DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Mai rău decât divorțul sau concubinajul: căsătoria cu același sex!

de David Gibson

O alianță între catolici conservatori și protestanți evanghelici este gata să scrie un manifest împotriva căsătoriei între persoane de același sex pe care îl numesc un rău mai mare decât divorțul și concubinajul, rău ce va duce la persecutarea tradiționaliștilor.

 

„Dacă adevărul despre căsătorie poate fi înlocuit prin presiune socială și politică atunci și alte adevăruri pot fi înlăturate“ spun cei aproape 50 de semnatariai declarației ce va fi publicată în ediția de martie a ziarului conservator First Things. Aceeași declarație menționează faptul că deja unii oameni și-au pierdut locurile de muncă deoarece și-au afirmat poziția clară pentru căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

 

Această coaliție a fost creată în 1994 de către Charles Colson, fostul consilier evanghelic al președintelui Nixon și preotul catolic Richard John Neuhaus. Scopul lor era de a încuraja cele două grupuri în lupta pentru moralitatea din Statele Unite. Neuhaus a murit în 2009, iar Colson în 2012, dar mișcarea a continuat.

 

În iunie 2013. aceeași lună în care Curtea Supremă a S.U.A. a cerut guvernului să recunoască căsătoriile între persoane de același sex, s-a pus problema unui document pe acest subiect. Cele două grupuri au hotărât că aceasta trădează tradiția religioasă și subminează societatea deoarece „căsătoria este o instituție umană primordială, o realitate care a existat cu mult timp înainte de a fi existat așezarea pe care o numim azi stat“.

 

Ceea ce statul numește căsătorie azi nu mai corespunde cu scopul lui Dumnezeu în ceea ce privește creația. „Acceptarea cu ușurință a divorțului distruge căsătoria, concubinajul o devalorizează. Dar așa-numita căsătorie între persoane de același sex este o amenințare și mai mare deoarece ceea ce legea numește căsătorie este o parodie a căsătoriei“.

„Astăzi suntem forțați să îmbrățișăm o concepție abstractă a naturii umane care ignoră realitatea trupurilor noastre. Ființele umane nu mai sunt înțelese ca bărbați și femei“.

 

Acest manifest sună a declarație de război pe care mulți conservatori o văd ca pe o cauză pierdută deoarece din ce în ce mai mulți creștini sunt toleranți și agrează persoanele gay și lesbiene. Dar un creștin nu poate face aceasta decât dacă nu este un adevărat creștin.

 

Semnatarii nu oferă un plan de bătaie pentru opunerea căsătoriei între persoane de același sex, acum legală în 36 de state și în așteptare în altele. Însă ei cred că următorii ani necesită un discernământ atent. Ce rămâne de făcut este ca creștinii înșiși să-și trăiască viețile ca exemple de căsătorii tradiționale. „Numai așa vom putea învinge“.

 

Sursa: http://www.stltoday.com/lifestyles/faith-and-values/top-catholics-and-evangelicals-gay-marriage-worse-than-divorce-or/article_113941b7-5ed8-5e47-97b0-36814d40f60d.html#utm_source=stltoday&utm_campaign=/newsletters/breaking-news/new-4-25-13/?_=1431&utm_medium=email&utm_content=headline

 

 

Prelucrare: Alexandra Potroghir