DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Contracepția atrage mai multe avorturi după sine

Mentalitatea contraceptivă și consecințele ei, de Brian Clowes, HLI, Partea a II-a

Încercările de a rezolva probleme etice dificile doar cu ajutorul tehnologiei, fără lumina adevărului lui Dumnezeu, vor culege întotdeauna roade dăunătoare. Contracepția este, probabil, una dintre cele mai vii exemple ale acestei realități importante, pentru că, de fapt duce la mai multe avorturi, și nu le reduce. În timp ce aceasta pare a fi o contradicție, deoarece contracepția este concepută pentru a preveni concepția (și, teoretic, să facă avortul „inutil”) și utilizarea ei necesită o perspectivă dezordonată asupra vieții umane și a sexualității, această „mentalitate contraceptivă” egoistă, nerecunoștința pentru prețiozitatea vieții umane și pentru demnitatea căsătoriei, duce întotdeauna la o „nevoie” crescândă pentru avort. Să trecem în revistă cele două motive principale pentru care contracepția duce la răspândirea avortului.

Primul motiv este acela că cuplurile care utilizează contracepția au îmbrățișat o atitudine și un comportament care adoptă o „soluție” pur nenaturală sau tehnologică la „problema” de prevenire a sarcinii. Atunci când metoda contraceptivă dă greș, cuplul se simte în mod automat îndreptățit la o altă soluție pur tehnologică și nefirească – avortul. Întreaga dinamică umană a iubirii dătătoare de viață într-un context al legământului căsătoriei, devine degradată, mecanizată, depersonalizată și banalizată astfel că, atunci când există o sarcină „neplanificată”, cuplul simte că a eșuat prin „sistemul” lor artificial, văzând copilul nu ca pe un dar de la Dumnezeu, ci ca pe un intrus impersonal, și astfel ei caută o altă „soluție”mecanică, degradantă pentru această  „eroare de sistem”- care este distrugerea unei ființe umane.

Aceasta este „mentalitatea contraceptivă”, în realitatea ei înspăimântător de puternică și distructivă. Aici putem vedea în mod clar că contracepția promovează atitudinea negativă văzând copiii ca pe niște „obiecte” sau mărfuri pe care cineva „le vrea” sau „nu le vrea”, sub subiect al tiraniei părinților, prin capriciile lor, „opțiunile”, „stilul de viață” sau comoditate. Este ușor să vedem cum egoismul și utilitarismul adânc înrădăcinat – mergând de multe ori până la avort criminal – întotdeauna prezentate alături de oameni cu o mentalitate contraceptivă, sunt o amenințare gravă pentru întreaga iubire umană autentică, pentru căsătorie și societate. Mentalitatea contraceptivă reprezintă o amenințare semnificativă la viitoarea pace, armonie și durabilitate, la toate nivelurile ale oricărei societăți unde prinde rădăcini.

Al doilea motiv care arată că contracepția duce la mai multe avorturi este faptul că pur și simplu nu funcționează. În Statele Unite ale Americii de exemplu, este documentat faptul că mai mult de jumătate din toate femeile care doresc să avorteze au folosit contraceptive atunci cand au rămas însărcinate. Se înregistrează două milioane de eșecuri contraceptive anual în Statele Unite ale Americii, în primul rând în rândul adolescentelor.

Fiecare dintre cele peste o sută de națiuni, care au legalizat avortul la cerere, au început prin legalizarea contracepției. Deoarece contraceptivele eșuează atât de des, duc în mod automat la o cerere de avort, chiar dacă este ilegal. Bine finanțate și conduse de agenda lor, grupurile internaționale de control al populației, sprijinite de nativi pro-avorționiști, pătrund în interior. Ei fabrică propagandă puternică despre povești jalnice (și false) a sute sau mii de așa-numite femei care sunt toate pe moarte din cauza „drumului din dos”/al avorturilor ilegale, iar aceste cicluri ale morții cer apoi ca avortul să fie legalizat. Desigur, aceiași oameni care făceau avorturi înainte de a fi fost el legal o fac și atunci când este legal.

Malcolm Potts, fostul director medical al Federației Internaționale pentru Planificarea Familială, a prezis cu exactitate patru decenii în urmă: „Când oamenii recurg la contracepție, va exista o creștere, nu o scădere, în rata avorturilor.”

Mentalitatea contraceptivă duce la la alte rele

 

Datorită importanței problemei contracepției, înaintea lui Dumnezeu și a omului, contracepția poate servi ca o adevărată „problemă de bază” pentru mulți oameni, atunci când ajung în punctul de a decide dacă doresc sau nu să urmeze învățăturile Bisericii Catolice. De obicei, problema contracepției, determină în mare măsură opiniile și atitudinile unei persoane cu privire la toate celelalte forme de viață si problemele familiale. Atunci când catolicii folosesc contracepția, ei sunt, de obicei, conștienți de faptul că aceasta este împotriva învățăturilor Bisericii; și în timp ce primul pas este întotdeauna cel mai greu, în curând ei ajung să respingă învățăturile Bisericii și alte domenii ale moralității, de asemenea. Și odată ce o persoană, catolică sau necatolică, a adoptat mentalitatea contraceptivă aberantă, alte puncte de vedere și comportamente dezordonate continuă în urma lor.

Este ușor să subliniem câteva exemple ale teribilului efect de cascadă care rezultă inevitabil după ce cele două elemente esențiale (unitivă și procreativă) din actul marital sunt separate. La urma urmei, dacă aspectul procreativ poate fi înlăturat, de ce nu și unirea? Astfel, este ușor să vedem că ambele rate ridicate de divorțși avort urmează rapid acceptării pe scară largă a contracepției. Un alt pas de moarte în spirala descendentă după răspândirea contracepției și a avortului este infanticidul copiilor cu handicap. Și eutanasia, sau „uciderea din milă” a celor în vârstă, nu se va lăsa mult așteptată…

Și, în fine, pentru scopurile noastre aici, putem vedea, de asemenea, că, dacă aspectul procreativ al actului conjugal poate fi înlăturat, atunci nu contează cine se unește cu cine. Astfel, suntem martorii unei licențe de epidemie sexuală și promiscuitate în rândul tuturor categoriilor de vârstă, iar acest lucru degenerează acum chiar mai grav, astfel încât există o presiune crescândă, chiar în Națiunile Unite pe scară globală, pentru legitimitatea așa-numitelor „drepturi”și relații și chiar „căsătorii” homosexuale – în cazul în care doi bărbați sau două femei pot obține în mod legal „căsătoria”. Nu este surprinzător că acceptarea „căsătoriei” dintre homosexuali de către mai multe națiuni a dus acum la faptul că și poligamii cer aceleași drepturi. La urma urmei, dacă doi oameni se pot căsători, de ce nu un bărbat și mai multe femei – sau o femeie și mai mulți bărbați?

Toate aceste aberații actuale își au rădăcinile în mentalitatea contraceptivă – care contrazice Legea naturală și care adoptă separarea nenaturală și dezordonată dintre scopul unitiv și cel procreativ al actului conjugal, în contextul unei căsnicii potențial fructuoase între un bărbat și o femeie. Este de înțeles, că e foarte dificil pentru oamenii care sunt împotriva avortului dar pentru contracepție, să dezbată împotriva acestor consecințe evidente și vaste, care rezultă din acceptarea răului unic al contracepției.

Mentalitatea contraceptivă și consecințele ei – Partea I