DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Marșul pentru Viață 2019 din Timișoara: Avortul legal nu salvează viețile femeilor!

Comunicat de presă

În data de 23 martie 2019, sâmbătă, intervalul orar 12.00-15.00, va avea loc Marșul pentru Viață din Timișoara cu plecare din fața Bisericii Greco-Catolice ”Sf. Maria Regina Păcii” din Parcul Carmen Sylva, cu oprire la Catedrala Mitropolitană și punct final la Prefectura Județului Timiș.

Acțiunea este organizată de principalele culte creștine din Timișoara și are ca scop afirmarea dreptului la viață al copilului nenăscut, conștientizarea gravității avortului și obținerea unei legislații favorabile pentru creșterea natalității și pentru protecția familiei tradiționale.

În același timp Marșul pentru Viață este organizat simultan în aceeași zi în cca 134 de orașe din România (până la ora actuală) și totodată în mai multe orașe din Republica Moldova.

Contrar opiniei publice răspândite la noi în țară, legalitatea avortului nu ajută femeia, nu ajută familia și nu ajută societatea, deoarece:

  1. La legiferarea avortului după Revoluția din 89 s-a argumentat că femeile mor în urma avortului căci nu au acces la condiții sigure. Însă statisticile arată că decesele maternale înainte de legalizarea avortului erau foarte rare și că au scăzut constant.
  2. Numărul deceselor maternale dat publicității a fost exagerat prin adăugarea a încă trei zero-uri – a recunoscut dr. Bernard Nathanson implicat în lobby-ul pro-avort din SUA înainte de convertirea sa (de la 90 decese maternale pe an din cauza avortului s-a ajuns la publicarea unor cifre de 5.000-10.000)!
  3. Scăderea ratei deceselor maternale se datorează progresului tehnic din medicină și îmbunătățirii pregătirii profesionale.
  4. Legalizarea avortului a condus în mod indirect la creșterea deceselor maternale, ridicându-se numărul avorturilor efectuate cu un multiplu. În România anului 1990 s-au efectuat aproximativ de cinci ori mai multe avorturi decât în 1989!

Acele grupări așa-zise ”pentru viață” care organizează Marșul pentru Viață în diverse locuri și și care totuși susțin legea actuală a avortului nu ne reprezintă și nu reprezintă mișcarea autentică de apărare a vieții, nici din țară și nici din lumea întreagă!

Apelul nostru se adresează politicienilor români îndemnându-i să-și asume responsabilitatea misiunii lor de a lucra pentru binele acestei națiuni și să gândească strategii legislative favorabile viitorului acestei țări!

Semnatari:

Pr. Ioan Chișărău, Biserica Greco-Catolică Timișoara și Associația Darul Vieții
Mons. Johann Dirschl, Episcopia Romano-Catolică Timișoara
Ghiță Alecsei, Fundația Estera Timișoara
Leontescu Constantin, Pastor, Biserica Penticostală Filadelfia, Timișoara
Alexandru Neagoe, Pastor, Biserica Betel Timișoara

 

Mars2019