DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Gaura neagră care absoarbe sfințenia în Biserică!

Contracepția amenință Biserica precum arianismul
prelucrare după in articol de Anthony Zimmerman

Erezia ariană a eclipsat viața catolică a Bisericii din Est, Constantinopol, Antiohia și Alexandria. După 60 ani de numeroase înfrângeri și câteva victorii, 130 episcopi i-au pus capăt prin Conciliul de la Constantinopol din 381.

Contracepția este prezentă de 40 de ani în SUA și se nădăjduiește ca episcopii de azi să învingă contracepția precum au făcut cei 130 cu arianismul.

Să trecem în revistă istoria arianismului. Arius a fost un preot obsedat de ideea că Isus Cristos nu a fost Dumnezeu, ci o creatură a Sa prin care a creat întreaga lume. Episcopul Alexandru de Alexandria l-a încurajat să renunțe la idee, dar Arius a refuzat. Episcopul a convocat un sinod la care au particpat 100 episcopi care i-au dat câștig de cauză lui Alexandru. Arius a apelat la prietenul său, Eusebiu de Nicomedia, fost coleg sub Lucian de Antiohia. Erezia s-a răspândit în Asia prin scrisori, broșuri și cântece populare.
Împăratul Constantin a convocat Conciliul de la Nicea din 325 la care doar 17 episcopi din 300 au fost de partea lui Arius. Cu două excepții, toți episcopii, printre care și Eusebiu au semnat împotriva ereziei. Arius și cei doi disidenți au fost exilați. Dar Eusebiu a rămas ferm și arianismul s-a răspândit în Antiohia. În 380 împăratul Theodosie a pus capăt legăturii statului cu arianismul.

 

Paralelă între secolul IV și secolul XX

 

  • Un preot, Arius, a condus revolta din 318. Un preot, Charles Curran, a condus revolta din 1968.
  • Mulți clerici l-au urmat pe Arius. Peste 600 de profesori și teologi l-au urmat pe Curran împotriva Humanae Vitae.
  • Arius a fost susținut prin revolte violente. Studenții de la Catholic U au protestat de partea lui Curran.
  • Conciliul de la Nicea l-a condamnat pe Arius. La insistențele Romei, Universitatea Catolică l-a destituit pe Curran din poziția de profesor catolic.
  • După condamnare Arius și-a recâștigat poziția prin Eusebiu. După destituire media l-a primit pe Curran cu aplauze ca pe un erou, iar contracepția invadează familiile catolice.
  • În cei 60 de ani, erezia și-a pierdut treptat din forță. În cei 46 de ani contracepția s-a răspândit in SUA. Când se va epuiza puterea ei?

 

După contracepție urmează sterilizarea

 

Peste 100 de mămici au mers la o parohie la pregătirea pentru Prima Împărtășanie a copiilor lor. O călugăriță veterană în planificare familială naturală a întrebat-o pe mamă dacă este interesată de planificarea familială naturală. Răspunsul a fost negativ. Dar dacă ar fi avut nevoie mai târziu? Nu, nu avea nevoie. De ce? Pentru că și-a tăiat trompele. Călugărița nu s-a oprit. I-a făcut aceeași sugestie următoarei mămici, apoi alteia. Toate au răspuns negativ. Apoi a aflat cauza. Mamele care foloseau contraceptive nu mergeau la Sfânta Împărtășanie. Într-o duminică una din ele se ridică și merge să primească Sfânta Împărtășanie întorcându-se cu o privire care spunea „sunt mai sfântă decât voi“. Femeile s-au adunat în jurul ei după Sfânta Liturghie să afle misterul. „Mare scofală! Îți tai trompele, mergi apoi la spovadă și ești rezolvată pe viață.“ Aproape 85 din cele 100 au făcut apoi la fel…

O statistică pentru anul 1988 (!!!) spune că sterilizarea era cea mai răspândită metodă contraceptivă fiind folosită de 10.7 mil. femei, urmată de pilulă (10.4 mil.), prezervativ (7.9) și sterilizare masculină (4.2 mil.). La vârsta cuprinsă între 25-34 de ani 23.7% folosesc pilula, pe când 23.6% sterilizarea. Între 35-44 de ani folosirea pilulei scade cu 6.3%, iar sterilizarea ajunge la 54%.

Ca penitență pentru astfel de cupluri, dacă operația de sterilizare este ireversibilă, ar putea fi abstinența în primle 10 zile ale fiecăreri luni timp de un an. Astfel cuplurile pot să învețe că asta trebuiau să facă în loc ca femeile să-și taie trompele.

 

Episcopii de care aparțineau seminariile și mănăstirile care l-au susținut pe Curran au sugerat o formulă publică de renunțare la revolta lor așa cum indică canonul 1211: „Locurile sacre sunt violate prin îndeplinirea în ele, cu scandalizarea credincioşilor, a unor acţiuni grav injurioase care, după aprecierea Ordinariului locului, sunt aşa grave şi de contrare sfinţeniei locului, încât să nu se mai permită în ele săvârşirea cultului, până când nu se repară fărădelegea prin ritualul penitenţial conform cărţilor liturgice.“

 

Panificarea familială naturală în parohii și școli catolice

 

Încurajați de Familiaris Consortio, episcopii și clericii subordonați lor trebuie să învețe și ei metoda naturală, ritmurile de fertilitate pentru a-i putea ajuta pe copii și părinți. Astfel ignoranța și naivitatea clerului s-ar risipi imediat. Din păcate la o astfel de inițiativă a episcopului Hirata din dieceza Fukuoka din Japonia nu a participat nici un cleric.

 

O nouă directivă de la Roma pentru Episcopii Mitropolitani

 

Episcopii Mitropolitani trebuie să monitorizeze dieceze lor în ceea ce privește cazurile de abuz și alte probleme. Cazurile trebuie raportate Romei. Ar trebui pusă și problema contracepției pentru că este gaura neagră ce absoarbe sfințenia din SUA. Să nu ne așteptăm la creșterea numărului de vocații sau a virtuții până când nu scăpăm de contracepție. Episcopii au biruit arianismul în secolul IV. Episcopii pot învinge contracepția în secolul XXI. Să ne rugăm.

 Prelucrare după un articol de Anthonny Zimmermann
de Alexandra Potroghir

 

http://lifeissues.net/writers/zim/zim_66arianism.html