DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Raportul anual al Asociației Darul Vieții – 2016

”Dacă nu suntem pro-life, suntem împotriva propriei noastre supraviețuiri!” Pr. Frank Pavone

 În anul 2016 am pus mai mult accent pe ajutorarea mamelor, cea mai vulnerabilă categorie socială în privința avortului. Multe dezastre se pot preîntâmpina, vieți se pot salva de la avort, altele de la traume pe viață, atunci când se implică o organizație în viețile acestor sărmane femei.

Deschiderea casei ”Mater Misericordiae”

Cu ajutorul Fundației elvețiene ”Ja zum Leben” s-a deschis casa ”Mater Misericordiae” în 20 ianuarie 2016 – centru maternal pentru femei însărcinate și mame care au născut. Atunci s-a primit prima mamă gravidă cu gemeni în luna a opta și care a născut în martie și a rămas până în august în casa noastră.

Altă gravidă și o mamă cu un copil au stat pentru perioade mai scurte iar o a patra mamă a născut și a stat cca 6 luni în casă.

dsc_0009_web
Casa de primire a vieții ”Mater Misericordiae”, lângă Timișoara

Am avut onoarea și bucuria de a însoți aceste mame în preajma nașterilor lor, să le procurăm tot ceea ce au avut nevoie, să parcurgem multe drumuri cu ei și cu bebelușii lor la medici, controale și analize și, nu în ultimul rând, să le oferim un cămin cald și primitor. Cine a crescut gemeni, știe despre ce vorbim.

Obținerea autorizațiilor

Aceasta este o poveste lungă și năstrușnică – e mai bine să nu o povestim pentru a nu decuraja pe alții să întreprindă proiecte sociale – căci uneori ne-a dus la limita deznădejdiei: parcă eram într-un carusel al non-sensului. Ne-au cerut inclusiv o hârtie că nu avem nevoie de hârtie (!) de la anumite instituții.

Lucrările de amenajare a casei ”Mater Misericordiae”, terminate în august a.c., erau floare la ureche pe lângă tot demersul prealabil. Singura noastră convingere și speranță a fost că facem voia lui Dumnezeu. O recunoștință specială păstrăm domnului ing. Vasile Strizu, care ne-a oferit indicii tehnice prețioase atunci când n-a mai existat altă ieșire.

Marșul pentru Viață

dsc_0304_web
Marșul pentru Viață din Timișoara – 2016

Asociația ”Darul Vieții” a coordonat și în acest an organizarea Marșului pentru Viață din 26 martie 2016 – simultan cu celelalte Marșuri din peste 100 de localități din toată țara! – la nivel local, adunând comunități ale bisericilor catolice, ortodoxe, protestante; organizații, fundații, politicieni, personalități administrative.

Publicații

gpolo_webCu ocazia venirii Gloriei Polo la Parohia Regina Păcii din Timișoara, am publicat mărturia ei profund pro-viață ”Am fost în iad”, de asemenea DVD-ul în trei părți al acestei mărturii. Surpriză pentru mulți: viața și judecata veșnică sunt pro-viață!

Ziarul electronic a cunoscut 18 numere în 2016 și 4 ediții tipărite.

Site-ul www.darulvietii.ro

După ce site-ul Asociației a fost nefuncțional timp de 6 luni, datorită unor repetate atacuri, am reușit să-l reconstruim în iulie 2016 – sarcină deloc ușoară pentru neprofesioniști ca noi. Dar în cele din urmă Dumnezeu ne-a trimis omul potrivit!

Mișcarea pentru castitate

dsc_0185_web
Depunerea Angajamentului pentru castitate a două tinere, octombrie 2016

Asistăm la o mișcare ingenuă pentru castitate: 3 tinere au depus anul acesta angajamentul pentru castitate (de a aștepta cu viața sexuală până la căsătorie) iar cei care l-au depus la ocazii anterioare demonstrează în continuare un devotament remarcabil. Putem miza pe implicarea tinerilor în motivarea prietenilor lor!

Seminariștii

O atenție specială acordăm seminariștilor, le trimitem regulat materialele noastră printate și ne pregătim pentru un tur de conferințe în martie 2017 împreună cu pr. Shenan Boquet, președintele Organizației ”Human Life International” și cu Joannes Bucher, coordonatorul pentru Europa. Menționăm că această preocupare este prioritară și comună în organizația ”Human Life International” împreună cu cele cca 100 de filiale pe toate continentele lumii.

