DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Castitatea nu funcționează la mine

Anthonny Digman, profesor de teologie, scriitor și vorbitor, ne prezintă lupta sa pentru curăția inimii într-un mod inedit dar cu o sinceritate debordanta. Deși auzise o prezentare minunată despre castitate și s-a străduit toată viața să fie un băiat bun, afirmă că totuși la el ”castitatea nu funcționează”.

În sensul că dorințele sexuale dezordonate au fost și i-au rămas în inimă. Deși a dorit să fie mai bun decât unul ghidat de dorințe sexuale și să nu mai fie sclav al pasiunilor sale nu a reușit să devină un sfânt concentrându-se pe sine însuși , combătându-și păcatele și stăpânindu-și dorințele. El socotește că aceasta a fost a greșeală.

Sf. Toma definește iubirea ca dorința de mai bine pentru celălalt. Iar aceasta l-a salvat. A început să se concentreze pe iubire față de alții și pe binele lor.

Jesus_taking_the_crossNu s-a mai gândit cum să facă ca să nu se folosească de fete, ci să înceapă să se roage pentru ele și să le încurajeze pentru sfințenie. A descoperit ce putere are sexualitatea de a-l conduce spre iubirea altruistă: așa cum Cristos și-a dat viața pentru alții, așa să renunțe și el la dorințele sale.

În ziua de astăzi și-a dedicat viața lui Dumnezeu și slujește Bisericii lui Cristos.

”Oricum, prin harul lui Dumnezeu, cu cât mai mult mut atenția față de mine însumi înspre celălalt, cu atât mai bine funcționează castitatea pentru mine.”

Sursa: https://chastity.com/2016/10/chastity-doesnt-work-for-me/