DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Al treilea război mondial despre care nu se vorbește în manualele școlare

«Cu viața umană nu se negociază, nu se numără voturile, nici nu se utilizează în scop ideologic deoarece această problemă trebuie să fie transversală și asumată de către toate partidele” – președintele Federației Spaniole a Asociațiilor pro-vita, Alicia Latorre

Marșul pentru Viață din Timișoara a reunit în mod minunat toate confesiunile creștine într-un număr record de participanți – cca 1500 de persoane.

Numărul participanților din România a fost de aproximativ 110.000. Orașele cu cel mai mare număr de participanți au fost Oradea (11.000 de persoane), Bacău (10.000 de persoane) și București (8.000 de persoane). 

Față de anul 2016, numărul de orașe în care s-a organizat Marșul pentru viață (285) a crescut cu 26% (în 2016 au fost 110 orașe din România), iar numărul de participanți a crescut cu aproape 50% (în 2016 au fost circa 75.000 de participanți).

Mesajul transmis de timișoreni: Creștinii sunt obligați să asculte de Legea lui Dumnezeu dar nu și de legile omenești, atunci când sunt nedrepte. Acestea din urmă nu sunt imuabile, uneori ele pot fi dăunătoare unei națiuni întregi. Atunci când o lege precum legea avortului produce victime zilnice în urma pruncuciderii în pântece, cauzează un dezechilibru ireparabil în balanța demografică a unei națiuni care va duce la dispariția acesteia în timp, un creștin este obligat să atragă atenția politicienilor că se întâmplă ceva grav, care se află în răspunderea lor.

Dacă adoptăm atitudinea că nu mai e nimic de făcut, am devenit complici! Toate lucrările omenești pot și trebuie să fie îmbunătățite – cu atât mai mult dacă sunt imorale!
Politicienii au datoria de conștiință sa găsească soluții, fie ele diplomatice sau radicale.

 „Vai de cei ce rostesc hotărâri nelegiuite și de cei ce scriu porunci nedrepte ca să nu facă dreptate săracilor și să răpească dreptul nenorociților poporului Meu, ca să facă pe văduve prada lor și să jefuiască pe orfani! Ce veți face voi în ziua pedepsei și a pieirii, care va veni din depărtare peste voi? La cine veți fugi după ajutor și unde vă veți lăsa bogăția?”
Isaia 10.1-3.

Spicuiri din discursurile rostite la Marșul pentru Viață din Timișoara, Bunavestire 2017

 IPSSelejanÎPS Arhiepiscop Selejan

România a fost târâtă în doua războaie mondiale. M-am uitat în cartea de istorie a copiilor de la școală în care nu scrie despre al treilea război mondial. De atunci n-a trecut nici un tun și nici un tanc peste țară. Dar în 1990, după ce pe treptele acestea au căzut atâția frați în România, s-au făcut un milion de avorturi – mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale! România a sorbit din potirul amar al celui de-al treilea război.
Să punem sabia în teacă să nu ne mai luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane – pruncul din pântecele mamei!
Despre Timișoara se știe în toată țara că a fost orașul revoluției române. Aș dori ca tot de aici să se audă și să obținem înalta demnitate că Timișoara este orașul vieții!
Doamne binecuvântează de sus orice suflet, nu le lua darul vieții, căci este darul Tău făcut omului – viața!

 

 

Vicarul general Pop Angelo a venit să ne transmită îndemnul ÎPS Lucian Mureșan: Apărarea vieții și a familiei este ”o datorie de conștiință a fiecărui creștin!”

 

FrShenanPărintele Shenan Boquet, președintele organizației Human Life International care cuprinde peste 60 de filiale în lumea întreagă

”Protecția vieții și a familiei reprezintă o luptă la nivel global, deoarece societățile au pierdut sensul demnității vieții. Putem avea o societate prosperă doar dacă protejăm fiecare viață, precum și căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
În Washington au participat anul acesta peste 600.000 de oameni la Marșul pentru Viață. În februarie în Paris au fost 60.000 de oameni.

