DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Tinerii căutători și găsitori de fericire

Un grup de tineri de la Biserica Sf. Maria Regina Păcii au pornit spre INTC Cluj hotărâți să caute și să găsească fericirea întru curăția inimii! Acolo, împreună cu alți 2.200 de tineri din toată țara, au aflat o mulțime de lucruri de la pr. Daniel Ange, care duce o viață de pustnic în mijlocul lumii secolului XXI și care freamătă de plinătatea Spiritului Sfânt. 

Meditațiile părintelui au fost în ton cu problemele acute ale mișcării de apărare a vieții: în primele două zile a vorbit despre ideologia gender cu toate deviațiile ei diabolice și despre castitate – o temă pe înțelesul tinerilor.

Printre altele părintele a făcut tinerilor o analogie între trăirea adevărată a sexualității și dăruirea lui Isus Cristos în Sf. Euharistie. Semnificația profundă a sexualității nu e niciodată numai fizică, ci întotdeauna include și o latură spirituală, deoarece trupul și sufletul sunt una iar separarea lor înseamnă moarte. Prin primirea sf. euharistii are loc un proces miraculos de vindecare a sexualității! 

De asemenea părintele Daniel Ange a rostit cuvinte memorabile despre splendoarea Bisericii lui Cristos: Noi astăzi nu am ști nimic despre Isus dacă n-ar fi existat Biserica! Sf. apostol Pavel și-a adresat scrisorile sale comunităților bisericești, și acestea le-au transmis mai departe. Biserica a existat înaintea Bibliei și ea este cea care a cules și confirmat Sfinta Scriptură!

În ultimii 100 de ani au fost mai mulți martiri decât în toate celelalte XIX secole anterioare! 
”Voi, tinerilor, sunteți rodul sângelui vărsat al martirilor acestei națiuni – preoții și episcopii persecutați și uciși de către regimul comunist! Este un miracol că voi sunteți astăzi aici și vă puteți împărtăși cu Trupul lui Cristos!” exclama părintele. Biserica din România renaște!

Nici o persecuție nu poate întoarce Biserica în catacombe, precum nici Cristos înviat nu poate fi întors în mormânt!

O audiență specială au avut conferințele susținute de soții Dan și Julia Călinescu pe tema ”9 secrete despre prietenie, dragoste și sex și cum să le aplici în viața ta începând de astăzi”. Cu amfiteatrul plin ochi, prezentarea s-a repetat de două ori. ”Ce le-a făcut căsătoria tinerilor, astfel încât nu mai au încredere în ea, nu vor să se mai căsătorească și socotesc că nu mai există control asupra ei?” întreba Julia, invocând indirect rata mare a divorțului în contextul libertinajului sexual propus de lumea modernă.

Iar Dan Călinescu a motivat tinerii să depună angajamentul pentru castitate, semnând câte un card de castitate  – deoarece numai astfel țara aceasta va putea avea pe viitor familii sănătoase și integre, modele și speranță pentru societate!

Și, cu adevărat, tinerii s-au năpustit la final spre catedră pentru a lua în primire cardul de castitate și alte materiale pro-castitate, spre marea bucurie a tuturor!!

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tinerii noștri care au  participat cu creativitate, generozitate, decență, cu inima deschisă și curată la această întâlnire care trasează directivele Bisericii spre viitorul ei!