere: Camelia Macovei

https://www.hli.org/2023/03/transgenderism-a-rebellion-against-nature-and-god/ 

Aprilie 2023