DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Manual de educație sexuală creștină!

În luna mai 2013 a apărut manualul „Aspiră” de Scott Phelps (de la Abstinence and Marriage) în limba română! 120 de pagini, cu imagini si grafice, publicat la Editura Suorilor Lauretane din Baia Mare. Îl recomandăm călduros tuturor profesorilor de religie, cateheților, preoților, persoanelor consacrate care lucrează cu tinerii, librăriilor creștine.

Este un instrument indispensabil pentru a forma convingerea tinerilor de a trăi în abstinența sexuală până la căsătorie.

Manualul este bazat pe studiul mai multor teorii de modificare a comportamentului, folosește metoda inductiv-obiectivă, adică elevii analizează ei înșiși avantajele abstinenței și pierderile în urma activității sexuale premaritale.

 

Materialul a fost folosit cu succes în învățământul din SUA, contribuind la reducerea ratelor de sarcini și avorturi adolescentine – totul fiind documentat statistic dintr-o serie de resurse.

„Aspiră este destinat să te ajute să te gândeşti la cele mai importante decizii din viaţa ta. În mod special este destinat să te ajute să rezişti multor presiuni care te indeamnă spre activitatea sexuală şi luarea deciziilor celor mai înţelepte cu privire la aceasta. Aspiră are rolul de a te învăţa cum să rezişti presiunii prezentului alegând în schimb să-ţi continui viitorul liber. Dacă aceasta este dorinţa ta, Aspiră te poate ajuta să o consolidezi şi să o realizezi. Dacă nu eşti sigur ce trebuie să faci, Aspiră te poate ajuta în consolidarea acestei decizii atât de importante.” (autorul Scott Phelps)

 “Tinerii din ziua de azi sunt disperaţi după o imagine a unei relaţii autentice şi sexuale. Aspiră le oferă informaţiile de care au cea mai mare nevoie în deciziile lor cu privire la sex şi la relaţii, cu viziunea că această taină a căsătoriei completează imaginea iubirii, angajamentului şi sexualităţii autentice.”

Jeff Kemp, Preşedintele, Families Northwest & former NFL quarterback

 

„Puţine lucruri sunt mai importante pentru tinerii şi pentru societatea din ziua de azi decât transmiterea generaţiei următoare a unei culturi puternice bazate pe căsătorie. Tinerii de astăzi sunt flămânzi după aceste două: o informaţie clară şi mesajul de speranţă pe care Aspiră îl transmite.”

Maggie Gallagher, Preşedintele instituţiei pentru căsătorie şi politică publică şi co-autor al The Case for Marriage

 

 „Eu şi soţia mea Veronica am fost capabili să rezistăm presiunii care ne îndemna la activitatea sexuală până după căsătorie. Ştiam în primul rând că abstinenţa este una dintre cele mai bune căi ca să te pregăteşti pentru o bună căsătorie în viitor, dacă aceasta este ceea ce doreşti. Noi am făcut-o şi ştim că şi tu o poţi face. Aspiră  te poate ajuta să realizezi ceea ce ţi-ai propus.”

  1. C. Green, Preşedintele Fundaţiei Tinerilor A.C. Green,Antreprenor de succes, NBA

 

„Aspiră este un instrument extraordinar pentru profesori cu scopul de a le arăta tinerilor adevărul despre presiunea din toate părţile cu care ei se confruntă astăzi. Cât de extraordinar ar fi să vedem o nouă generaţie  de tineri cărora nu le este teamă să facă ceea ce este bine.”

Pam Stenzel, Autor şi Director al Enlighten Communications

 „În aceste situaţii, tinerii trebuie să ştie cum să ia decizii înţelepte pentru a rezista presiunii negative. Scott Phelps a furnizat o altă resursă excelentă pentru tineri.  Aspiră este instrumentul perfect pentru a ajuta tinerii din zilele noastre să-şi protejeze sănătatea şi să câştige o speranţă pentru viitorul lor.”

