DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Cum castitatea protejează iubirea

Sau Depunerea Angajamentului pentru Castitate

Dragi tineri, din nou vă propunem să depuneți Angajamentul pentru Castitate în cadrul Clubului select al celor cu inima curată. Puteți s-o faceți de asemenea în comuniune spirituală interioară sau la distanță.  

Duminică, 25 oct.2020, orele 10.00 Sf. Liturghie pentru Clubul select al celor curați cu inima, urmată de Adorație Euharistică cântată de tineri cu TRANSMISIE LIVE PE FACEBOOK ”Regina Pacii” si Paginile adiacente ale Parohiei si ale Asociatiei Darul Vieții.

Iubirea este o floare delicată și suavă care se ofilește cu mare repeziciune dacă nu o îngijim așezând-o sub umbrela castității. Omul este în așa fel construit încât își pierde integritatea dacă nu respectă regula castității. Castitatea ține de ființa omului. A demonstrat-o Sf. Părinte Papa Ioan Paul al II-lea prin catehezele sale despre Teologia Trupului. Omul pierde coerența cu sine însuși, devine vulnerabil și instabil emoțional, slăbește în luarea deciziilor, în urmarea țelurilor sale propuse și ceea ce este mai grav, cade în relativismul valorilor morale. Odată gustate plăcerile interzise ale trupului, cu mare repeziciune ajunge tânărul să-și justifice comportamentul imoral, afirmând că nu a făcut nimic rău, nu a vătămat pe nimeni. Sfânta Scriptură ne învață însă altceva:

Am aflat că mai amară decât moartea este femeia a cărei inimă este un laţ şi o capcană şi ale cărei mâini sunt nişte funii; cel bun înaintea lui Dumnezeu scapă de ea, dar păcătosul este prins de ea. Qohelet 7:26

Și aceste justificări devin din ce în ce mai scandaloase și stridente, precum vedem în noua mișcare LGBT care pare să nu aibe limită în justificări, pretenții de drepturi și demersuri de a pedepsi și marginaliza pe cei care mai au opinii tradițional-creștine.

Dacă acționăm împotriva legilor din firea noastră, natura lovește înapoi cu confuzia valorilor și comportamente scandaloase și anti-sociale.

În numele drepturilor diversităților se întâmplă astăzi în lume lucruri inimaginabile cu doar câteva decenii în urmă și greu de crezut și în ziua de astăzi. Pe lângă acei oameni care țin să-și schimbe sexul și o și fac, mai există alții care socotesc că pot tranzita oricând doresc între sexe, pot fi când femeie când bărbat, pot deveni și animale, sau dragoni. În numele drepturilor vieții private, pot să-și manifeste identitatea după bunul plac.

Cum să mai constituite castitatea atunci o normă morală? Creștinismul se îndepărtează vertiginos de această lume post-modernă și post-creștină. Și pace nu va fi între cele două lumi. În Occident deja se distrug statui și biserici la scară largă.

Avem însă și exemple strălucitoare precum este tânărul Carlo Acutis, un adolescent sfânt, care a fost pasionat de sfânta Euharistie la o vârstă la care alții nici nu au înțeles ce înseamna asta, chiar creștini fiind.

Depunerea Angajamentului pentru castitate nu este identică cu un jurământ sau vot religios ci este o promisiunea a intențiilor noastre bune.

Astfel putem face și RE-Depunerea Angajamentului chiar și a celor căsătoriți. În situația lor, castitatea înseamnă fidelitate și curăție conjugală.

Adolescenții sunt invitați la prima Întâlnire pe zoom, premergătoare Depunerii Angajamentului, marți, 20 oct., orele 17.00. Înscrieri la telefon 0721-335704 sau e-mail darulvietii@yahoo.com

Tema întâlnirii: Cum a putut un tânăr precum Carlo Acutis să se îndrăgostească de Sf. Euharistie?

Angajament