DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Misiune pro-life în Bulgaria

Împreună cu Icoana Maicii Sfinte de la Guadalupe am început în august 2012 un pelerinaj pro-life în ţara vecină Bulgaria, unde nu există deocamdată o mişcare pro-life în nici una din cele trei dieceze catolice (2 romano-catolice, una greco-catolică).
La aeroportul Otopeni din Bucureşti i-am preluat pe Joannes Bucher, coordonatorul pentru Europa al Organizaţiei Human Life International (HLI), şi Joseph Meaney, coordonator general al HLI.

Apoi au participat şi colaboratorii fideli ai Darului Vieţii: soţii Henrieta și Marius Stein.
Prima etapă a fost: oraşul Russe în care am fost primiţi în Catedrala romano-catolică de către PS Petko, episcopul romano-catolic de Russe.

Dânsul ne-a oferit câteva amănunte interesante vis-a-vis de situaţia demografică din ţara vecină şi şi-a arătat disponibilitatea de a avea şi în dieceza sa o mişcare pro-life.

Următoarele etape au fost parohiile romano-catolice administrate de preoţii pasionişti italieni sau francezi (oraşele Oresh, Belene, Malchika, Svistoh, Pleven, Veliko-Turnovo).

Din păcate clerul autohton din această ţară este foarte slab reprezentat – doar 3-4 preoţi bulgari sunt în toată dieceza.

Dar există un entuziasm pentru a face ceva în folosul copilaşilor nenăscuţi din Bulgaria, care şi aici sunt ucişi cu zecile de mii.

Maica Sfântă de la Guadalupe a deschis şi aici inimile şi am găsit peste tot colaboratori deschiși care sunt hotărâţi să facă ceva pentru stoparea „culturii morţii” în ţara lor.

Părintele Strahil Kavalenov, parohul din Veliko Turnovo, a fost cel care o organizat totul şi care va organiza un alt pelerinaj pentru apărarea vieții, cu voia lui Dumnezeu, şi în celelalte dieceze romano-catolice şi greco-catolice, precum şi în ţara vecină Macedonia.

Mulţumim încă o dată Maicii Sfinte de la Guadalupe pentru acest prilej minunat în care am putut să propovăduim Evanghelia Vieţii şi în mijlocul poporului bulgar.

Mons. Ioan Chișărău