DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

O Parohie neabătută în urmarea mesajelor Gospei

Încă un grup a pornit de la Biserica sf. Maria Regina Păcii la Medjugorje pentru sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci 2013

În prima zi grupul nostru a avut privilegiul să se întâlnească cu vizionara Vicka. O mulţime de sute de pelerini de naţiuni diferite au aşteptat, spunând Rozariul în curtea aşezământului din Vionica, pe o ploaie torenţială, ora la care trebuia să vină Vicka. Odată cu apariţia Vickăi s-a oprit ploaia şi Vicka ne-a vorbit cca o jumătate de oră despre mesajele Gospei după care ne-a cerut să ne rugăm.

Într-un silenţiu prelungit, Vicka părea că duce toate intenţiile noastre particulare în faţa Sfintei Fecioare. Cu toate că lumea, pregătită să asculte o conferinţă, a început să-şi piardă răbdarea, Vicka era neabătută în dialogul ei cu Dumnezeu şi cu Maica Sfântă timp de o jumătate de oră. Deoarece Maica Sfântă îi spusese astfel: „Voi vorbiţi prea mult şi vă rugaţi prea puţin!” Vicka a făcut un gest de ascultare, surprinzând pe toată lumea cu insistenţa ei de a oferi intenţiile noastre Gospei. Însă pelerinii au înţeles apoi însemnătatea profundă a gestului ei şi au plecat recunoscători de la această întâlnire. Spre surpriza tuturor, conferinţa Vickăi se transformase într-o întâlnire de rugăciune cu Maica Sfântă!

La Comunitatea Cenacolo ne-au dat mărturie doi tineri intraţi de un an sau doi in comunitate despre vieţile lor dinainte unde se aflau pe pragul de a fi criminali şi puşcăriaşi, datorită consumului de droguri. Sora Elvira i-a salvat luându-i în comunitatea ei şi arătându-le iubirea nemărginită a lui Cristos. Astăzi ei cunosc valoarea sacrificiului, puterea rugăciunii, iubirea frăţească, rostul muncii şi au devenit fiecare dintre ei mici apostoli ai Împărăţiei lui Dumnezeu. În fiecare an ei fac înscenări cu piese biblice, regizate profesional. Vreo 40 de tineri (dintr-un total de 80!) tocmai se aflau într-un turneu în Italia cu piesa de teatru CREDO! La începutul misiunii ei Sora Elvira era cutremurată de soarta tinerilor căzuţi în dependenţă de droguri şi a început o novenă pentru ei. Această novenă de nouă zile însă s-a transformat într-o novenă de 9 ani! Apoi Dumnezeu a intervenit şi astăzi există 60 de case în diverse părţi ale lumii pentru aceşti tineri care au nevoie să-şi reclădească viaţa!

La comunitatea Fericirilor Sora Olga a pregătit grupul nostru şi cel din Roman pentru Consacrarea la Inima Neprihănită a Mariei. Cei trei preoţi români au binecuvântat apoi pe rând pe fiecare pelerin care s-a consacrat pe sine, viaţa şi familia sa Sfintei Fecioare. Iată un nou început pentru fiecare dintre noi, momentul în care ne-am predat încă o dată Sfintei Fecioare care de acum ne va ghida viaţa! De aici încolo vom împărtăşi totul cu EA, inclusiv neajunsurile, slăbiciunile, imperfecţiunile noastre. Ea nu este ţelul, ci autostrada care ne duce în siguranţă la Dumnezeu, Mântuitorul nostru.

Isus este viu!! Această experienţă am avut-o încă o dată la Statuia lui Isus Înviat din spatele Bisericii din Medjugorje, care izvorăşte de mai mulţi ani plasmă umană (cu intermitenţe) din piciorul drept. Două-trei picături pe minut izvorau în mai multe locuri iar pelerinii stăteau la coadă cu batistuţe pentru a le aduna. Contemplând miracolul, pelerini nenumărați rămâneau uimiți și se puteau adăpa din puterea lui Dumnezeu cel dătător de apă vie şi de viaţă!

Pe muntele Krijevac toţi pelerinii am trăit o comuniune ca niciodată, am simţit o apropiere de netăgăduit în Cristos, am devenit fraţi şi surori în Trupul Mistic al lui Cristos, am devenit fiii spirituali ai părintelui Claudiu care ne-a păstorit.

Dacă prezenţa lui Dumnezeu şi a Maicii Sfinte lasă urme atât de adânci în vieţile fiecăruia dintre pelerinii de la Medjugorje, de ce nu am putea duce puterea şi prezenţa această puternică şi la noi acasă în lucrările noastre, de exemplu în mişcarea de apărare a vieţii? Acesta este punctul dureros, călcâiul lui Ahile din via Domnului, în faţa căruia nici un creştin nu ar trebui să rămână indiferent! Se varsă sânge nevinovat în mijlocul Bisericii lui Cristos iar creştinul va fi tras la răspundere în mod aspru de către Dumnezeu!

Pentru a fi eficienţi avem nevoie de colaborare, de ajutor din partea pelerinilor. În situaţii grave este nevoie de o strategie comună, o acţiune concertată pentru a obține eficienţă. Începutul trebuie să fie grupurile de rugăciune, evenimentele şi campaniile de rugăciune iniţiate de parohii.

Maica Sfântă ne pune toate mijloacele la dispoziţie – noi trebuie doar să credem în ele să sa le folosim!

Mă întreb adesea: Ce îi împiedică oare pe români să se implice mai hotărât în apărarea celor nenăscuţi şi ce îi îndeamnă să-şi ucidă proprii copii cu atâta frenezie?? Să ne ajute Maica Sfântă de la Medjugorje să ne încreştinăm în acest sens pe noi înşine şi Biserica creştină din România, impregnată de prea multă autosuficiență în raport cu mișcarea de apărare a vieții – ca să-şi ia în serios misiunea de vestitoare a Evangheliei lui Cristos! Căci timpurile sunt înaintate şi nu ştim cât mai rabdă Dumnezeu răutatea omenirii…

 

La Medjugorje Maica Sfântă a spus că dorește să conducă Parohia Sf. Iacob și să facă din ea una model. Să ne dea Dumnezeu ochi și urechi ca să vedem/înțelegem diferența dintre parohia din Medjugorje și micile noastre parohii și să recurgem la soluțiile pe care Maica Sfântă ni le oferă prin mesajele ei!