DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Sora Sfintei Gianna dă mărturie

Sora Sfintei Gianna Beretta Molla vorbeşte la o Conferinţa internaţională pentru familii în Peru

1.300 de participanţi; eveniment organizat de Conferinţa Episcopilor din Peru; ianuarie 2010
De Pr. Tom Euteneuer

Evident punctul culminant al conferinţei a fost discursul sorei Sfintei Gianna Beretta Molla, Sr. Virginia Beretta care s-a adresat conferinţei pe un ton foarte familiar şi personal despre familia în care ea şi cei 12 fraţi ai ei au fost crescuţi.

 

A dat cea mai remarcabilă mărturie despre iubiţii ei părinţi care au crescuţi pe cei 13 copii ai lor în cele mai cumplite circumstanţe de înainte şi de după al doilea război mondial în nordul Italiei şi cum viaţa lor de familie a fost sursa a trei vocaţii religioase şi inspiraţia pentru eroismul sorei ei Gianna.

 

După cum ştim cu toţii, ea a fost canonizată sfântă după ce a murit de cancer refuzând să-şi avorteze copilul pentru salvarea propriei vieţi. Sora Virgina a fost cu ea când a murit şi spunea că marea durere a Giannei era că lăsa în urmă pe cei patru copii micuţi fără mamă. A mai observat că nu a existat nici cea mai mică urmă de interes de sine sau autocompătimire în ultimele ei clipe de viaţă.

Nimeni din cei care au participat la acel Congres nu va uita vreodată mărturia strălucitoare a Sorei Virginia despre sora şi părinţii ei iubitori!