DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Mentalitatea contraceptivă și consecințele ei

de Brian Clowes, Human Life International, partea I

Ce este mentalitatea contraceptivă?
O mentalitate sau o concepție este un set de credințe și ipoteze, care direcționează și informează aspectele morale ale vieții unei persoane. Mai ales în epoca noastră de comunicare în masă, pot fi fabricate mentalități de populații întregi, propagate și apoi trăite de un număr mare de oameni – chiar și fără ca aceștia să fie conștienți de acest lucru.


O mentalitate benefică este aceea care s-ar putea numi „mentalitate de bătălie”, unde oamenii sunt dispuși să-și sacrifice confortul, posesiunile sau chiar viața însăși, cu scopul de a atinge un obiectiv mai mare, cum ar fi bunul altuia sau al societății. O „mentalitate de slujire”, de asemenea, poate defini o persoană care plasează în mod constant nevoile spirituale și temporale ale altora, în special a celor în nevoie, înaintea dorințelor sale. Ambele mentalități meritorii vor prevala de-a lungul unei civilizații cu adevărat creștine.

Pe de altă parte, o mentalitate negativă sau dăunătoare este o atitudine obișnuită, care se bazează pe eroare sau egoism, de exemplu, și nu ia în considerare adevăruri și realități care intră în conflict cu comportamentul obișnuit al cuiva adesea agitat (care nu contemplă, nu meditează în acest sens). Mentalitățile dăunătoare duc la un comportament periculos și dezordonat; Consecințele pe termen lung sunt de obicei ignorate atunci când sunt subliniate, persoana fiind preocupată în principal de nevoile sau situațiile pe termen scurt.

Astăzi au fost fabricate mentalități nocive pe o scară largă și vor continua să fie din ce în ce mai difuzate cu intenție deliberată, la fiecare nivel al societății, cu consecințe catastrofale. Acest lucru este valabil mai ales cu minciunile „culturii morții”(numită astfel de către Papa Ioan Paul al II-lea) finanțate masiv – a cărei propagandă ostilă pătrunde acum aproape fiecare țară de pe pământ. Un număr mare de oameni au devenit atât de saturați de minciuni încât au rezultat atitudini și mentalități foarte dăunătoare. Un exemplu important a unui mod de gândire periculos și eronat pe scară largă ce paralizează și demolează civilizația contemporană este „mentalitatea contraceptivă.”

Mentalitatea contraceptivă se răspândește neabătută

Unul dintre semnele de identificare al oricărui rău moral este că se poate răspândi fără efort, ca o găleată de ulei de motor murdar turnat într-un iaz curat. Datorită naturii noastre rănite, trebuie să ne păzim cu vigilență și să luptăm împotriva seducțiilor lumii, care fac apel la propriile noastre tendințe păcătoase, altfel putem cădea cu ușurință în acestea, fără măcar a fi conștienți de coborârea noastră lentă în eroare și corupție.

„Mentalitatea contraceptivă” a fost din ce în ce forată în inimile și mințile oamenilor de pretutindeni. De fapt, întreaga lume înoată într-o mare de publicitate și propagandă contraceptivă: în reviste, la televizor, la filme, la radio, pe panourile publicitare, precum și în școlile noastre. Orele de educație sexuală în școli publice acoperă, de obicei, toate metodele de contracepție în detaliu. Mesajul este insidios și implacabil forat în mințile oamenilor: „Contracepția este o parte integrantă a stilului de viață modern. Toată lumea o face și este obligația dumneavoastră de a face acest lucru, dacă sunteți o persoană responsabilă.”.

Contracepția a devenit mai acceptată universal, o spirală corespunzătoare și teribilă a avut loc în jos. În țările în care contracepția este comună, generațiile au crescut conștiente de faptul că părinții lor folosesc contraceptive; Din păcate, părinții care folosesc contracepția au tendința de a zămisli adolescenți desfrânați, cum și Părintelui Paul Marx, fondator al Human Life International, îi plăcea să spună. Și, mai ales de la declanșarea „pilulei” în 1960, dezintegrarea valorilor morale la fiecare nivel a fost uimitoare.

Mentalitatea contraceptivă și-a vârât otrava dânc în viața de familie și în Biserică prin disidenți vocali, precum și prin cei ignoranți. În cazul în care tinerii știu că părinții lor au despărțit actul sexual de procreație (ceea ce fac contraceptivele), de ce să nu facă și ei același lucru? Dacă credincioșii rar (dacă vreodată) aud de la preoții lor, că utilizarea contraceptivelor este cu adevărat un păcat grav și periculos din punct de vedere fizic, cum vor auzi oamenii lumina adevărului?

În mijlocul unei astfel de atmosfere de eroare aproape universală, copiii noștri cresc în maturitate și sunt din ce în ce mai manipulați de mentalitatea falsă că folosirea contracepției înseamnă „a fi responsabil.” Tendința s-a dezvoltat în cazul în care cuplurile căsătorite (sau, de multe ori, necăsătorite) devin, astfel, obișnuite să utilizeze metode contraceptive, și chiar în cele din urmă să le vadă ca pe o parte integrantă a „stilului lor de viață” – care va fi întotdeauna iresponsabil și egoist atâta timp cât folosesc contracepția . Din păcate, cele mai multe cupluri „moderne” din lumea occidentală nu vor renunța mai curând la contracepție pentru reglarea naturală a fertilității, decât ar renunța la mașinile lor în favoarea bicicletelor, chiar dacă, în ambele cazuri, acesta din urmă este mai sănătos atât pentru societate cât și pentru individ.