DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Sute de români stau în frig și ploaie în stradă pentru încetarea avorturilor

40-de-zileCampania ”40 de Zile pentru Viață” este cea mai mare mișcare pro-viață din lume care se desfășoară pentru a treia oară și în România.

Aceasta are loc în perioada 28 septembrie – 6 noiembrie în patru orașe din România, Cluj-Napoca, Gherla, Bistrița-Năsăud și București.

La Cluj, campania este organizată anul acesta de o echipă de studenți care, alături de alți promotori ai vieții, stau câte 12 ore pe zi în stradă în fața Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

Coordonatoarea campaniei, Cristina Șona:

 ”Este o campanie a tinerilor și asta este foarte îmbucurător pentru că astfel încercăm să educăm tinerii să aleagă viața pentru că știm că se întâmplă foarte multe cazuri în care, din păcate, din cauza presiunilor, ei nu aleg viața. Da, stăm 12 ore în stradă, de luni până duminică și ne rugăm și stăm într-un loc vizibil cu scopul de a trage un semnal de alarmă că în România avem mai puțini locuitori, în momentul actual, decât copiii care au fost avortați. Se dorește a se transmite mesajul că fiecare viață este irepetabilă și trebuie prețuită.”

 ”40 de Zile pentru Viață” este o inițiativă care a început în urmă cu 12 ani în Statele Unite ale Americii iar astăzi se desfășoară în sute de orașe din toate cele 50 de state americane precum și în alte țări din Europa, Asia și Africa.

Potrivit organizatorilor, prin acțiunile provita din acești ani au fost salvate peste 11.000 de vieți.

Sursa: Radio Mureș