DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Retrospectiva 2010

În lumina Naşterii Domnului în ieslea din Betleem, încercăm să tragem conluziile muncii şi evenimentelor care s-au petrecut în mişcarea de apărare a vieţii, în plan local, naţional şi internaţinal.
Această poveste a Naşterii lui Isus Cristos, pe care o contemplăm an de an, este cea mai importantă poate în munca de apărare a vieţii.


Nu este oare sarcina Mariei una care se află într-o nespusă criză? Un copil conceput în pântecele Mariei de la nu se ştie cine, un soţ care vrea s-o părăsească pe ascuns, apelul făcut de către Împăratul Augustus ca toată lumea din Imperiul Roman, inclusiv din Iudeea şi din Galilea, să se înscrie în oraşul lor de origine, tocmai în zilele naşterii Pruncului Isus, 
 
furia lui Irod care vrea să ucidă pruncul, şi negăsindu-l, ucide toţi bebeluşii de la doi ani în jos din jurul Betleemului, fuga într-o ţară străină cu un nou-născut prin deşert – cine ar face faţă atâtor presiuni în zilele noastre şi n-ar socoti, că nu poate accepta acest copil?

Nici un alt eveniment din viaţa lui Isus nu dă mişcării pro-life atâta inspiraţie, putere şi încredere în Providenţa divină!
 
Informaţia este hotărâtoare în câştigarea unei bătălii, a spus strategul chinez Sun Tzu în urmă cu 2.500 de ani. Astfel Asociaţia Darul Vieţii priveşte cu recunoştinţă înapoi spre anul 2010, în care s-au înmulţit colaboratorii noştri: mesajul evangheliei vieţii a pătruns în mai multe parohii, preoţi au beneficiat materialele noastre informative, laici din diverse oraşe au dorit să ajute distribuirea acestora, mai multe persoane au tradus texte despre castitate sau alte diverse teme. Seminariştilor catolici le-am trimis broşura “Contracepţia” şi ziarul tipărit “O viaţă este în noi”; studenţii de la Institutul de Teologie Greco-Catolică din Oradea au beneficiat de o conferinţă pe tema Planificării naturale a familiei, susţinută de Asociaţia DV.
 
Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru Campania naţională pentru castitate începută în anul şcolar 2010-2011, pentru preţioşii dascăli creştini care au dorit să colaboreze (de la şcoli din Baia Mare, Oradea, Zalău, Timişoara, Buzău şi Târgovişte, Satu Mare). Periplul icoanei miraculoase a Fecioarei Maria de la Guadalupe a trezit adevărate emulaţii pro-life în multe parohii, prin lumina Spiritului Sfânt poporul lui Dumnezeu înţelegând necesitatea de a se implica mai serios în apărarea vieţii.
 
Mulţumim mai ales colaboratorilor noştri din Bucureşti care se străduiesc să creeze o filială Darul Vieţii cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Î.P.S. Arhiepiscop Robu.
 
Un moment special a reprezentat Marşul Vieţii din 27 martie 2010 cu participarea PS Episcop Alexandru la sfânta Liturghie înaintea Marşului, prin care am făcut auzit glasul Bisericii pe străzile oraşului Timişoara şi în faţa autorităţilor. Acest Marş îl organizăm anual şi anunţăm încă de acum că sâmbătă, 26 martie 2011 va avea loc cel de anul acesta.
 
Privim cu multă încântare spre acel apogeu internaţional pro-life al anului care a fost Congresul de Rugăciune de la Roma din octombrie 2010, unde am simţit solidaritatea adâncă a Bisericii Catolice, deoarece au participat personalităţi se seamă ai Bisericii Catolice precum Cardinalul Angelo Comastri, Arhiepiscopul Raymond L. Burke, Arhiepiscopul Zygmunt Zimowski, Cardinalul Jean Lafitte, Episcopul Auxiliar Andreas Laun,Episcopul Klaus Küng, Cardinalul Ennio Antonelli, Cardinalul Antonio Canizares Llovera, oameni de adâncă spiritualitate şi cu o viziune profetică.
 
