DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Marșul pentru Viață 2018 în România

Martie – LUNA pentru Viață

Din an în an se consolidează tradiția Marșurilor pentru Viață în România alături de cea din lumea occidentală supra-saturată de practica avortului.

În exemplul Statelor Unite se poate vedea că acțiunea nu este zadarnică, că la un moment dat rezistența va cădea, adevărul va învinge și politica anti-viață va fi redusă la tăcere.

Poporul pro-viață câștigă teren pe măsură ce trece timpul, erorile politicienilor se repară extrem de greu și doar în timp, cu multă ispășire a poporului victimă. Este importantă o cultură pro-viață dar ea nu poate prinde rădăcini fără ca legile statului s-o sprijine.

Contrar oricăror predicții, în America a câștigat tabăra pro-life conducerea, susținută puternic de Biserică. La fel de impredictibilă a fost și căderea comunismului în Europa de Est, precum un efect domino. De ce să nu se întâmple la fel cu apărarea vieții nenăscute? Acțiunea lui Dumnezeu poate fi covârșitoare, dacă îi acordăm ”credit” și invocăm ajutorul LUI.

Precum știm situația avorturilor este tristă și îngrijorătoare în România. Alături de exodul tineretului, avortul contribuie în mod hotărâtor la decimarea populației. În fața dramaticului declin demografic, nici cel mai iscusit politician nu va mai avea soluții administrative și legale la un moment dat. Nu vrem să insinuăm că s-ar fi făcut încercări sincere în acest sens în istoria recentă post-comunistă de către politicienii români. Ni s-a dus faima peste hotare pentru furtul, minciuna și corupția pe care le promovăm la nivel de stat. Dar, avortul cu cifrele sale alarmante, nu este el oare mai grav decât toate?
Măsurile legislative neluate în sensul protejării vieții și familiei s-au dovedit a cauza consecințe dramatice în echilibrul social.

În Statele Unite ale Americii s-au produs o serie de evenimente notabile pentru mișcarea de apărare a vieții la cel mai înalt nivel, fără precedent istoric:

– Președintele Trump a declarat ziua de 19 ianuarie ca fiind ”Ziua Națională a Sfințeniei vieții”
– Aceasta a fost ziua când a avut loc al 45-lea Marș pentru Viață din SUA.
– Majoritatea reportajelor media au estimat participanții la un număr de câteva mii. Dar oricine poate încerca să-i numere din filmulețul comprimat în timp realizat de „Students for Life”. Se estimează un număr de 500.000 de participanți.
– Tot în luna ianuarie Președintele a declarat ziua de 16 ianuarie ca fiind ”Ziua Națională a Libertății Religioase”.
– Casa Albă a promulgat legea Actului de Protecție al celui Născut Viu.
– Proiectul de lege pentru avortul la vârsta intrauterină avansată a trecut de Casa Albă în octombrie (2017). Se așteaptă acum aprobarea Senatului.
– Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) a înființat a nouă Diviziune pentru Conștiință și Libertate Religioasă pentru a proteja dreptul la conștiință a lucrătorilor medicali de la încercarea de a fi obligați să participe la practici precum avortul sau eutanasia.
– De asemenea HHS a luat măsuri ca statele să poată interzice utilizarea Medicaid pentru a plăti avorturile. Aceasta desființează directivele Obama care făceau presiuni asupra statelor ca să nu oprească finanțarea Planned Parenthood.
– Pentru prima dată în istorie, un președinte și un vicepreședinte s-au adresat Marșului pentru Viață cu transmisie video live prin satelit.

Îndemnuri practice

Motivația dvs de a participa la Marșul pentru Viață poate fi edificatoare pentru alții. Impărtășiți-o, trimițându-ne povestea Dvs în scris, dacă se poate și însoțită de o poză!

Veniți cu o pancartă personalizată la Marș!

Faceți o mobilizare în anturajul Dvs pentru participarea prietenilor Dvs la Marș!

Tineri talentați:
* puteți crea un video,
* compune un cântec,
* scrie o poezie sau
* picta un tablou

pe tema
* maternității,
* a alegerii vieții în locul avortului,
* a semnificației și a potențialului vieții,
* a ingenuității copilăriei.

Publicați în publicațiile comunității Dvs, pe site-uri web si rețele sociale informații, articole, bannere despre Marș.

Colecționăm mărturiile Dvs despre avort și despre transformări de opinii legate de el, mărturii de la mame, tați și bunici.

Pe medici, politicieni și educatori îi invităm la un cuvânt de încurajare pentru colegii lor de breaslă în ziua Marșului.

Mass media și instituțiile de învățământ au rolul special de a organiza interviuri, reportaje, conferințe și dezbateri media asupra apărării vieții.

Liderii de biserici și grupări își pot folosi în mod minunat darul cuvântului pentru a obține un angajament original al comunității lor în organizarea Marșului.

Solicitați fluturași și afișe de la organizatorii Marșurilor, și distribuiți pe unde puteți.
Pentru zona Timișoara sunați la tel. 0721-335704, Asociația Darul Vieții.

La Marșul pentru Viață este vorba despre Dvs, despre copiii Dvs, despre copiii noștri și despre următoarele generații ale națiunii noastre! 

De aceea vom participa la Marș!