DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Marșul pentru Viață din Roma susținut masiv de Biserica Catolică

Numeroși prelați începând cu Card. Raymond Leo Burke și-au confirmat participarea la Marșul din 10 mai 2015: Card. Angelo Amato, Prefectul Congregației pentru Cauza Sfinților, Card. Zenon Grocholewski, Prefectul Congregației pentru Educația Catolică, Card. Marc Ouellet, Prefectul Congregației pentru Episcopi, Card. Crescenzio Sepe, Arhiepiscop Mitropolitan din Napoli.

De asemenea mons. Stanislaw Gadecki, președinte al Conferinței episcopale poloneze; mons. Józef Michalik, vicepreședinte al Conferinței Episcopale Europene; mons. Mario Iceta Gavicagogeascoa, președintele Subcomisiei episcopale spaniole pentru Familie și Apărarea Vieții; mesaje au ajuns din partea mons. Zygmunt Zimowski, președinte al Consiliului Pontifical pentru Lucrătorii Sanitari.

Mons. Vincenzo Paglia, președinte al Consiliului Pontifical pentru Familie, a remarcat că ”în Europa cea obosită și leneșă este nevoie să trezim o conștiință profundă a acestui adevăr. Viitorul continentului nostru va trebui să cunoască o fază nouă de deschidere generoasă față de viață, pentru ca Europa să-și reia rolul important în panorama internațională a viitoarelor decenii.”

 

Mons. Luigi Negri, Arhiepiscop de Ferrara-Comacchio a accentuat că Marșul pentru Viață din Italia și pentru lumea catolică, ”atât de tentată de minimalism și de evitarea responsabilității culturale și sociale, reprezintă un dangăt de clopote care invită la o viață de sacrificiu și de bucurie pe care Domnul Isus o dăruiește mereu în mod generos celor își oferă viața proprie pentru El și pentru Biserica Sa.”

 

De asemenea Arhiepiscopul de Trieste, mons. Giampaolo Crepaldi, a evidențiat că este vorba de o inițiativă curajoasă și profetică, care îi invită pe toți să iubească și să respecte viața ca fiind condiția pentru a conferi umanității noastre o expresie adevărată și autentică.”

 

 

 

 

Arhiepiscopul de Trani-Barletta-Bisceglie, mons. Giovan Battista Pichierri, a vorbit despre ”valența profetică” a Marșului pentru Viață.

De asemenea au ajuns adeziuni din partea unor prelați austrieci, danezi, francezi, englezi, polonezi, portughezi și spanioli.

Multe alte dioceze, precum Cremona, Brescia și Salerno, s-au mobilizat, organizând autocare sau solicitând adeziuni la Marșul pentru Viață: Episcopul de Reggio Emilia, mons. Massimo Camisasca, și-a invitat credincioșii să participe; același lucru l-au făcut mons. Tommaso Ghirelli, Episcop de Imola, și mons. António de Souza Braga, Episcop de Angra.

Un autocar de tineri a plecat din Timișoara de la parohia greco-catolică ”Sf. Maria Regina Păcii” condus de pr. Claudiu Anușcă și de pr. Ioan Chișărău, în care se afla și fanfara Bisericii Betel care a însoțit Marșul de la Roma cu sunet de sărbătoare.

Două autocare de tineri au venit din diecezele Strettino și Cracovia, Polonia. Din Spania a venit un întreg liceu catolic.

Cotidianul Episcopilor italieni Avvenire a dedicat spațiu amplu evenimentului, consemnând și declarația purtătoarei de cuvânt al Marșului pentru Viață din Italia, Virginia Coda Nunziante, care a arătat cum rezoluțiile recente aprobate de către Parlamentul European, rezoluții care prezintă avortul ca fiind ”un drept pentru toate femeile, ne conduc spre derive culturale din ce în ce mai periculoase. Există tentația de a banaliza din ce în ce mai mult avortul, nimeni nu se mai gândește la drama care îl însoțește.”

 

Sursa: Newsletter, 9 mai 2015, din partea organizatorilor Marșului pentru Viață din Roma,www.marciaperlavita.it