DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Biserica lâncedă a Occidentului

Extras din mărturia lui Marino Restrepo de la Biserica greco-catolică ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara: ”Niciodată omenirea nu a coborât mai adânc spre abis” 

România a fost supusă comuniștilor timp de 49 de ani și vreau să vorbim despre cum a fost păstrată credința catolică în România în acest timp, ca într-o scoică. În mod tainic, Dumnezeu a protejat credința catolică a românilor de ceea ce se petrecea în Biserica Catolică la nivel mondial. Catolicii din Vest credeau că catolicii din Uniunea Sovietică se aflau în necaz. Ei nu știau că cei care se aflau în necaz erau catolicii din afara influenței Uniunii Sovietice. Catolicii de aici erau sub presiunea comuniștilor și prin aceasta au devenit adevărați catolici deoarece doreau să își păstreze credința.

Catolicii care se aflau în lumea capitalistă erau relaxați și se credeau liberi, dar diavolul a venit și i-a surprins în libertatea lor și i-a slăbit, i-a făcut să se simtă confortabil și i-a transformat într-o biserică lâncedă. Și atunci Biserica, clerul, viața consacrată au fost invadate de homosexualitate, lesbianism și materialism. Și mai târziu de relativism.

Așadar, Biserica Catolică din Occident a devenit mai întâi protestanizată, apoi lumească. Și astăzi, Biserica Catolică din Vest este cea mai slabă Biserică. Am venit în Est, în Croația, Bosnia Herțegovina, Polonia, România. Acest lucru mi-a adus multă pace, deoarece aici mi-am regăsit speranța. Am găsit catolici care îmi dau speranță, deoarece prin toată această suferință prin care au trecut oamenii pot să simt roadele suferințelor voastre. Voi știți să apreciați cu adevărat ce este Biserica. Și în această perioadă în care voi vă confruntați cu aceleași pericole cu care se confruntă Occidentul, vă confruntați cu spiritele care conduc Uniunea Europeană, spirite masonice, materialiste, consumiste, spirite ale unor ideologii teribile, dar Dumnezeu continuă să vă pregătească să fiți tari.

Evident, unii vor cădea, unii vor fi seduși, dar cei mai mulți dintre voi vor supraviețui, mai mulți decât cei care vor supraviețui în vest. Occidentalii credeau că sunt liberi, dar au fost mai prizonieri decât voi, deoarece nu există o mai mare închisoare în lume decât materialismul. Am simțit că dacă vreau să împărtășesc ceva cu voi, vreau să împărtășesc experiența mea ca misionar catolic laic din călătoriile mele prin întreaga lume.

Am călătorit în 118 țări ale Bisericii Catolice în ultimii 20 de ani și am găsit adevărați catolici în țările răsăritene pe care vi le-am amintit, în Irlanda de Nord, deoarece și ei au acolo o sumedenie de martiri. Protestanții masoni, oamenii portocalii, cum sunt ei numiți acolo, au ucis acolo foarte mulți catolici.

Deci putem găsi catolici care suferă, care au fost purificați și în alte părți, așa cum ați fost voi. Am găsit catolici adevărați în Coreea de Sud, în Vietnam, în Singapore, Malaezia, Indonezia, Filipine.

În întregul continent al Americii, Europa de Vest, am găsit multă tristețe în Biserica Catolică, deoarece este o Biserică foarte slabă.

Voi folosi această oportunitate de a fi cu voi aici, în România, pentru a ne ruga foarte mult pentru credincioșii catolici din Occident. (…)

Dar am mai găsit și altceva. Fiindcă în acei ani nu am fost creștin, nu am devenit un creștin slab. Dumnezeu m-a salvat ca să pot fi un creștin astăzi ca să pot să văd creștinii slabi din Occident. De pildă, dacă mergeți în Statele Unite sau în Canada, bisericile sunt frumoase, clădirile foarte scumpe, podele de marmură, bănci din cel mai scump lemn, vitraliile pentru ferestre sunt importate din Italia, preoții sunt îmbrăcați cu cele mai scumpe veșminte, oamenii vin îmbrăcați foarte elegant la Sfânta Liturghie. Se simt foarte mândri pentru că sprijină finaciar mulți oameni săraci din Africa și din India.

Când vine momentul Sfintei Împărtășanii, toți se ridică și merg să se împărtășească. Inițial m-am gândit că acești oameni sunt foarte sfinți, dar apoi am devenit curios și l-am întrebat pe preot despre Sfânta Spovedanie. Cât de des se spovedesc oamenii aceștia? Niciodată nu vin să se spovedească. Mi-am dat seama că este o biserică falsă. Nu este biserica lui Dumnezeu. Este o biserică a oamenilor, o biserică socială, a banului, a vanității, a mândriei. În multe părți din Canada și Statele Unite este o biserică rasistă.

De multe ori am vorbit oamenilor în subsol, latini, africani, filipinezi, oameni de diferite rase. Deoarece preotul era un alb, albii erau sus în biserică. Când am vorbit oamenilor în limba spaniolă, puteam să le predic numai în subsol. Acest lucru m-a șocat. Când am aflat de ce, motivul erau banii. Acei oameni nu dădeau suficienți bani bisericii. Deoarece preotul și enoriașii lui erau albi, se credeau superiori.

Este foarte greu de înțeles, iar pentru mult timp nu am vorbit despre asta, deoarece mi-era teamă să scandalizez lumea. Dar Domnul mi-a pus pe inimă că trebuie să vorbesc despre asta. Acest lucru nu poate fi permis în Biserica noastră și trebuie să-l denunțăm. Biserica este a lui Dumnezeu, și mântuirea lui Dumnezeu este pentru fiecare. Nimeni nu este stăpânul Bisericii. Fiecare dintre noi este o piatră vie a templului lui Dumnezeu. Noi depindem unii de alți, nu e vorba despre a fi alb sau negru, este vorba despre Isus Cristos. Și noi toți trebuie să-i transferăm domnia lui Isus. Când veți întâlni creștini care nu îi dau domnia lui Isus, puteți să vă dați seama că nu sunt creștini. Sunt doar oameni care adoră alți oameni.

Sigur, există mulți sfinți canadieni și americani. Există mulți credincioși buni în Biserica din Occident, dar din păcate există o mare masă a poporului care sunt foarte slabi.

Motivul pentru care vă vorbesc despre acestea este pentru că am simțit în inima mea, ca fiu al Occidentului, că pot să vă rog, să fiți atenți să nu deveniți slabi. Să nu lăsați lumea să vă slăbească. Nu vă vindeți sufletele materialismului. Fiți tari și mergeți cu Dumnezeu 100%. Lumea aceasta este foarte seducătoare și vrea să ne ocupe 100% cu viața pământească. Va lua de la noi sensul vieții veșnice. 

…………

Comandați broșura ”Niciodată omenirea nu a coborât mai adânc spre abis” de Marino Restrepo
Donație sugerată: 5 lei

Restrepo