DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Zile pentru apărarea vieții în Parohii

Asociația Darul Vietii organizează misiuni pentru apararea vieții cu icoana pelerină, nepictată de mână omenească, a Fecioarei Maria de Guadalupe în bisericile din România și din estul Europei.

Cu aceasta ocazie se celebrează Zile pentru pentru apararea vietii.

Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a pastrat intacta pana in ziua de astazi si este venerata anual de milioane de pelerini in Bazilica din Guadalupe – al doilea loc de pelerinaj din lume, dupa Tara Sfanta!

Scopul aparitiei a fost increstinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti. Astfel poporul mexican s-a lepadat de religia pagana, s-a increstinat iar Fecioara Maria de Guadalupe a ramas Protectoarea copilasilor nenascuti.

 La inceputul anilor 90, la propunerea parintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvantat periplul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor.

Aceasta icoana a fost numita  Misionara pe caile Pamantului, conducand omenirea spre mileniul 3. La 14 iunie 1991, Icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a inceput turneul in America şi in lume, şi il continua şi astazi.

 

In Romania Asociatia Darul Vietii este cea care organizeaza aceste pelerinaje cu o copie fidela a icoanei care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. Aceasta icoana a vizitat in ultimii ani multe parohii din tara noastra, din Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Din program fac parte sfinte Liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni, procesiuni intercalate de prezentari ale icoanei, a miscarii de aparare a vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se distribuie materiale informative. Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, femeile care isi doresc copii si bolnavii.

 Organizatori: Asociaţia Darul Vieţii in colaborare cu Parohia. 

Contactați Asociația pentru organizarea unei Zile pentru apărarea vieții!
Tel. 0356-445040