Personalul

Lucrăm în continuare cu doi angajați full-time și unul part-time, aceștia îndeplinind o diversitate de sarcini și valențe profesionale, greu de imaginat atât de concentrate. Dintre voluntari s-a evidențiat contabila noastră Alina, cu o mare disponibilitate de ajutor, și dl.Vasile, pasionat de micile reparații și lucrări de întreținere.

Misiunea cu icoana pelerină a Maicii Sfinte de Guadalupe

our-lady-of-rosary-parish
Icoana pelerină de Guadalupe adusă de Pr. Ioan Chișărău în Parohia Sf. Fecioară a Rozariului din Vietnam, febr.2016

Pr. Ioan Chișărău, președintele Asociației, călătorește împreună cu icoana pelerină a Maicii Sfinte de Guadalupe prin orașele țării și prin țările lumii de aproape 10 ani! Maica Sfântă de Guadalupe este Protectoarea copilașilor nenăscuți și dorește să oprească avorturile prin pelerinajele sale. În anul 2016 icoana a vizitat Vietnam (februarie 2016) și Kazahstan (14-26 octombrie).

 

Întâlnirea mamelor

mamele_dec-2016În 19 decembrie 2016 a avut loc Întâlnirea mamelor care au născut în utlimul an și au fost invitați binefăcătorii din zona Timișoara; la această întâlnire fiecare copil a primit un cadou de Crăciun, prin firma SC Metalica SRL.
În ultimii 3 ani am putut ajuta/consilia 62 de femei gravide, dintre care 42 le-am asistat în zilele din preajma nașterii cu ceea ce au avut nevoie. 17 mame au apelat la ajutor pentru naștere în anul 2016.
O mamă singură cu 6 copii a fost ajutată de noi cu plata chiriei, altfel ar fi rămas fără adăpost. Iar o altă familie cu 10 copii de asemenea primește ajutor regulat – ultimii trei copii s-au născut unul după altul!

Mulțumiri

Se cuvine să mulțumim în acest moment tuturor colaboratorilor noștri prețioși, tuturor binefăcătorilor noștri, mamelor care au avut încredere în noi! Mulțumim și celor care au încercat să ne pună bețe în roate, poate au făcut-o doar din exces de zel profesional sau din nebăgare de seamă. Dumnezeu să le-o cântărească ca atare. Mulțumim Providenței Divine care a făcut ca acești minunați copilași să vină pe lume și probabil într-o zi o să-și identifice binefăcătorii în cer. Mulțumim Maicii Îndurării care a excelat în a-și arăta protecția ei specială de Mamă în acest an și Sfintei Gianna și pleiadei de sfinți la care ne-am rugat!

În special mulțumim oamenilor buni care au crezut în noi și în misiunea noastră și cred în continuare, care ne sunt alături, ne iubesc, se roagă pentru noi și ne susțin moral.

Perspective

Dorim ca în anul 2017 să dezvoltăm mai departe cu ajutorul Dumneavoastră rețeaua de ajutor al mamelor însărcinate, să lucrăm la schimbarea mentalităților în România, la mobilizarea forțelor sociale capabile să schimbe această lume.
Marșul pentru Viață cu alaiul său de manifestări culturale pro-viață este evenimentul cel mai amplu al mișcării naționale pentru apărarea vieții, decisiv pentru trezirea conștiințelor și schimbarea mentalităților  la care ar trebui să participe orice cetățean de bună-credință, responsabil și conștient de prăbușirea demografică a națiunii sale!

Casa ”Mater Misericoridae” este în continuare deschisă femeilor însărcinate care au nevoie de un refugiu și protecție, de ceea ce propria familie nu le poate oferi la un moment dat.

De asemenea invităm din nou Parohiile să se deschidă față de apărarea vieții și față de marea lucrare a Maicii Sfinte de Guadalupe în România prin icoana ei pelerină. Propunem organizarea unei Zile pentru Apărarea vieții în parohie împreună cu icoana Maicii Sfinte de Guadalupe în colaborare cu Asociația Darul Vieții!

Mai ales contăm pe rugăciunile dvs și pe implicarea Bisericii – hotărâtoare în domeniul apărării vieții!
Deoarece lupta pe care o ducem este una spirituală: ”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.” (Efes.6:12)

 

Gerda Chișărău