DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Prerogativa apostolului Ioan

Doar apostolui Ioan a avut privilegiul să se odihnească pe pieptul lui Isus și să asculte bătăile Inimii Sale Sfinte!

discipoliiDe ce doar apostolul Ioan? Pentru că era ucenicul preferat al lui Isus, fiind curat cu inima. 

Astăzi, 19 mai 2019, încă două tinere au depus Angajamentul de castitate la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara spunând lumii că ele s-au hotărât să-l urmeze pe Cristos. Aceste tinere alături de toți cei aproape 40 de tineri care au depus de-alungul anilor acest Angajament în fața comunității Bisericii sunt și vor rămâne far de lumină pentru generația de astăzi.

Nu este vorba de un jurământ ci de o hotărâre personală comunicată Bisericii și societății care va da un imbold prietenilor și tinerilor din jurul lor. Cum să audă alți tineri minunatul mesaj al castității dacă o Parohie nu vorbește despre asta, nu investește în astfel de evenimente, în sărbătorirea castității – una dintre cele mai atacate virtuți ale zilelor noastre. 

Fecioara Maria a spus în apariția ei de la Fatima acum peste o sută de ani că păcatele trupești sunt prima cauză pentru care se pierd sufletele și ajung în infern. Cei trei micuți vizionari de-îndată au înțeles asta și, văzând infernul, nu au mai încetat să ofere jertfe de ispășire pentru salvarea sufletelor noastre. Noi, atunci, cum să rămânem pasivi în fața unei urgențe atât de mari?

Spunem cu vreme și fără vreme, împreună cu apostolul Pavel, tinerilor: ”Fugiți de desfrânare!” (1Co 6.18) căci de aceasta depinde în mod direct viitorul căsniciei voastre și în mod indirect echilibrul vostru emoțional, sănătatea voastră trupească (riscul bolilor venerice!), lipsa stresului cu probleme insurmontabile pentru vârsta voastră precum o sarcină adolescentină, relațiile voastre cu cei din jur și multe alte neplăceri pe care nu veți avea capacitatea și competența să le evitați. 

Alegeți calea ascultării după modelul Fecioarei Maria și nu veți regreta niciodată. Nu s-a întâmplat să vină vreodată vreun tânăr la noi să ne spună: ne-ați învățat lucruri exagerate aici la Biserică, după ce a urmat calea abstinenței. Trăirea virtuții aduce întotdeauna mulțumire și cinste iar păcatul aduce rușine și umilințe.

Suntem recunoscători acestor tineri curajoși, căci ei fac apostolat prin exemplul lor! 

DSC_0055_web

DSC_0045_web