DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Invitație pentru tinerii curajoși: Depunerea Angajamentului pentru Castitate

Clubul select al celor cu inima curată din Timișoara invită din nou tinerii să depună
Angajamentul pentru castitate în 8 oct.2017, orele 10.00! 

Lipsa propovăduirii castității este una din principalele cauze ale apostaziei generale în care trăim. Pentru ca tinerii să audă acest mesaj, este nevoie să vorbim despre el. Nu te poți îndrăgosti de Cristos dacă nu încerci să-l cunoști și să îndeplinești poruncile lui Dumnezeu.

Mulți tineri, confuzi din cauza colegilor sau a persoanelor adulte, influențați de ceea ce văd la TV sau pe internet, de ceea ce ascultă în diferite conversații sau prin muzică, sau din ceea ce citesc, ajung să gândească că “este normal” să menții relații sexuale în orice momente din viață, cu oricine ar fi și fără nici un fel de compromis la mijloc pentru că “toți fac asta” și pentru că oferă multe beneficii:

În fața acestei situații Papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la tot creștinismul:

depunere angajament_oct.2017Este o nevoie urgentă ca toată comunitatea creștină să recupereze aprecierea față de virtutea castității.

Tinerii care fac o promisiune de castitate sunt ca un clopote care trezește conștiința multor catolici adormiți și seduși de răul care s-a deghizat în “bine”. Decizia lui îi face pe mulți să se gândească și ne invită să redescoperim importanța acestei virtuți ca să o trăiască și ceilalți. Pe mulți cu siguranță îi va incomoda, vă vor spune că este antinatural, că este imposibil să trăiți castitatea, etc., dar pe mulți alții mărturia voastră curajoasă îi va stimula ca să aleagă și ei o opțiune contrară celor din ziua de astăzi a cărui obiectiv este cucerirea unei iubiri curate, autentice, veșnice.

Pe de altă parte o promisiune de castitate fortifică decizia celor care o iau și într-o oarecare măsură îi protejează și îi pregătesc pentru a lupta pentru o iubire adevărată, unde să nu existe remușcări ci pace în inimă.

A face o promisiune de castitate este o opțiune liberă care implică să alegi cei mai bine pentru tine însuți și pentru persoanele pe care le iubești. A face o promisiune de castitate este o Opțiune Curajoasă care implică să-ți asumi o provocare deloc ușoară. Dar noi tinerii suntem în stare să ne asumăm provocări mari în viață, și una dintre ele este să învățăm să ne dominăm pe noi înșine, impulsurile noastre și forțele noastre pasionale ca să le folosim în mod adecvat și să le orientăm spre construirea unei iubiri mature, profunde, fidele.

Știm că angajându-ne să trăim castitatea, ne angajăm de fapt la a lupta pentru o iubire de durată, care privește inima persoanei și știe să aștepte dăruirea totală în căsătorie. Știm că implică sacrificii, dar știm că vom câștiga ceva mult mai mare, ceva care ne va face cu adevărat fericiți. Știm de asemnea că nu suntem singuri în această Opțiune: știm că Domnul este cu noi și ne asigură de puterea lui, și știm de asemenea că ne bazăm unii pe alții pentru că suntem o comunitate de tineri care împreună luptăm pentru ADEVĂRATA REVOLUȚIE A IUBIRII!