Ca şi concluzie a Congresului, Monseniorul Phillip Reilly ne-a arătat că trăim sfârşitul civilizaţiei occidentale, care, pierzând sensul lui Dumnezeu, a pierdut şi sensul omului. Biserica Creştină va supravieţui fără îndoială precum este scris în Sf. Scriptura, dar nu obligatoriu şi în ţara noastră, dacă noi creştinii tăcem!
 
Un aspect important subliniat la Congres: de la episcopi aşteptăm nu tăcere, ci implicare activă în problemele spinoase ale societăţii moderne, unde majoritatea dezastrelor morale pornesc de la pervertirea sensului sexualităţii umane, frustrarea ei de dimensiunea sacră.
 
Mişcarea pro-life nu este viabilă fără rugăciune, fără adoraţie euharistică, fără trăirea profundă a credinţei prin sfintele sacramente, fără mijlocirea preoţească şi mai ales cea a Preasfintei Fecioare Maria. Dintre îngeri, trebuie invocat Arhanghelul Mihail, care este conducătorul oştirilor cereşti şi are puterea primită de la Dumnezeu de a alunga demonii.
 
Campaniile de Rugăciunea s-au dovedit a fi esenţiale pentru naşterea unor noi iniţiative; datorită sprijinului domnului Primar Ciuhandu şi cel al consilierilor Primăriei, am putut continua Rugăciunile de veghe în faţa cabinetelor şi spitalelor de ginecologie din Timişoara, în ciuda supărărilor provocate medicilor ginecologi, care şi-au văzut afacerea sângeroasă ameninţată de rugăciunile noastre paşnice…
 
Dar Dumnezeu este de partea celor oropsiţi şi lipsiţi de drepturi şi este avocatul celor slabi!
Astfel am putut ajuta unele mămici în nevoile lor; diversele noastre publicaţii, precum calendarul biritual pro-life, pliantul despre castitate, ziarul şi articolele online şi au ajuns acolo unde au trebuit cu ajutorul Providenţei divine, forumul darulvietii şi-a dat drumul, cel pentru tineri astrureginapacii este mai mult un for informativ cu materiale pro-credinţă şi pro-castitate, tinerii fiind reţinuţi a-şi exprima opinia, bulversaţi de contradicţia informaţiilor pe care le primesc (Biserica versus cultura modernă).
 
Tinerii din jurul parohiei Sf. Maria Regina Păcii sunt interesaţi de mişcarea pentru castitate – care devine indispensabilă în munca catehetică a mileniului III. 
 
Aducem mulţumiri preţioşilor noştri sponsori din ţară şi din străinătate, cărora Dumnezeu le-a lărgit inima şi fără de care nu ar exista mişcarea de apărare a vieţii; de asemenea ne exprimăm  gratitudinea faţă de fraţii noştri din alte organizaţii creştine (cum ar fi Provita Bucureşti, Alianţa Familiilor, Mişcarea Politică Internaţională Creştină, organizaţiile protestante) al căror sprijin ne este de nepreţuit; de asemenea contăm într-un mod special pe asistenţa spirituală a oamenilor de rugăciune, mai ales a celor care merg la Nopţile de Veghe şi a celor care ne iubesc şi ne susţin în secret prin rugăciunile şi jertfele lor!
 
Sărbătoarea Fecioarei Maria de la Guadalupe, 12 decembrie, a fost marcată de expunerea icoanei Fecioarei Maria de a Guadalupe în Biserica Sf. Maria Regina Păcii, unde se află sediul Asociaţiei Darul Vieţii – o adevărată încununare a tuturor străduinţelor noastre de peste an, zi în care am simţit binecuvântarea ei maternă mai mult decât oricând şi am ştiut că Inima ei Imaculată va învinge în lupta pentru apărarea vieţii! 

Lăudat să fie Isus Cristos, stăpânul Cerului şi al Pământului şi conducătorul vieţilor noastre!