DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Cum să vorbești despre contracepție catolicilor care o practică?

Dacă suntem sinceri, putem vedea haosul. Fiind preot de atâția ani și sprijinind cupluri căsătorite, în chemarea lor și abordând problemele lor cu iubirea conjugală, întrebări despre copii, sunt confuzi.

Au fost crescuți și influențați de cultură, de social media și lipsa învățăturii din partea propriilor părinți, și din păcate, a dezacordului din Biserică pe acest subiect a cauzat multă confuzie.

Învățătura Bisericii intră în acest haos și ce aduce? Aduce vindecarea care stă pe întreaga revelație, cum a făcut Dumnezeu bărbatul și femeia, căsătoria, Dumnezeul nostru iubitor. Ne-a făcut fii ai lui ca să fim părtași la lumina Sa, ca bărbați și femei creați după chipul său.

De aici trebuie să începem. Să deschidem subiectul la care se referă episcopul. El spune că în HV, credem că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia după chipul său.

Acesta ne spune despre planul lui Dumnezeu cu noi. E un punct de pornire. Înseamnă că Dumnezeu dorește să își împartă viața cu noi. Adaugă: la această invitație de a fi părtași la viața Sa, și să moștenim harurile pe care El ni le dă, ca bărbați și femei – care sunt aceste daruri?

Podcast cu Pr. Shenan Boquet de la Human Life International