DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

”Dacă aș înțelege ar însemna că am ieșit din traiectorie”

16880811_1444580988906044_2098573913_oÎn 7 mai 2017 doua tinere au depus Angajamentul pentru Castitate: Diana si Alexia! Felicitări!

Alexia are doar 12 ani. Atunci când cineva i-a sugerat cu condescendență că ea nu poate înțelege încă un suflet care trăiește în păcat, fiind prea mică, răspunsul ei a fost: ”Nici nu vreau să înțeleg. Pentru că, dacă aș înțelege, ar însemna că am ieșit din traiectorie!” Așadar să nu zică nimeni că Angajamentul pentru Castitate făcut la o vârstă fragedă nu are sens. Sf. Filomena a murit martiră la 12 ani pentru castitate iar Sf. Dominic Savio la 13 ani, preferând moartea înaintea vreunui păcat de moarte!

12 tineri! Si precum cei doisprezece apostoli vor da marturie prin vietile lor si se vor deosebi de lumea aceasta secularizata!
12 tineri! Si precum cei doisprezece apostoli vor da marturie prin vietile lor si se vor deosebi de lumea aceasta secularizata!

 

A fost sărbătoare în parohie deoarece de fiecare dată când cineva alege să meargă pe calea virtuților acesta este un cadou făcut întregii comunități! Încă două suflete care s-au hotărât să înoate împotriva curentului! Domnul fie lăudat pentru marea sa îndurare în veci! Și laudă și mulțumire Sfintei Filomena, mijlocitoarea grupului nostru de tineri!

Mesaj către tineri din partea Arianei Szabo din Reșița care a depus Angajamentul pentru Castitate cu multă hotărâre în urmă cu câțiva ani:

”Din păcate eu nu pot fi prezentă fizic la sărbătoarea celor curați cu inima, dar vă sunt alături cu rugăciunea.

ArianaPentru mine este o sărbătoare, pentru ca era o zi de 6 mai cand am depus angajamentul cu mult mult entuziasm. Mai degrabă cu multă recunoștința față de Mântuitorul meu care m-a smuls din fundul gropii in care eram, m-a spălat in Sângele Său, mi-a dat o haină nouă, curată, un nume nou, si m-a pus de-o parte pentru El ca si cum nimic din trecutul meu nu ar mai fi existat. Cu adevărat El, a spălat cu desavarsire tot trecutul meu si mi-a arătat intru-un fel exceptional cat de mult mă iubește, cât de importantă sunt pentru El. Isus, Domnul meu, nu m-a privit niciodată altfel decât prin ochii iubirii si ma vedea drept ceea ce trebuie sa devin, ceea ce îmi alesese ca viată, si nu ceea ce eram in acel moment, trăind in păcat si in nepăsare. Adolescenta mea am trait-o departe de iubirea Lui, dar Isus niciodată nu a renunțat la mine, El continua sa mă vadă drept aleasa Lui. Si a pus mereu in jurul meu arhangheli ai Sai care sa mă salveze de la moarte. Unul din ei era mama mea, părinții mei.

El este Iubirea, Iertarea, Milostivirea, si nu renunta niciodată la nici un suflet. As vrea ca fiecare tânăr sa creadă in aceasta, si ca este speranță pentru oricine. Așa cum m-a salvat pe mine, poate salva pe oricine.
Si vreau să aduc slava Numelui Sau Preasfânt pentru tot ce a facut pentru mine.
Când am depus angajamentul public, acesta era motivul pentru care am vrut sa o fac. Eu luasem hotărârea de a trăi astfel, indiferent de pretul pe care il voi plăti, cu doi ani înainte de a o face si public. Dar cand am aflat ca exista această „cruciadă” a castității, am vrut sa mă ridic si eu la luptă împotriva acestui rău înfiorător care face atâtea victime cu atât de multă cruzime, si am vrut sa Îl slavesc pe Dumnezeu. Spuneam „Isuse, pentru Tine, pentru victoria Ta, sa fie victoria Ta!” Iar acest motiv m-a întărit atunci cand am avut ispita de a da înapoi.

Îmi amintesc si acum cand pr. Ioan Chisarau, împreună cu Anda Oprea si alti tineri au venit la Reșița in vizită in parohia mea. Când am auzit mărturia Andei, am avut o revelație. Nu stiam ca exista si alti tineri care au ales castitatea ca virtute a vieții lor, si ca exista un grup. Credeam ca sunt „singura pe lume”. Si atunci am știut! Sunt chemata sa mă alătur lor și să ies din umbră, unde mă ascundeam de frică, să nu stie și alții ce fac eu. Îmi era rușine să mă arăt ceea ce sunt si să spun cu glas tare ca eu trăiesc in curăție, chiar in mijlocul creștinilor. In seara aceea am depus si eu mărturie. Am încetat să mai tac. Iar depunerea angajamentului public mi-a acordat haruri de a nu mă mai teme și a nu mă mai ascunde.

Aș vrea să mai adaug că ziua când am depus angajamentul pentru castitate a fost una din cele mai fericite zile din viața mea, iar intreaga mea viață s-a schimbat extraordinar de atunci. Acea clipă a fost cu adevărat o victorie! Si încă una mare.
Am mai spus aceasta și o mai spun. Acea zi pentru mine a fost o „trambulină spre Cer”! M-a catapultat spre Cer. Viteza cu care Dumnezeu a facut ordine in viața mea si in fiinta mea cu o abilitate copleșitoare, era o ploaie de haruri. Isus nu rămâne dator fata de nimeni, si stie să Îsi arate recunoștința fata de orice act de iubire curată îndreptat spre El.

Conclud totul prin aceasta: Nimic nu doare mai cumplit din trecutul meu ca păcatul necuratiei, si nimic nu-mi aduce acum mai mare bucurie decât castitatea, decât a-l iubi pe Dumnezeu cu o inimă curată, spre care El sa poată privi fără să îi vina sa întoarcă capul în alta parte. Iubiti-L pe Dumnezeu, pentru că merită, si iubiti-va sufletele care sunt veșnice si menite să fie glorioase, îmbrăcate în lumină, nu în mizerie… Tinerilor, sunteți creați pentru mult mai mult decât pentru trupul vostru și plăceri care ucid totul, până și zâmbetul din voi… Fiți liberi, aceasta este adevărata libertate: a nu va teme de nimeni și de nimic, și a putea iubi cu toată ființa cu iubire sfântă!

De aceea dragilor, fiți curajoși și arătați aceasta public, din iubirea pentru Acela care și-a lăsat Trupul zdrobit ca voi sa nu muriți, căci nu stiți pe cine puteți salva. Unde Dumnezeu va revărsa har prin mărturia voastră de iubire!
Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Amin.”