DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Să recunoaștem adversarul pentru a-l putea combate!

Părintele Shenan Boquet către seminariștii catolici la turneul din România în perioada 26-30 martie 2017

”Trebuie să reînvățăm oamenii cum să iubim viața, s-o respectăm, s-o apărăm și cum s-o slujim” (Ioan Paul II în Evanghelia Vieții)

DSC_0328_webDiscursul părintelui s-a structurat asupra a 3 puncte:

  1. O imagine globală despre căile de atac ale vieții și familie
  2. De ce această luptă e atât de importantă pentru seminariști, preoți și episcopi.
  3. Ce putem face concret

Organizația HLI a fost prezentă 157 țări, a 158-a țară fiind Bangladesh; părintele Shenan personal a vizitat 65 țări, fiind poreclit la un moment dat ”preotul zburător”.

Oriunde în lume viața și familia sunt atacate. Biserica la rândul ei se luptă, deși se află într-o criză a vocației, într-o criză a conducerii și a credinței. Ne aflăm într-un vas plin de găuri!

Atacul asupra demnității umane se desfășoară pe 3 fronturi:  de la nivelul guvernamental, de la corporațiile internaționale și de la organizațiile locale.

De asemenea UE atacă familia și viața – căci ea a tăiat rădăcinile creștine, la fel și programul SUA care lucrează pentru controlul populației.

Fondul Populației al ONU (UNFP), care lucrează și la Geneva, a cheltuit în intervalul 1996-2016 184 miliarde dolari pentru controlul populației.

În 1977 în politica SUA s-a lansat raportul Kissinger SSM 200 prin care se schimbă modul în care se percepe idea de populație: americanii au socotit că ar fi bine să-și ia  resursele altor țări prin controlul populației.

Germania, Australia, Japonia, Marea Britanie au subscris la această politică, de asemenea multe corporații internaționale precum UNICEF, Rotary în România, Marie Stopes International.
Însă controlul populației nu va ridica nivelul de trai în lumea a treia.

Aceste corporații cu programele lor nu investesc în apa potabilă sau în ridicarea nivelului de trai din lumea a treia, ci în reducerea populației acesteia prin avort, contracepție, sterilizare etc.; ei lucrează la reducerea populației deși nici o țară din Occident nu atinge rata de înlocuire a populației!

Dacă Trump a tăiat recent fondurile pentru avort, Soros imediat s-a oferit să le compenseze.

În Africa există peste 400 de grupuri care lucrează pentru controlul populației. În acest scop se aplică de cele mai multe ori manipularea și șantajul: de exemplu îi obligă să facă un curs de contracepție în schimbul unor vaccinuri împotriva malariei.

Biserica a eșuat să transmită mesajul Evangheliei – de aceea eixstă multă disidență. Însă noi trebuie să-i învățăm pe oameni să respecte, să  apere și să iubească viața – cum a spus Papa Ioan Paul al II-lea.

O lege de abrogare a avortului n-ar opri avortul, pentru că lumea l-a îmbrățișat deja. De aceea noi vrem schimbarea inimii și a minții.

Documentele de bază ale Bisericii pentru discuțiile noastre sunt enciclicile Humanae Vitae, Evangelium Vitae, Castii connubii, Donum Vitae.

Primește Evanghelia, crede și instruiește spune episcopul la hirotonire viitorului preot.

Pentru misiunea de păstor sufletesc avem nevoie de aceste cunoștințe!

 Biserica are o învățătură oficială care nu este opinie personală. Aceasta arată că nimeni nu are dreptul să abuzeze de altă persoană, s-o vătămeze, cu excepția propriei apărări.

Politica și mentalitatea de a nu  investi în natalitate reprezintă un act de violență împotriva familiei.

Și noi ca preoți fără familie facem parte din familia umană și trebuie să ne implicăm în găsirea soluțiilor, facem parte din conversația despre natalitate.

Cu ce veți contribui ca preoți, ca episcop, ca Biserică în această conversație? Nimeni nu are dreptul să se sustragă din conversație!

Toți trebuie să răspundem la întrebarea Domnului: ”ce ai făcut astăzi pentru Mine?”- precum Petru a fost întrebat de către Isus: ”Petre, mă iubești tu pe Mine?”

Voi sunteți viitorul, sămânța schimbării în țările voastre! Cum ne tratăm unii pe alții, cum ne recunoaștem datoriile și responsabilitățile, cum vom construi această cultura a vieții la care suntem chemați?

Și Maica sfântă de Guadalupe apare însărcinată vorbind despre demnitatea vieții.

Lupta este spirituală, de aceea avem nevoie de oameni sfinți! Programul pastoral este bine să fie construit în jurul problemelor din confesional. Părintele Shenan propune episcopilor un proiect pentru a pregăti seminariștii ca să poată contracara tacticile totalitare pentru distrugerea demnității umane. Pe lângă avort, Biserica trebuie să se lupte și să ia atitudine și împotriva contracepției, a tehnicilor de fertilizare in vitro și implantare, a mamelor surogat, a recoltării de organe, a eutanasiei ș.a.

Planificarea naturală a familiei este soluția pentru cuplurile creștine, care sunt administratori ai darului sexualității și fertilității primite de la Dumnezeu! Dacă un cuplu va trebui să amâne o sarcină sau să distanțeze nașterile, contracepția nu este niciodată soluția. Va trebui să le vorbim despre abstinența periodică.

Voi sunteți chemați să construiți cultura vieții care începe în voi și în mine, ca indivizi. Ce doriți să faceți în slujba lui Dumnezeu? O să faceți doar ce vreți voi, sau ce vrea Dumnezeu? Trebuie să fim instrumente ale lui Dumnezeu!

ALBUM FOTO

______________

Părintele Shenan Boquet provine dintr-o familie care și-a trăit cu fervoare credința având mulți copii și a fost mereu fascinat de doctrina socială a Bisericii care ne învață cum să ne raportăm la cei săraci, orfani, abandonați și slabi. A fost hirotonit preot diecezan și lucrează de 6 ani la organizația Human Life International în calitate de președinte și misionar pentru cca 156 se țări.