DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Concept de căsătorie lipsit de sens

Mariaj versus căsătorie: Urmările legalizării căsătoriilor între partenerii de același sex 

Nu există nici o îndoială că hotărârea Curții Supreme privind legalizarea căsătoriei între persoane de același sex va reverbera prin intermediul culturii noastre și vor crește atacurile asupra creștinilor și asupra libertății religioase. Această hotărâre va fi folosită pentru a defăima pe aceia care nu îmbrățișează și nu acceptă homosexualitatea. Vor urma presiuni pentru eliminarea oricărei scutiri de taxe pentru școlile, bisericile și organizațiile de caritate care nu susțin uniunile homosexuale. Nu ar fi o supriză să vedem că Statele Unite vor merge pe urmele Canadei și să proclame învățăturile religioase, care consideră comportamentul homosexual ca dezordonat și păcătos, ca fiind prilej de urmările penală.

 

Pe de altă parte, trebuie să ne fie clar despre ce anume  această hotărâre a făcut și nu a făcut. Această hotărâre a redefinit cuvântul căsătorie. Ceea ce a fost timp de milenii unirea unică între un bărbat și o femeie, ca celula fondatoare a societății, a fost redusă la un parteneriat legal constituit pentru plăcerea adulților. Toate căsătoriile legale, indiferent de sex sau orientare sexuală a celor implicați, sunt acum uniunile civile sau doar un alt raport juridic. Ele nu au altă semnificație socială decât înființarea legală a unui parteneriat de afaceri sau relația contractuală a unui antreprenor în construcții cu clientul său. Statutul de a fi căsătorit legal poartă cu el anumite drepturi, responsabilități și implicații pentru impozitare și proprietate. Momentan, nu există nici o confirmare a statului de orice fel de transcendență a uniunii maritale. Complementaritatea unică dintre un bărbat și o femeie care face relația lor genul de relație care poate participa la minunea de procreare și să sprijine piatra de temelie culturală a familiei lipsește acum din definiția de stat a căsătoriei.

Judecătorii Curții Supreme, cu toate acestea, nu au autoritate asupra lui Dumnezeu. Ceea ce  actuala Curtea Supremă nu a putut și nu va putea face este schimbarea realității Sfintei Căsătorii. Aceasta este alipirea dintre un bărbat și o femeie în fața lui Dumnezeu, în scopul de a servi lui Dumnezeu împreună atâta timp cât amândoi vor trăi. Această vocație, pentru a fi valabilă, este necesar ca acest serviciu comun a lui Dumnezeu să fie deschis spre o nouă viață. Ea nu are nevoie ca cei doi să fie de succes în realizarea sarcinii. Infertilitatea pentru orice motiv nu invalidează unirea lor. Relația lor este încă acel fel de relație care ar putea, în cazul în care toate funcțiile de reproducere ar fi sănătoase, aduce o nouă viață. Aceasta este o imposibilitate biologică pentru cuplurile de același sex și, prin urmare, este imposibil pentru cuplurile de același sex să fie vreodată incluse în Sfânta Căsătorie.

Diferențele dintre căsătoria legală și căsătoria sacramentală au existat întotdeauna. Cu toate acestea, a fost ușor să îmbine cele două, deoarece până acum, cuplurile căsătorite legal erau la fel ca și cuplurile căsătorite sacramental. De fapt, preoți și alți clerici acționează ca agenți ai statului de a conferi recunoaștere juridică cuplurilor prin care acestea intră în Sfânta Căsătorie. Hotărârea Curții Supreme care extinde acum definiția căsătoriei legale de a include orice fel de adulți trage o linie evidentă care delimitează diferențele dintre unirile legale și cele sacramentale.

Cum ar trebui să răspundem la această evoluție? Cred că ar trebui renunțăm la lupta semantică și să ne concentrăm pe construirea Sfintei Căsătorii. Trebuie să luminăm instituțiile și statul pentru a-și da seama că această inovație nu are nimic în comun cu unirea tradițională a unui bărbat cu o femeie în fața lui Dumnezeu pentru întreaga viață. Cuvântul „căsătorie” este acum un termen legal care denotă un raport juridic și este la egalitate cu „parteneriat” sau „societate”. Prin urmare, nu ar trebui să mai folosim cuvântul „căsătorie” pentru a descrie unirea unui bărbat cu o femeie în Sfânta Căsătorie. Dacă un cuplu se va căsători în Sfânta Căsătorie invitații lor ar trebui să sublinieze acest lucru. Dacă un cuplu dorește să sărbătorească recunoașterea de către stat a relației lor, ei ar trebui să invite oamenii să asiste la căsătoria lor.

De asemenea, cred că este important pentru toți clericii catolici să refuze să acționeze ca agenți ai statului de a conferi statutul juridic al căsătoriei. Biserica nu are nici un interes în stabilirea uniunii legale. A fost o chestiune de comoditate pentru cuplurile căsătorite în Biserică de a primi in același timp recunoașterea statutului lor din partea statului. Acum că statul folosește cuvântul ”căsătorie” nu se poate identifica cu înțelegerea Bisericii privitor la Sfinta Căsătorie, nu există nici un motiv pentru preot să participe la procesul statului în ceea ce privește căsătoria. Dacă cuplurile doresc să fie implicate în Sfânta Căsătorie acestea ar trebui să meargă la Biserică. Dacă cuplurile doresc ca relația lor să fie recunoscută de stat pentru interesele legale, acestea ar trebui să meargă la stat. Biserica a refuzat mult timp să recunoască autoritatea statului de a dizolva o căsătorie prin divorț. Nu există nici un motiv pentru ca Biserica să coopereze cu autoritatea statului în inițierea entității juridice actuale, cunoscută sub numele de căsătorie.

Curtea Supremă de Justiție are capacitatea de a determina ce configurație de adulți pot obține recunoașterea legală sub umbrela termenului  căsătorie. Acum, că complementaritatea dintre un bărbat și o femeie nu mai este o cerință, nu există nici un motiv logic pentru a limita acest statut juridic pentru doi adulți. Poligamia și nenumărate alte inovații relaționale sunt pe aceeași linie pentru recunoașterea juridică și nu am nici o îndoială că vor avea succes în a o obține. Ideea de căsătorie va fi atât de largă și cuprinzătoare astfel încât va deveni lipsită de sens.

Nu avem timp să rămânem la sentimentele de disperare sau furie. Trebuie să elaborăm o inițiativă și să folosim această situație ca pe o oportunitate pentru o cateheză atât de necesară asupra viziunii lui Dumnezeu pentru familie. S-ar putea să trebuiască să acceptăm că definiția legală a căsătoriei s-a schimbat. Nu putem și nu trebuie să acceptăm că această definiție legală este echivalentă cu Sfânta Căsătorie.

 

Sursa:http://www.truthandcharityforum.org/marriage-vs-matrimony-the-aftermath-of-legalizing-same-sex-marriage/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TruthAndCharityForum+%28Truth+and+Charity+Forum%29