DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Numărul avorturilor în Ungaria a scăzut cu o treime prin aplicarea politicii pro-familia

Țara blamată constant în ultimii ani de către Uniunea Europeană pentru ”subminarea statului de drept”, chiar amenințată și sancționată economic de către UE, alături de Polonia creștină, cele două țări fiind așezate în rând cu România cea faimoasă pentru corupția fără precedent istoric – iată că politica creștină a Ungariei de apărare a vieții și a familiei dă roade!

Totodată cade minciuna că legea nu are influență asupra numărului avorturilor, care se vehiculează chiar în cercurile pro-vita din România.

katalinnovakSe resimte sprijinul mărit al guvernului maghiar pentru familii! S-a creat un ambient în care cresc căsătoriile și scade numărul avorturilor, a anunțat ministrul Katalina Novak într-o conferință internațională asupra vieții și a familiei.

De asemenea a scăzut numărul divorțurilor (de la 23.873 în 2010 la 18.600 în 2017) și a urcat numărul căsătoriilor de la  35.520 în 2010 la 50.600 în 2017!

”O condiție indispensabilă pentru dezvoltarea socială pe termen mediu și lung și pentru sustenabilitatea Ungariei este girul permanent în domeniul demografic” a afirmat Katalin Novak, ministrul maghiar pentru Familie, Tineret și Afaceri internaționale.

”Acest obiectiv se poate obține printr-o politică de familie stabilă, complexă, bine orientată și flexibilă care să fie capabilă să se adapteze la condiții și necesități schimbătoare”, a mai adăugat ministrul.

Discursul omului politic maghiar la conferința pentru familie s-a intitulat ”Politica familiei în Ungaria în spiritul Humanae Vitae și Veritatis Splendor” și a fost ținut la Roma în 21 mai 2018. Congresul a fost convocat de către Academia Ioan Paul al II-lea pentru viața umană și pentru familie și s-a concentrat asupra enciclicilor cheie ale Bisericii precum Humanae Vitae și Veritatis Splendor, pentru a comemora aniversările acestora de 50 respectiv 25 de ani.

Politica actuală a Ungariei se dedică printr-un program amplu susținerii familiei:

sprijină maternitatea prin remunerare, acordă beneficii fiscale pentru familii, subvenții pentru locuințe, deduceri fiscale care încurajează cuplurile tinere să se căsătorească, prestații de vacanță, tabere de vară gratuite pentru copii, cărți subvenționate și reduceri la costurile serviciilor. Astfel familiile au experimentat câștiguri financiare semnificative, inclusiv o creștere de 63,8% a venitului net din 2010, datorită reducerilor impozitului.

Statisticile arată o creștere a numărului nașterilor și a ratei generale de fertilitate din 2010 până în 2017!

Noua Academie Ioan Paul al II-lea pentru Viață a luat ființă datorită unor intelectuali catolici și apărători ai vieții, fiind condusă de laici, după ce Papa Francisc a reformat Academia Pontificală originală pentru Viață în 2017.

Sf. Părinte Papa a eliminat obligația de a semna o declarație pentru păstrarea învățăturilor Bisericii în apărarea vieții, a numit câțiva promotori ai avortului ca membrii ai Academiei și a inclus imigrația și mediul înconjurător printre competențele Academiei.

Sursa aici

Citiți și ”Ungaria vede scăderea numărului avorturilor odată cu creșterea politicilor pro-familia!”