DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Novenă Mondială de Adorație Euharistică

Papa Ioan Paul al II-lea a spus odată: ”Prin adorație creștinul contribuie în mod misterios la transformarea radicală a lumii”. Din acest motiv, răspunzând chemării Papei Francisc către credincioși pentru a oferi rugăciuni speciale în timpul acestui an pentru Sinodul Familiilor din octombrie 2015, a fost lansată o Novenă mondială de Adorație euharistică pentru a aduce Biserica, pe Papa, părinții sinodali și toate familiile în fața Inimii Preasfinte a lui Isus din Preasfântul Sacrament.

Societatea Adorației Euharistice pentru Sinodul Familiilor 2015, o inițiativă laică care a luat ființă anul trecut în Roma, invită clerul, persoanele consacrate și credincioșii din lumea întreagă să ia parte la această Novenă.

Ea ne propune să dedicăm fiecare primă joi a lunii, timp de nouă luni la rând, Adorației euharistice, începând cu 5 februarie și încheind cu 1 octombrie, sărbătoarea Sfintei Tereza de Lisieux, cu trei zile înainte de deschiderea Sinodului.

Papa Francisc  a salutat discuția și a cerut în același timp rugăciuni pentru Sinodul Familiilor care se desfășoară în interval de nouă luni.

Lista completă a sărbătorilor Novenei Euharistice este următoarea:

–       Joi, 5 februarie (Sf. Agata)

–       Joi, 5 martie

–       Joi, 2 aprilie (Joia Mare)

–       Joi, 7 mai

–       Joi, 4 iunie (Corpus Cristi)

–       Joi, 2 iulie

–       Joi, 6 august

–       Joi, 3 septembrie

–       Joi, 1 octombrie (Sf. Tereza de Lisieux)

Toți credincioșii sunt invitați de asemenea să răspândească Novena prin mijloacele sociale mass media.

Cardinalul Wilfred Napier OFM arhiepiscop de Durban (Africa de Sud), unul dintre cei patru președinți ai Sinodului, promovează Novena spunând că aceasta este ”una dintre cele mai bune pregătiri din câte poate Biserica să întreprindă pentru cea de-a doua sesiune a Sinodului”.

Inițiativa este încredințată în mod special Sfintei Tereza de Lisieux care mijlocește în mod continuu pentru Sf. Biserica și pentru Sf. Părinte Papa.

Mai multe informații:

Internet: http://adorationforsynod2015.blogspot.it/

 Apel filial către Sanctitatea Sa Papa Francisc