Doug Herman, Vorbitor şi Autor;  Time for a Pure Revolution, Come Clean

 Comenzi la tel. 0721-335704, Asociația Darul Vieții

Citiţi un extras din manual:

Abstinența și căsătoria – o legătură clară!

………………….

O REPLICĂ LA EDUCAȚIA SEXUALĂ COMPREHENSIVĂ

Apariţie editorială, mai 2013!
A apărut manualul Aspiră de Scott Phelps, traducere din limba engleză de Asociaţa Darul Vieţii – o resursă excelentă și indispensabilă pentru toți educatorii/formatorii creștini în vederea educației sexuale pentru abstinență sexuală – o replică demnă la educația sexuală modernă care instigă la începerea vieții sexuale.

 

Mahatma Gandhi, nefiind creştin, a sesizat: există doar două feluri de educaţie sexuală, una pentru abstinenţă şi alta care încurajează începerea vieţii sexuale!

 

Întreg materialul a fost conceput în urma unor studii de modificare a comportamentului la tineri: ce fel de metode pedagogice / didactice determină o modificare în conduită? Teoria dezvoltării pozitive a tinerilor, teoria inoculării sociale, teoria normării sociale, teoriile învăţării sociale şi eficacitatea personală, modelul încrederii în sănătate şi educarea caracterului – toate acestea, aplicate corect, vin în sprijinul reducerii activităţii sexuale adolescentine şi a consecinţelor acesteia.

Prin implementarea acestui tip de educaţie sexuală la scară naţională în SUA s-a obţinut scăderea ratei avorturilor, a sarcinilor adolescentine şi a bolilor venerice în timpul administraţiei George Bush (dovedite statistic!).

După cum elevilor și adolescenților nu le plac concluziile gata confecționate de către educatori, vrând să le descopere ei înșiși, ei sunt invitați să analizeze implicațiile și consecințele stilului de viață cast respectiv cel al unei vieți sexuale pre-maritale, pe marginea unor cazuri/situaţii concrete de viață.  După principiul „Spune-mi, uit; arată-mi, îmi amintesc; implică-mă, înţeleg”, adolescenţii au la dispoziție metode didactice diverse, precum povestirea, brainstorming, interviu, activităţi kinestezice, discuţia, jocul de rol, satira, căsuţa de întrebări, mima ş.a.

Materialul nu conține argumente religioase, ci doar argumente psihologice, de sănătate, educaționale, relaționale, sociale, de comunicare,  economice.

Capitolele au obiective specifice, precum 
1. A trăi viaţa cu un scop: înţelegerea importanţei de a avea un plan/un scop în viaţă; cum îl putem menţine, cum îl putem pierde? 
2. A fi ferm: a învăţa şi a practica o rezistenţă faţă de presiunile negative din jur
3. Gândeşte mai departe: A învăţa să gândească mai departe şi să evalueze disponibilitatea lor de a-şi asuma consecinţele unei vieţi sexuale premature. Incidenţa bolilor venerice.
4. Protejează-ţi mintea: Cum să se protejeze faţă de influenţele/manipulările mass media
5. Puterea auto-controlului: Avantajele auto-controlului, care le poate dărui libertatea de a decide care sunt instrumentele care le vor modela viaţa, pentru ca decursul vieţii lor să nu fie determinat de constrângeri exterioare.
6. Fundamente pentru căsătorie: recunoaşterea elementelor sănătoase şi a celor distructive pentru o căsătorie.
7. A începe din nou: Importanţa de a ne debarasa de greşelile noastre din trecut, pentru a ne concentra pe viitor şi a începe din nou.
8. Imaginea de ansamblu. Legătura dintre abstinenţă, realizările academice şi oportunităţile de viitor. Recompensele abstinenţei.


Comanda
ți manualul la Asociația Darul Vieții, tel. 0721-335704.
Donație sugerată de 15 lei/bucata. La o comandă de cel puțin 10 bucăți expedierea este gratuită.
La comenzi din partea librăriilor/organizaţiilor eliberăm factură.

Părinții îl pot dărui diriginților și profesorilor de religie ai copiilor lor. Un minunat cadou de sfârșit de anșcolar!