DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Să extragem valorile ascunse care zac în noi

Depunerea Angajamentului pentru Castitate: 19 mai 2019

Duminica, 19 mai 2019,  va avea loc un eveniment major pentru tineri: Depunerea Angajamentului pentru castitate, care este organizat de Parohia ”Regina Păcii” din Timișoara împreună cu ”Clubul select al celor cu inima curată”  de două ori pe an.

Invitația se adresează tinerilor care îl iubesc pe Cristos și care au intuit valoarea inestimabilă a unei vieți curate. Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea ne arată cum zac valori ascunse în noi și cum tot noi avem acea însușire potențială de a scoate valori ascunse din ceilalți, care zac în adâncul sufletului lor nefolosite. Dacă nu vor fi solicitate, acestea niciodată nu vor ieși la iveală. Nu putem avea o influență bună asupra celorlalți, dacă în prealabil nu ne-am edificat mai întâi pe noi înșine. Merită să dedicăm puțin timp cercetării adevărului, să comparăm beneficiile castătiții cu pierderile dintr-o viață destrăbălată. Toate statisticile indică scăderea randamentului școlar pentru adolescenți cu viață sexuală precoce; de asemenea crește riscul apariției depresiei, al abandonului șoclar, al apariției bolilor venerice, al gândurilor suicidale și multe alte rele.

Dacă nu urmărim un scop superior în viață precum cel al imperativelor evanghelice, al vieții curate în special pentru cazul nostru, viața ne va trage în jos. Prietenii neîmbisericiți nu ne vor fi de folos în trăirea castității și ne vor invita de cele mai multe ori la contrariul. Și atunci facem greșeli ireparabile, regretul cărora ne va măcină încă mulți ani sau toată viața.

”Începând cu dorința de bine nelimitat pentru celălalt ’eu’ izvorăște impulsul creativ al iubirii adevărate – impulsul de a înzestra persoana iubită cu binele, de a o face fericită. Dorința binelui nelimitat pentru altă persoană înseamnă cu adevărat a-l dori pe Dumnezeu pentru acea persoană” spune Sf. Papă Ioan Paul al II-lea.

Nu e nevoie de o viață angelică dusă până în prezent pentru a participa la evenimentele Clubului select al celor cu inima curată ci doar de hotărârea sinceră și bunăvoință în a urma Calea lui Cristos de acum înainte! Invitați sunt nu numai cei hotărâți să depună Angajamentul ci și simpatizanții mișcării.

Cei care încă nu sunt siguri îi invităm să urmărească până atunci Pagina FB a Clubului select al celor curați cu inima!

Dacă aveți o mărturie de împărtășit pentru această pagină de internet, nu ezitați să ne-o trimiteți.

angajament2019_web