DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Program de educație sexuală lansat de Vatican care face concesii revoluției sexuale!

La Ziua Mondială a Tineretului din Cracovia (iulie 2016), Vaticanul a lansat un program de educație sexuală pentru adolescenți care omite părinții și păcatul de moarte, având părți bune, altele frivole, influențe gay și omisiuni esențiale! Un amestec seducător între Teologia Trupului Sfântului Ioan Paul al II-lea și elemente preluate din revoluția sexuală însoțite de imagini și materiale video explicite.

Programul integral al Vaticanului, care conține imagini sexuale explicite a fost publicat pe site-ul Conciliului Pontifical pentru familii.

Maica Sfântă de la Fatima a spus că ”Cele mai multe suflete merg în iad din cauza păcatelor trupești decât din orice alt motiv.” Din păcate acest mesaj lipsește cu totul din noul program de educație sexuală. Păcatele sexuale nu sunt abordate, poruncile a VI-a și a IX-a nu sunt nici măcar menționate, în schimb sunt utilizate video-uri imorale și imagini sexuale explicite.

În Exortația Papei Francisc ”Amoris Laetitia” Papa vorbește despre ”nevoia de educație sexuală” care să fie efectuată de către instituții educaționale – ceea ce a alarmat liderii mișcării de apărare a familiei și a vieții, din moment ce Biserica dintotdeauna a recunoscut și a învățat că educația sexuală este ”dreptul și datoria de bază a părinților”!

Programul este gândit a se preda timp de 4 ani la clasele 9-12 mixte fete și băieți, care se detașează de ceea ce Biserica a învățat din toate timpurile. De ex.:

Papa Pius XI vorbește în enciclica sa Divini Illius Magistri despre educația sexuală desfășurată într-un cadru privat de către părinți, de necesitatea de a se lua orice precauție și a se efectua într-un stil delicat.

Papa Ioan Paul al II-lea vorbește despre capacitatea părinților creștini de a discerne voia lui Dumnezeu și de a educa pentru ”virginitate și celibat ca fiind forma supremă a dăruirii de sine care constituie semnificația  esențială a sexualității umane”.

Congregația Sacră pentru Educație catolică a scris în 1983 în Educational Guidelines in Human Love că ”în privința aspectelor mai intime ale educației sexuale, fie ea biologică sau afectivă, o educație individuală ar fi de preferat să fie  acordată în sfera familiei.”

Pe lângă multe aspecte pozitive, programului nou al Vaticanului are niște lacune/defecte care nu pot fi trecute cu vederea. Printre acestea se numără:

* Predarea educației copiilor educatorilor în timp ce părinții sunt scoși din ecuație.

* Omiterea de a numi și condamna comportamente sexuale precum desfrâu, prostituție, adulter, contracepție, homosexualitate, masturbare – care distrug caritatea din inimi și îndepărtează sufletele de Domnul.

* Omiterea de a avertiza tinerii de posibilitatea separării veșnice de Dumnezeu prin comiterea păcatelor sexuale. Iadul nu este menționat.

* Omiterea de a distinge între păcat venial și păcat de moarte.

* Omiterea de a menționa porunca a șasea sau a noua sau oricare alta.

* Omiterea de a instrui asupra sacramentului spovezii ca fiind o cale de a restabili relația cu Dumnezeu după un păcat de moarte.

* Omiterea menționării pudorii referitor la trup și la sexualitate.

* Băieți și fete sunt invitați împreună să împărtășească în clasă cum înțeleg ”noțiunea de sex”?

* Similar se invită elevii în clase mixte să ”elucideze unde se află localizată sexualitatea la fete și unde la băieți?”

* Se vorbește despre ”procesul excitării”.

* Se folosesc imagini sexuale explicite și sugestive în caietele de lucru. Aici, aici și aici.

* Se recomandă diferite video-uri sexuale explicite în vederea stimulării discuțiilor.

* Omiterea de a vorbi despre avort ca fiind extrem de grav ci doar că ”cauzează daune psihologice puternice”.

* Expresia ”relație sexuală” este folosită ambiguu, indicând nu relația sexuală ci relația cu întreaga persoană.

* Se vorbește despre heterosexualitate ca despre ceva ce trebuie descoperit.

* Se folosesc personaje gay precum Elton John (fără a menționa activismul său) ca fiind un exemplu de persoană dotată și faimoasă.

* Ieșirea cu un partener este echivalată cu un pas către căsătorie.

* Celibatul nu este accentuat ca fiind forma supremă de dăruire de sine.

* Nu se menționează învățătura lui Cristos despre căsătorie.

* Sexualitatea este tratată ca fiind un subiect separat și nu ca parte integrantă a invățăturii doctrinale și morale a Bisericii.

Slideshow: Ce conține noul program de educație sexuală a Vaticanului? (Atenție: conține imagini sexuale explicite.)

Printre părțile pozivite se numără și influența Papei Ioan Paul al II-lea din Teologia trupului și ”Iubire și responsabilitate”: înțelegerea persoanei, limbajul trupului, dimensiunea conjugală a trupului, unitatea trup-suflet a persoanei.

Castitatea este definită a fiind ”lumina care ne îndrumă spre dăruirea unei iubiri neatinse.” De asemenea se vorbește despre sfințenia vieții, auto-control etc.

Sursa aici.