DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Spre o schimbare a mentalității

Discursul d-lui Ghiță Alexei de la Fundația Estera la Marșul pentru Viață din Timișara, 21 martie 2015

 Iubiți credincioșși oameni ai vieții și ai promovării ei,

 Marșul pentru viață se vrea a fi o promovare a valorilor și prima valoare este dreptul la viață. Cuvântul lui Dumnezeu prin autoritatea Lui vorbește despre originea vieții și ne spune în Sfânta Evanghelie după Ioan 1,4 „în El, în Dumnezeu Isus Cristos Domnul, era viața și viața era lumina oamenilor“. Marșul pentru Viață se vrea o conștientizare a realității că trăim o vreme în care legea avortului îl scoate pe Dumnezeu în afara legii.

 

Trăim o vreme când, din păcate, fiecare dintre noi trăim în umbra unui copil care n-a fost lăsat să se nască. Oficial din 1958 până în 2008 au fost 22 de milioane de întreruperi de sarcină. Suntem aici să conștientizăm realitatea că dorim ca politicienii noștri să înțeleagă că ne dorim să trăim într-o țară care promovează valoarea vieții și valorile în general, valoarea familiei. Marșul pentru Viață este o oportunitate pentru poporul lui Dumnezeu, pentru toți credincioșii indiferent de culoarea confesională. Este o oportunitate de a spune că Dumnezeu este stăpân peste viață și motto-ul acestui marș este în 2 Cronici 7,14: „Dacă poporul meu peste care este chemat numele meu se va smeri, se va ruga, va căuta fața mea și se va abate de la rău, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și voi tămădui țara.“

Dragii mei, avem nevoie de o țară sănătoasă, o țară sănătoasă pe dinăuntru care să promoveze o cultură a vieții, nu a morții și haideți, inspirați de titlul de carte a președintelui nostru, „Pas cu pas“, să facem pași mărunți spre o schimbare a mentalității și să trăim într-o țară care să promoveze viața și care să îi dea lui Dumnezeu dreptul de autor asupra vieții.