DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Raport de activitate 2020

În decursul anului 2020 au fost găzduite cinci mame și cinci copii la centrul maternal ”Mater Misericordiae” pentru diverse perioade de timp.

Am putut să le oferim toate cele necesare din punct de vedere material, nu numai  acces la medici, tratamente etc. dar și asistență psihologică, socială și spirituală necesară.

În acest an din păcate am avut doua situatii de separare a copilului față de mamă și de instituire a măsurii de protecție din cauză de tulburări psihice ale mamelor.

Toate fondurile noastre fiind asigurate din surse interne, donații și sponsorizări, bunul mers al centrului maternal nu este un fapt de sine stătător ci implică un amplu aparat de activitate de informare, formare, publicații pentru a implica oamenii în activitatea de ajutorare a mamelor și pentru crearea unui ambient familial în jurul lor.

Un rol important a avut și Echipa multidisciplinară în acest sens, care ne-a acordat asistență ori de câte ori am avut nevoie.

În acest sens avem un Buletin electronic de Știri de două ori pe lună, care  a ajuns la ediția Nr. 260 la începutul anului 2021. Pe site-ul de internet darulvietii.ro publicăm regulat articole despre problemele de bază ale apărării vieții și familiei, despre evenimente interne și internaționale, studii și cercetări realizate mai ales de mișcarea internațională pro-life condusă de Organizația catolică Human Life International, a cărei filială este Asociația Darul Vieții.

Scopul final nu este numai modificarea mentalității cu privire la practica avortului în țara noastră care amenință cu seriozitate viitorul demografic al națiunii române, după cum demonstrează statisticile, dar și crearea unei rețele de ajutor pentru sprijinul mamelor părăsite de familie în situațiile cele mai grele ale vieților lor, când apare o sarcină / naștere a unei noi ființe.

În plan era și organizarea Marșului pentru Viață în martie 2020, care însă a fost anulat din cauza pandemiei. Acesta s-a dovedit a fi în plan social evenimentul cu cel mai mare impact în conștientizarea societății referitor la gravitatea avortului.

Sub impactul carantinei declanșate de pandemie am avut oportunitatea să organizăm și transmisii live regulate cu Parohia Sf. Maria Regina Păcii care promovează cauza de apărare a vieții și astfel impactul muncii noastre s-a mărit foarte mult la mii de urmăritori/vizualizări pe rețelele sociale.

Preoții Parohiei Sf. Maria Regina Păcii de asemenea ne-au acordat sprijinul cel mai important în problemele spirituale și s-a văzut puterea rugăciunii în fața uriașelor probleme ale beneficiarelor.

Împreună cu o echipă de voluntari am tradus ”Manualul Pastoral Pro-Life” de Brian Clowes care conține răspunsuri hotărâtoare pentru pastorația modernă, pe care orice conducător spiritual ar trebui să le cunoască.

Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să putem sta și în continuare la dispoziția mamelor care au nevoie de ajutor.

Gerda Chișărău