DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Sindromul celei de-a treia zi

O tânără fată din Canada, studentă la matematică, face tot posibilul să urmeze sincer școala Mariei, alături de părinții și frații ei profund credincioși. Katarina are 20 de ani și speră să se căsătorească și să întemeieze o familie creștină. Este foarte frumoasă, genul de frumusețe naturală care provine dintr-o inimă simplă și pură. La fel ca părinții ei, nu ar pierde Liturghia de duminică sau Rozariul zilnic pentru tot aurul din lume. Desigur, o fată atât de tânără iese în evidență, iar băieții sunt atrași de frumusețea ei.
Deseori seara, îi povestea mamei ei despre evenimentele zilei, pentru că se iubesc foarte mult și le place să discute lucruri care le-au apărut, atât plăcute, cât și neplăcute. Putem ghici că mamei îi pasă de viitorul fiicei sale. Desigur, își dorește binele pentru ea și se roagă înflăcărat. Nu a spus Maria: „Roagă-te pentru tineri, pentru că se află într-o situație foarte dificilă în întreaga lume”. Tinerii din Medjugorje nu fac excepție!
Adesea, Katarina se întorcea acasă seara cu o nouă poveste. „Mamă, am fost invitată la o întâlnire de un băiat drăguț. În prima zi, am schimbat zâmbete. În a doua zi, am luat cafea împreună. În a treia zi, am luat cina împreună și am fost la film. Totul părea să merg bine, dar la sfârșitul cinei …. patul! El vrea să mă culc cu el! Așa că am terminat ”.
Pentru Katarina, acest scenariu s-a întâmplat de mai multe ori, pentru că băieții au fost fericiți să se apropie de ea. De fiecare dată, aștepta surpriza la cea de-a treia întâlnire pentru a vedea ce avea băiatul în inima lui. Cu toate acestea, într-o zi, a treia zi a trecut, apoi a 4-a și așa mai departe, până în a 7-a zi. Cu toate acestea, la cina din ziua a 7-a, a fost o mare dezamăgire pentru Katarina pentru că, încă o dată … patul! Și din nou, ea a plecat. Se putea să existe vreun băiat acolo care să nu fie ca ceilalți, se întrebă ea? Ar găsi în sfârșit persoana care ar vrea să-și trăiască credința cu ea și să-i respecte valorile? S-a rugat și nu a disperat.
Într-o dimineață, în Canada, mama ei a auzit ceasul deșteptător al Katarinei sunând la 5 dimineața. A întrebat-o: „Unde te duci la această oră?” „Mamă, zilele mele sunt foarte ocupate cu studiile universitare și cu munca. Trebuie să găsesc timp pentru rugăciune înainte de a-mi începe ziua și pentru asta am doar primele ore ale zilei!”
Într-o duminică, la Medjugorje, sora ei le-a sugerat să meargă amândoi să se roage Rozariul Divinei Îndurări la Crucea Albastră. Acolo, a observat un băiat și a simțit în inima ei că este al ei. Dar el însuși nu a văzut-o. A doua zi, el era din nou, s-au încrucișat și el a zâmbit în timp ce mergea pe lângă ea. Katarina și-a spus: „Cu siguranță este un pelerin trecător, nu-l voi mai vedea!
Dar a doua zi, nu departe de biserică, era acolo, îi zâmbi Katarinei și o invita la o ceașcă de cafea. Se aștepta la sindromul obișnuit de a 3-a zi, dar, împotriva oricărui pronostic, au trecut zilele și acest băiat, Matei, a avut un alt tip de conversație.
O prietenie a început să se dezvolte. Deci, într-o zi, Matei a întrebat-o pe Katarina: „Cum poate o femeie atât de drăguță ca tine să fie singură?” Katarina se opri, se gândi o clipă și spuse: „Chiar vrei să știi de ce sunt singură?” „Da, spune-mi!”
„Ei bine, vedeți, i-am făcut o promisiune lui Dumnezeu de la o vârstă fragedă. I-am cerut un soț catolic care este un credincios adevărat, care știe să mă respecte și să mă iubească. Și I-am dat fecioria mea până m-am căsătorit Mi-am ținut promisiunea. „
Confruntat cu o astfel de încredere, Matei a rămas mut. Lacrimile au început să curgă pe fața lui. Katarina a văzut că a fost cuprins de o emoție profundă. După un timp de tăcere, Matei i-a mărturisit propriul său secret: „Știi, și eu doresc același lucru ca și tine, și eu i-am promis lui Dumnezeu să trăiesc în castitate până la căsătorie”.
 
Preluat de la Children of Medjugorje, Sora Emmanuel, Newsletter din oct.2021