DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Femeia care a murit în urma unui avort legal

În data de 13 februarie 2013 a avut loc înmormântarea lui Jennifer McKenna Morbelli, o femeie de 29 de ani din New York ce a murit în urma unui avort efectuat la 33 de săptămâni. S-a deschis o anchetă în cazul doctorului care s-a ocupat de avortul târziu al lui Jennifer şi a altor paciente de la clinica specializată pe astfel de avorturi din Germantown, Maryland.

Nu este investigat în mod special cazul tinerei ci depozitarea ilegală a „lucrurilor nedorite”.            

Kristin sora lui Jennifer a spus câteva vorbe despre cât de minunată a fost Jennifer şi cu totdeauna a sprijinit-o. Familia ei a spus că Morbelli a reuşit să facă în cei 29 de ani de viaţă mai mult decât fac alţii o viaţă întreagă. Şi preotul a ţinut o omilie de consolare pentru familie şi pentru cele 150 de persoane prezente la înmormântare spunându-le că Dumnezeu îi va da acum posibilitatea lui Jennifer să se întâlnească cu bebeluşul ei în Cer.

Cheryl Sullenger de la gruparea pro-life Operation Rescue a spus că poate acum o dată cu moartea tragică a lui Morbelli survenită în urma unui avort la 33 de săptămâni îl va aduce în sfârşit în faţa justiţiei pe Calhart, medicul specializat în avorturi care era deja de mult timp în vizorul celor de la Operation Rescue. Tot Cheryl afirma că este păcat că cineva a trebuit să moară pentru ca autorităţile să ia măsuri.

Morbelli a murit în urma unor complicaţii suferite în timpul avortului la 33 de săptămâni realizat de medicul LeRoy Carhart specializat în avorturi târzii. Fiica ei, Madison Leigh, născută prematur, a murit şi ea în acest avort legal eşuat.

Morbelli a ajuns la Centrul de Sănătate a Reproducerii din Germantown în data de 3 februarie pentru a începe procesul de avort. Protestatarii locali pro-life ce se aflau în fiecare zi în faţa centrului au văzut-o zilnic până în data de 12 februarie şi spuneau că ea era „palidă şi slăbită”.

În dimineaţa zilei de 7 februarie a început să aibă dureri la nivelul pieptului şi o stare generală de disconfort. Încercările ei de a da de Carhart au eşuat. Femeia a fost dusă de către familie de la hotel la Spitalul Adentist Shadz Grove la 5 dimineaţa. Şi eforturile celor de la spital de a-l contacta pe Carhart sau a primi mai multe informaţii de la spital au fost în zadar.

Morbelli, o profesoară suplinitoare cu normă întreaga la Street Church School din New York a suferit o hemoragie masivă în cavitatea abdominală. Ea a murit la ora 9:30 după ce starea i s-a tot înrăutăţit.

Deoarece Morbelli a murit în timpul unei proceduri medicale, în acest moment se investighează cauza şi modul morţii acesteia.   

Adaptare articol: Julia Markovits

http://www.lifenews.com/2013/02/13/funeral-held-for-woman-who-died-from-33-week-abortion/