DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Câte avorturi au avut loc de fapt?

În lumea modernă pare că nimic nu e mai important decât numerele și pozele. De aceea HLI prezintă această compilație de statistici și imagini bazate pe realitatea avortului în SUA și în lume. Statisticile din acest video vin din surse care sprijină avortul, inclusic Centrul pentru Controlul Bolilor, Organizația Mondială a Sănătății și Institutul Guttmacher.

Începem cu numerele, apoi vom încerca să le vizualizăm. Până în Februarie 2021 au existat peste 62 milioane numai în SUA. Din 1967 când Statele au legalizat, apoi în 1993 Roe VS. Wade. Cel mai rău an a fost 1990, cu 1,608,600 avorturi. În 2017, s-au efectuat 862,320 avorturi. Scăderea poate fi explicată prin efortul pro-viață și avorturile în sine.

Multe femei nu au ajuns la vârsta la care să poarte copii pentru că au fost avortate în anii 70, 80 și 90. În lume, nr. total a scăzut de la 46 millione în 1995 la 41 de milione în 2003.

Tendința s-a schimbat și a ajuns la record în 2020, 73 milione, număr care se repetă anual. Considerând aceste numere, rezultă între 1 și 2 miliarde de avorturi în întreaga lume din anii 60. Numărul total de avorturi în secolul 20 și 21 e chiar mai mare. Dacă luăm rata de 73 de milioane pe o durată de 40 de ani avem deja de 2,9 miliarde de copilași nenăscuți au fost uciși prin avort. Poate fi grea de înțeles mărimea colosală a acestor numere. Acum să le punem în perspectivă.

Memorialul Războiului din Vietnam numără 58,209 americani uciși. Are aproximativ 149m. Dacă s-ar construi un memorial asemănător pentru cele 62 de milioane de americani uciși prin avort, acesta ar avea o lungime de peste de 14,5 km. Dacă s-ar construi unul pentru toți copiii nenăscuți pe timp de 40 de ani, ar avea nevoie de 1609 kilomoetri mai mult decât distanța dintre Los Angeles și New York care are deja 4023km. Dar dacă am construi un cimitir pentru toți copilașii avortați în SUA în ultimii 60 de ani. Folosind locuri de veci normale, acel cimitir ar avea peste 482m2.

Pentru toți copilașii nenăscuți uciși în lume ar avea peste 33.670km2. Este mărimea unui stat mai mare decât Maryland plus alte 8 state. Dar dacă toți Americani avortați ar fi trăit și ar fi stat unii lângă alții, ținându-se de mână, linia ar înconjura pământul la Ecuator de 2 ori și jumătate. Dar toți copilași avortați în lume? Acea linie ar fi de 44 de ori mai mult, aproape 7,7 milioane km. De 12 ori distanța dintre Pământ și Lună. Să încercăm un experiment.

Cum ziceam, se raportează 73 milioane avorturi chirurgicale pe an în lume, adică 2,3 persoane pe secundă ar trece peste un punct într-un an. În cele din urmă, să privim numărul de avorturi legale în SUA. Mai mult de 62 de milioane. Comparativ cu populația statelor SUA e egală cu populația statelor Arizona, Arkansas, Colorado, Idaho, Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Montana Nebraska, Nevada, New Mexico, Dakota de Nord, Oklahoma, Dakota de Sud, Utah, Washington și Wyoming. Cu alte cuvinte, aproape întregul centru și sud. Dacă asta nu impresionează pe nimeni, atunci considerați că 62 de milioane e mai mult decât populația celor mai populate orase din SUA. Cele 73 de milioane de avorturi comise anual în întreaga lume fac mai mult decât populația Texas și California, cele mai populate state și e mai mult decât populația Thailandei, o țară cu cca. 70 mil. în 2022.

Precum statul imaginar de mai înainte, ne putem închipui o țară a cărei populații e ucisă anual prin avort. Cel mai uluitor e că peste 2,9 miliarde de copii avortați în lume fac mai mult decât populația Chinei și Indiei, cele mai populate din istorie. De 23 de ori mai mult decât morții din cele două războaie mondiale la un loc. Asta face secolele 20 și 21 cu cele mai multe victime, nu din cauza războaielor ci din cauza avortului. Vă rugăm să nu lăsați aceste statistici să continue.

Numerele sunt de neînțeles, dar putem să le oprim dacă alegem să luptăm pentru încetarea avortului și dreptul la viață al tuturor copiilor nenăscuți. Dacă acest video va ajutat, dați un like, abonațivă și porniți notificările. Rămâneți conectați. Mulțumim pentru vizionare. Human Life International Romania – Darul Vietii hli.org darulvietii.ro