DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Retrospectiva 2011

La cumpăna anilor privim cu multă recunoştinţă înapoi spre anul 2011 pentru faptul că Dumnezeu a fost zilnic alături de noi, pentru toţi colaboratorii noştri preţioşi care au oferit multe ore de voluntariat muncii de apărare a vieţii, pentru sponsorii noștri apropiați de inima noastră, pentru toate reuşitele şi eşecurile din care am putut învăța, mai ales mulțumim lui Dumnezeu pentru preoții care și-au pus la inimă cauza vieții.


CAMPANIE PENTRU CASTITATE
Am distribuit materiale pentru promovarea castităţii profesorilor creştini din diverse licee din ţară (afişe, broşuri despre contracepţie, avort, pliante, metoda „Aspiră”), am fost prezenți în licee din Timișoara precum Lenau și Liceul Catolic Gerhardinum.
Împreună cu o echipă formată ad-hoc cu colaboratori de pe internet am tradus manualul„Aspire” de Scott Phelps. În vara anului 2011 am obţinut şi copy rightul autorului, împreună cu o parte din pozele originale ale cărţii.
În 9 octombrie 2011 patru tineri simpatizanţi ai campaniei pentru castitate au depus angajamamentul public pentru castitate, în special pentru păstrarea abstinenţei sexuale până la căsătorie. Comunitatea le-a oferit un tort mare şi un mini-concert la vioară în onoarea lor. Conform ecourilor, acest eveniment a dăruit credincioşilor poate cea mai mare bucurie din tot anul.

ZILE PENTRU APĂRAREA VIEŢII ÎN PAROHII
Am continuat să organizăm Zile pentru Apărarea Vieţii în parohii cu icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Guadalupe in parohii precum: jud. Bihor, Cluj, Bucureşti, Giurgiu, Băile Herculane, Craiova, Constanţa, Mihail Kogălniceanu, Mangalia, Braşov. Toate aceste evenimente au adus o puternica conştientizare asupra importanţei protejării vietii, însoţite fiind şi de vindecări interioare şi fizice, precum cea a doamnei Fira Debora din St. Mihaiul Român (vindecată în prezenţa icoanei de Guadalupe în 2010 de o puternică durere de piept).

PELERINAJE şi PELERINI
Pelerinajele organizate de pr. Chişărău la Medjugorje si în Țara Sfântă au devenit şi pelerinaje prolife, cu intenţii de rugăciune şi ispaşire pentru păcatul avortului, mulţi pelerini dorind să se implice în această muncă.

CONFERINŢE
In martie am organizat un tur de conferinţe la Seminariile greco-catolice din Baia Mare şi Cluj împreuna cu Joannes Bucher, coordonatorul HLI pentru Europa, unde au fost motivaţi seminariştii să se implice în lupta ultra-actuală de apărare a vieţii.
In 20 octombrie am organizat împreuna cu Center for Bioethical Reform o întâlnire interconfesională de lucru cu apărătorii vieţii din zona de vest a ţării.

CONTACT MEDICI GINECOLOGI
In ajunul Crăciunului am contactat în scris pe toţi medicii ginecologi cu cabinete private din judeţul Timis, încurajându-i sa renunţe la practica avortului şi să devină apărători ai vieţii. Asteptam feed-back-uri cu speranţa în Dumnezeu!

AJUTOR FEMEI ÎNSĂRCINATE ŞI MAME
Am avut ocazia să ajutăm câteva femei însărcinate şi mame cu copii mici în acest an, şi prin sf. Anton, şi datorită ajutorului de care am beneficiat de la cei cu inimă buna. Dumnezeu să vă răsplătească!

MARŞ PENTRU VIAŢĂ
Prin organizarea Marşului pentru Viaţă din Timişoara, în 26 martie 2011, mişcarea de apărare a vieţii a primit carisma unităţii: aproape toate confesiunile creştine au participat, astfel încât mesajul către autorităţi a penetrat prin toate canalele mediatice! 
Participarea noastră la Marşul similar de la Budapesta, din 28 dec.2011, de Ziua Pruncilor Nevinovaţi, a fost încă o ocazie de solidaritate internaţională şi interconfesională în acest domeniu major al apărării vieţii.

Distribuirea calendarului prolife – o ocazie specială pentru promovarea mişcării de apărare a vieţii şi de afirmare a reţelei de colaboratori ai Asociaţiei Darul Vieţii, formată în bună parte din pelerini care au fost la Medjugorje. Mulţumim în special acelor preoţi care au înţeles importanţa promovării acestei mişcări!

Editarea ziarului electronic si tiparit Darul Vietii constituie o sarcină permanentă, acesta fiind menit sa amintească fraţilor şi surorilor noştri din toata ţara în mod regulat, cu vreme şi fără vreme, că viaţa este preţioasă şi merită s-o apărăm, precum o fac mulţi oameni chemaţi pe întregul pământ.
 
Piesa de teatru Copiii vor salva lumea! a constituit un debut artistic într-ale teatrului prolife din partea tinerilor din Parohia Regina Păcii.
Mons. Chişărău a reprezentat România prolife la întâlnirea internaţională a Mişcării de apărare a vieţii din Roma, 10-11 dec. 2011, unde pentru prima dată s-a constituit un organism european de colaborare şi sprijin reciproc.

Progrese importante s-au făcut în sensul constituirii filialelor Darul Vieţii din oraşe precum Bucureşti, Satu Mare, Tg. Mureş, Reşiţa, Baia Mare.

În acest an nou aşteptăm de la colaboratorii noştri să pună mai mult accent pe latura spirituală, căci vedem din experienţa noastră că lucrurile nu merg înainte în alt mod. 
Propunem un lanţ de rugăciune „Un rozar pe zi pentru oprirea avorturilor” pentru toată viaţă. O cere Maica Sfântă în mai multe apariţii recente. Ne aflăm la un pas de izbucnirea unui război nuclear, şi nicidecum iscucinţa omenească ne poate feri de el, ci doar rugăciunea!

„Dragi copii, e important să înţelegeţi că avortul este elementul cheie, care duce la decesul omenirii. Dacă avortul ar fi învins, calea împăcării între inima lumii şi Tatăl Ceresc ar fi deschisă. Atunci veţi vedea războaiele încetând, economiile stabilizându-se sub conducători luminaţi, degenerarea morală dispărând, problemele bolilor şi foametei rezolvate cu succes, iar dezastrele naturale, ca şi cele provocate de mâna omului, rărindu-se şi scăzând în intensitate.  
 
Căci, vă spun: răul naşte rău! Amintiţi-vă, dragi copii, că o Bucură-Te, Marie, spusă din inimă, poate opri războaie, vindeca boli, poate schimba inimile şi aduce victoria binelui şi dreptăţii asupra răului!” (www.holylove.org)