DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Retrospectiva 2019

Asociația Darul Vieții

La acest sfârșit de an a sosit din nou ceasul să tragem linie, să evaluăm proiectele noastre, să tragem concluziile și să aducem mulțumiri întregii echipe de colaboratori și susținători întru rugăciune și întru cele materiale!

Fără Dumneavoastră nu am fi putut merge înainte, ați fost precum niște nestemate ale unui mozaic inedit pentru noi din care au reieșit atâtea lucrări miraculoase prin revărsarea binecuvântării lui Dumnezeu! Laudă și glorie LUI!

retrospectiva2019Recunoștință specială sponsorilor noștri: Atu Tech Sollutions SRL, Lux SRL, SC Juks Consulting SRL, Vendigespression SRL, MCS-Construction SRL!

Cea mai adâncă recunoștință a noastră se îndreaptă desigur către frații noștri de credință și colaboratorii străvechi: Human Life International, Ja zum Leben și Osteuropahilfe ”Triumph des Herzens”!

Cerem iertare celor pe care i-am supărat, celor față de care am avut alte păreri!

Mai ales contăm pe apropierea și susținerea Dumneavoastră și în Noul An al Domnului 2020!

Casa Mater Misericordiae sau cum Dumnezeu a lucrat prin incapacitatea oamenilor

După o întrerupere de un an de zile de activitate a centrului maternal din cauza insuficienței autorizațiilor, Dumnezeu ne-a oferit ajutor prin modificarea legislației astfel încât obținerea ei se mai poate amâna până la îndeplinirea tuturor condițiilor. Toată întreruperea a fost sub supravegherea Providenței divine căci, deși am făcut eforturi publicitare ca să vindem casa la un preț favorabil, nu s-a găsit nici un cumpărător, nu am găsit nici un depozit unde să ducem lucrurile gospodărești, nu am găsit nici măcar ajutorul necesar de forță umană care să se ocupe de eliberarea casei: cei doi angajați și colaboratorii fiind cu probleme de incapacitate de muncă fizică sau temporară.

După parcurgerea lungilor proceduri birocratice de studiu al legislației, de consfătuiri cu profesioniștii, de întocmire hârtii și regulamente, am putut re-deschide centrul maternal în 25 noiembrie 2019.

Deși personalul este insuficient și suprasolicitat, avem bucuria faptului că Dumnezeu ne-a trimis punctual mai multe persoane de ajutor în diverse domenii.

Un astfel de centru este un angrenaj complex de forțe, de dăruire și angajament greu de anticipat care la rândul său produce și motivează binefăcătorii care au început să-și ofere prompt ajutorul. Încă avem nevoie de sprijin pentru cca 60% din cheltuielile de personal.

Fiind cazuri destul de grave care vin la noi, cum ar fi mame tinere care au crescut la orfelinat și care poartă multe carențe educaționale și afective, este nevoie de asistență și supraveghere continuă în centru.  

Părintele Ovidiu Telescu și-a asumat angajamentul de a celebra săptămânal Sf. Liturghie în Capela casei și de a purta grija duhovnicească a mamelor.

Le ajutăm pe acele mame care sunt mai lipsite de ajutor și mai ales pe cele în pericol de a recurge la avort.

Centrul maternal găzduiește din noiembrie respectiv decembrie 2019 două femei gravide, dintre care una cu doi copilași.

Africa de Sud

Misiunea Icoanei miraculoase a Fecioarei Maria de la Guadalupe a continuat și anul acesta în martie 2019 în ținuturile îndepărtate ale Africii de Sud fiind condusă de părintele Ioan Chișărău însoțit de Părintele Francesco Rizzi din Italia. Scopul periplului icoanei este oprirea avortului, Ea fiind Protectoarea copilașilor nenăscuți care în toate locurile lasă în urma ei aceeași trezire a conștiințelor, același entuziasm pentru lucrarea cerească, aceeași iubire de Dumnezeu, numeroase convertiri și binefaceri în suflete. 

Mame ajutate în 2019

De trei ori pe an, de Crăciun, de Sf. Paști și la începutul anului școlar invitam firmele și alți binefăcători din comunitate la ajutor pentru mame cu copii mulți și cele în situații grave. Organizăm o întâlnire a acestora cu mamele, care este și prilej de catehizare cu un cuvânt de învățătură al preotului.

De Crăciun 2019 a ajutat SC Braun, SC Ambalajul Metalic și Liga Studenților.

Pentru situații deosebit de grave am acordat ajutor de urgență: lemne de foc pentru iarnă la 2-3 familii, înlocuirea unei uși de intrare pentru o familie, achiziționarea unei sobe de gătit și încălzit pentru o familie din Parța.

Cazul Maricica

Un caz aproape miraculos în ultimii doi ani este construcția unei căsuțe de mâna unei femei cu șase copii, Maricica, pornind de la niște ziduri existente în roșu. Mama a șase copii altfel risca să îi piardă prin plasament familial sau chiar adopție, neavând adăpost. Atât comunitatea parohială cât și colaboratorii noștri din Elveția s-au sensibilizat față de acest caz și și-au oferit contribuțiile în mod generos. Astăzi familia beneficiază de două camere, un hol / bucătărie și o baie.

Publicații

Pe lângă buletinul electronic bilunar de știri și actualizarea regulată a paginii de internet darulvietii.ro, am tipărit anul acesta:

– Pliantul ”10 motive pentru care ideologia gender dăunează copilului meu”, – Broșura ”Niciodată umanitatea nu a coborât mai adânc spre abis” (mărturia lui Marino Restrepo) și

– Revista ”Marșul pentru Viață 2019”.

Pregătirea pentru căsătorie

Șase cupluri au parcurs pregătirea pentru căsătoria cea indisolubilă bazată pe trăirea reglării naturale a concepției recomandată de Sfânta Biserică Catolică: singurul mod de viață pentru cei căsătoriți aducător nu numai de beneficii temporale cât mai ales de binecuvântări cerești!

Campania pentru castitate

De două ori pe an lansăm campania pentru castitate în Parohia ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara, chemând tinerii să-și ia angajamentul public de a trăi în curăție și în abstinență sexuală până la căsătorie. Un frumos grup de tineri s-a devotat astfel Bisericii și trăirii credinței.

Marșul pentru Viață

Odată cu marșurile organizate simultan în toată țara am organizat din nou Marșul pentru Viață din Timișoara în martie 2019  – care constituie cel mai important eveniment al mișcării de apărare a vieții din țară în plan social.

Prioritatea rugăciunii

Săptămânal grupul de rugăciune de la Biserica greco-catolică ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara se roagă Sf. Rozariu pentru salvarea copilașilor nenăscuți și pentru oprirea avorturilor în România.

În data de 13 a fiecărei luni Parohia face o procesiune de ispășire pentru păcatul avortului în jurul Parcului ”Carmen Sylva”.

Oprirea avorturilor este și una dintre principalele intenții comune ale Nopților de Veghe care se desfășoară cu participarea credincioșilor din mai multe orașe ale țării.

 

Gerda Chișărău, coordonator proiecte