 

PrDirschlPărintele Johann Dirschl, Vicar General al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, a observat că, din porunca lui Dumnezeu ”înmulțiți-vă și stăpâniți pământul”, noi am reținut doar partea a doua…

 

 

 

Pastorul Samy Tuțac, președintele Conferinței Bisericii Baptiste se întreabă dacă oare Biserica ar putea să stea mută în fața atrocităților care se întâmplă în țara noastră, după cum consideră unii? Biserica se implică pentru că ”nu SamyTutacdorește o țară sub blestem, ci una sub binecuvântarea lui Dumnezeu!” Pastorul Tuțac de asemenea a făcut un apel către parlamentarii români să se țină de cuvânt în privința referendumului asupra căsătoriei formată dintr-un bărbat și o femeie, căci altfel ”distrugerea familiei ne va costa scump!” Iar ”bolile se tratează la spital, nu se legiferează în Parlament!”

 

ImreTeglasyImre Teglasy, reprezentantul Human Life International din Ungaria a arătat că Ungaria, precum întreaga Europa, nu își poate susține propria națiune, și are nevoie de imigranți din cauză că nu respectă legea lui Dumnezeu – ”înmulțiți-vă și stăpâniți pământul”. La Pactul de la Trianon, Ardealul s-a atribuit României din cauză că femeile românce au născut copii, iar femeile maghiare nu au născut! Viitorul aparțione celor care se înmulțesc, conform poruncii lui Dumnezeu!

 

TicuLeontescuTicu Leontescu, pastor la Biserica Penticostală, a transmis mărturia unui medic ginecolog care a efectuat de 4 ori mai multe avorturi decât nașteri și, fiind prins de mirajul banilor, nu mai poate ieși din acest cerc vicios distrugându-și viața prin dependență de alcool. Să fie luare aminte tuturor medicilor ginecologi!

 

 

Joannes Bucher , coordonator pentru HLI Europa

BucherSărbătoarea Buneivestiri este sărbătoarea vieții! Ea ne arată că noi nu ne putem dărui viața nouă înșine; aceasta este o chestiune logică, nu teologică; important e ce anume așteaptă viața de la noi. Viața este o mare mărturie despre frumusețea și tandrețea pentru care ne-a creat Dumnezeu și EL ne trimite să dăm mărturie altora că viața este frumoasă!

 

 

Ben Oni Ardelean, deputat

BenoneArdeleanOrice lege are un principiu moral înserat în ea, un filon moral. Fără asta nu mai avem lege. Trebuie să demonstrăm că vrem să avem o moralitate creștină. Avem de ales între pro-viață și pro-alegeri. Trebuie să ne apărăm identitatea de creștini. Avem nevoie de oameni ca dvs pentru referendumul pe care îl pregătim referitor la căsătoria dintre un bărbat și femeie. Viața are prioritate!

 

Fost senator Iovescu Ioan a fost în fiecare an alături de noi.

Iovescu”Soluția este să bateți în fiecare săptămână la ușile parlamentarilor. Este bine că ieșim în stradă, dar dacă nu-i deranjăm pe pralamentari, ei o să se ocupe de altceva iar noi o să rămânem doar cu manifestația în stradă.”

 

 

AlexNeagoePastor Alex Neagoe

Dreptul la viață și dreptul la familie sunt cele două drepturi fundamentale recunoscute. Un studiu din anii 90 realizat de Universitatea Harvard împreună cu cea din Chicago asupra a 550 copii de la Leagănul din București a arătat că copiii crescuți fără mediu familial suferă de carențe emoționale, intelectuale. Porțiuni întregi de creier nu s-au dezvoltat.
De ce a trebuit să așteptăm mii de ani ca să credem ceea ce Biblia ne-a învățat de la început?

 

ALBUM FOTO